Distrikt 7 - Hjärtat i Aruba Gay Scene

Distrikt 7 - Hjärtat i Aruba Gay Scene

District 7 är det första gayunderhållningskomplexet i Karibien.

Aruba: En kulturell smältdegel

Aruba är en idyllisk ö i södra Karibiska havet. Ön var ursprungligen bebodd av Caquetio-indianerna från Arawak-stammen från Venezuela. Öns förkoloniala historia finns bevarad i Arawak-stammens keramik, keramik och smycken, som du idag kan se i Arubas arkeologiska museum.

1513 tog spanjorerna över, förslavade många av Caquetio-stammen och styrde ön i 137 år. 1636 koloniserades ön av holländarna. Under Napoleonkrigen invaderade britterna och försökte ta kontroll över Aruba men misslyckades till slut.

Från 1845 och framåt har Aruba hållits som ett konstituerande land i kungariket Nederländerna. En sådan komplex kolonialhistoria har gjort Aruba till en unik kulturell smältdegel. Det finns över 90 nationaliteter representerade i dess lilla befolkning på 110,000 XNUMX. Aruba är verkligen ett mångkulturellt samhälle.

Det tropiska klimatet, vita sandstränderna och den kulturella mångfalden gör Aruba till ett av de mest populära turistmålen i regionen.

Distrikt 7 - Hjärtat av Arubas Gay Scene

De karibiska öarna är fantastiska men de kan vara knepiga resmål för homosexuella resenärer. Vilka gayscener du än hittar i Karibien kommer att vara dolda eller obefintliga. Som holländsk utpost är Aruba mer socialt liberalt och något av ett undantag. Det är den perfekta karibiska tillflyktsorten för homosexuella resenärer.

I den pastellfärgade kuststaden Oranjestad ligger District 7, hjärtat av Arubas gay-scen. Hem till flera gaybarer, District 7 är det perfekta stället att festa på mellan utflykterna till stranden.

Tidigare den populära baren, Jimmy's Place, District 7 är något av ett genombrott: Karibiens första dedikerade gayunderhållningskomplex.

Var ska man festa i distrikt 7

En av de mest populära platserna i stan är 7 Club Lounge and Bar. Lokalt känd som @7, den nyrenoverade klubben är öppen till de tidiga timmarna. Klubben och baren kämpar för "mångfaldens skönhet" och lovar en inkluderande och bländande upplevelse, komplett med internationellt kända artister, DJ:s och regelbundna dragshower. Beläget nära hamnen, är detta en idealisk plats att besöka om du är på en kryssning. Det brukar bli upptaget runt midnatt.

Var man kan äta och dricka i distrikt 7

Om du vill ha något lite mer lågmält, gå till Gin & Olive Garden Bar. Du kan vin och äta på internationella rätter. Ett brett utbud av gin serveras, inklusive exotiska sådana som du aldrig hört talas om. Det är också ett bra ställe för fördrinkar innan du går till klubbarna.

Nyöppnade Jimmy's Kitchen är värt att kolla in. De serverar middagsfat, plockmat och avhämtning. Jimmy's Place är inte bara en restaurang. Efter happy hour blir det mer en festlokal – från cirka 11:30 och framåt.

Chapel Restaurant Bar Lounge kommer att vara öppen vilken dag som helst nu, vilket ger distrikt 7 mer spänning.

Var de ska bo

Monastery är ett lägenhetshotell i en kolonialbyggnad. De flesta rummen har en matplats och ett pentry. Centrala Oranjestad ligger inom gångavstånd. Det är ett helt nytt hotell med en udda boutiquekänsla. Det är också mycket välkomnande för homosexuella resenärer. Kloster är ett bra val om du föredrar ett hotell med lite karaktär. Kolla in vår sida för hotell i Gay Aruba Hotels för att boka.

Saker att se och göra i Aruba

Oranjestad - Den charmiga huvudstaden är hem för fantastisk holländsk kolonialarkitektur med museer, gallerier och en växande gay-scen att utforska.

Wilhelminaparken - Parken vid vattnet är en av Oranjestads främsta attraktioner, särskilt i juni, september och oktober när blommorna blommar.

Kung Willem III-tornet vid Fort Zoutman – Oranjestads äldsta byggnad med anor från 1798 har fungerat som ett fort och en fyr genom åren. Nu är det Arubas historiska museum.

Arikok nationalpark – För friluftsentusiaster är Arikok ett absolut måste. Fantastiska klippformationer kända som Ayó, den naturliga bron vid Anicouri eller Bushiribana-ruinerna är bara några av de otroliga sevärdheterna.

Boca Prins - I Airkok National Park, nära Blå lagunen och Fonteingrottan, är Boca Prins en magnifik del av kusten med underbara sanddyner.

Alto Vista kapell – Det här blygsamma kapellet är ett av Arubas älskade landmärken. Kyrkan byggdes 1750 av en spansk missionär och ligger högt upp med vacker utsikt.

Dykplatser - Aruba är känt som en plats för vrakdykning. Sjunkna fartyg skräpar kusten och fascinerar ständigt dykare.

Kalifornien sanddyner och fyr - Stjärnan på många arubanska vykort, denna plats är perfekt för att se solnedgångar och njuta av panoramautsikt över ön.

Gå med i Travel Gay Nyhetsbrev

Vad händer idag

De bästa turerna i Aruba

Bläddra bland ett urval av turer på Aruba från våra partner med gratis avbokning 24 timmar innan din turné börjar.

Smakämnen bästa upplevelserna in Aruba för din resaFå din guide