Gay Beach i Toronto

Världens bästa gaynudiststränder

Många naturister skulle säga, det finns inget mer av ett enkelt nöje än att vara naken på stranden. Att kunna simma utan begränsningar och få en solbränna över hela kroppen är bara några av fördelarna med nudiststränder. Frisinnade människor dras hit, så dessa stränder är naturligt gayvänliga. Här är en lista över måste-besöka gayvänliga kläder-valfria stränder från hela världen om du funderar på att doppa tån i nudistdammen.

Elia Beach, Mykonos, Grekland

Elia Beach Mykonos

Elia-stranden är Mykonos största och utan tvekan mest populära gaystrand i Grekland, så är ett måste för homosexuella strandbesökare.

Elia nås med buss som avgår från Gamla hamnen eller 25 minuters bilresa från Mykonos stad. Eftersom Elia är det sista stoppet på taxibåten kan det ofta vara mindre hektiskt än de andra stränderna några hållplatser innan. När du anländer har du möjlighet att koppla av vid havet, eller du kan delta i olika vattensporter som vattenskidor, parasailing och vindsurfing.

Sandstranden är ofta täckt med parasoller och solstolar, det betyder att det inte alltid är försäkrat att ta en själv, så se till att boka en stol innan du anländer. Men om du hellre vill ligga på sanden finns det några fläckar som kan hittas nära den gigantiska regnbågsflaggan. Läs mer: De bästa gaystränderna i Grekland.

Cherry Grove/Fire Island Pines, Fire Island, USA

brand, ö, strandpromenad

Dessa ikoniska gay nudiststränder ligger på Fire Island och är ett måste! De är bland ett fåtal stränder på den kuststräcka där nakenhet officiellt omfamnas och uppmuntras. Pines Beach är skild från Cherry Grove-stranden av några skogar som kärleksfullt kallas "Enchanted Forest" eller "Petting Zoo".

Det här är två separata nudiststränder, men definitivt värt ett besök som kan göras på en dag. De är båda tillgängliga med båttåg, eftersom Fire Island har en bilfri policy. Se till att tidlägga din ankomst/avresa ordentligt eftersom det är lätt att bli strandad.

Abrico Beach, Rio de Janeiro, Brasilien

Abrico Beach är den enda stadsstranden i Rio de Janeiro och ligger i västra utkanten av Grumari -regionen. Detta har varit en nudiststrand sedan 1940 -talet och är en av de äldsta i Brasilien. Abrico sitter i ett avskilt område omgivet av klippor, vilket gör att det känns mer privat och intimt.

Denna strand består av vit sand och kristallklart vatten och är en av de bästa platserna att tillbringa en varm brasiliansk dag.

Es Cavallet, Ibiza, Spanien

Es Cavallet är en annan spansk strand som ligger på Europas partyö Ibiza. Det ligger 10 minuters bilresa från Ibiza stad och är otroligt populärt bland gay nudister.

Den viktigaste homosexuella scenen kan hittas mot södra änden av stranden, där du hittar en mängd människor att chatta med. Flera barer och restauranger omger denna strand, vilket gör den perfekt för en lång dag ute. Det finns också gott om butiker att utforska om du gillar det.

Stranden kan nås med bil, buss och cykel. Det är dock bäst att inte köra under högsäsong eftersom parkering kan vara ganska svår att hitta på grund av hur upptagen stranden blir.

Beach 19, Lissabon, Portugal

Beach 19 är Portugals mest kända gaystrand och ligger i Lissabon. Stranden är en del av ett naturreservat som gör en uppfriskande dag från huvudstaden. Mot slutet av stranden är det där du hittar det mesta av gayscenen, och när solen går ner är det hit du ska komma för alla dina cruisingbehov. Det finns en huvudbar här där du kan ta några drinkar, men huvudstaden ligger nära om du vill utforska. Läs mer: Gaystränder i Lissabon.

Black Rock Beach, Brighton, Storbritannien

Brighton beach

Brighton är gayhuvudstaden i Storbritannien, så har naturligtvis den mest populära gaynudiststranden i landet.

Black Rock Beach ligger bara 5 minuters bilresa från centrala Brighton, men känns borttagen från liv och rörelse på huvudstranden. Det ligger nära marinan, där du hittar en stormarknad och andra bekvämligheter.

Ett brett utbud av människor kommer till denna strand, inklusive studenter och erfarna nudister. Lokalbefolkningen har beskrivit att bada och sola på Black Rock som "fantastiskt befriande". Stenstranden - som är en del av ett naturreservat, kan vara svår att gå barfota, så se till att ta med en strandfilt och några sandaler!

Balmins Beach, Sitges, Spanien

Sitges är en kuststad strax utanför Barcelona och är otroligt populär bland både homosexuella och resenärer. Det anses vara en gaystad, så naturligtvis har det en av de bästa nudist gay stränderna i Spanien, Balmins Beach.

Denna strand med valfri klädsel ligger 6 minuters promenad från Museu del Cau Ferrat. Stranden består av tre huvudsakliga vikar, och den är också omgiven av kullar, som skyddar den från vinden. Förhoppningsvis kommer det att uppmuntra dig att ta av ditt kit!

Stranden har också bekvämligheter som restauranger längs hela kusten samt en handfull barer som du kan få en kall drink från.

Cap d'Agde, Frankrike

Cap d'Agde

Denna livliga strand ligger vid kusten, sydväst om Montpellier och öster om Beziers. Denna strandstil har en mängd saker att utforska och är den perfekta platsen att tillbringa en hel dag på.

Cap d'Agde är en strand endast för naturister, som är känd för de galna sammankomsterna som äger rum här. Om du letar efter alternativet att behålla dina kläder på, är de icke-nudistiska delarna av stranden inte så långt borta. De flesta butiker och restauranger faller dock under nudistdelen.

Bortsett från naken solbad kan du besöka Ephebes museum. Här kommer du att se olika artefakter som finns på havets botten från den medeltida, antika grekiska och romerska perioden.

Lecciona -stranden, Toscana, Italien

Toscanas kust

Lecciona Beach ligger i Viareggio, en kuststad i Toscana. Denna strand är fantastisk att besöka eftersom den toskanska sommaren är lång och varm, varar fram till oktober.

Stranden ligger idylliskt mellan en liten sjö och havet, och erbjuder fantastisk utsikt vart du än tittar. Om du vill ha en lunchplats hittar du lokala restauranger och pizzerior i marinan.

Detta är en av de få kvarvarande gratis stränderna i Toscana, vilket gör det livligare än stränder med avgifter, särskilt på sommaren. Eftersom det är gratis har denna strand färre bekvämligheter nära, så se till att packa allt du behöver för dagen.

Bellevue Beach, Köpenhamn, Danmark

Detta är den nordligaste stranden på den här listan, men det är fortfarande värt ett besök under de varmare månaderna. Bellevue Beach ligger i norra utkanten av Danmark i Klampenborg. Det öppnade officiellt på 1930 -talet efter att rätten till semester blev lagligt föreskrivet i Danmark.

Det finns massor av saker att göra här, så du behöver inte lita på att solen är ute hela dagen. Till exempel hittar du en restaurang, Bellevue Theatre och mer för att hålla dig sysselsatt. När solen skiner spelas det många volleybollmatcher som du kan vara med på.

Denna strand är särskilt populär bland unga, men det finns också en blandning av åldrar. Du kommer att kunna hitta gay -delen mot den norra änden av stranden.

Chihuahua -stranden, Uruguay

chihuahua, hundar, sand

Denna strand med valfri klädsel är på den mindre sidan, som ligger vid Portozuelo Bay, i utkanten av Punta del Este. Stranden är bekvämt belägen bara några kilometer från Punta del Este flygplats.

Under sommarens höjd blir den här intimkänsliga stranden ganska upptagen. I det omgivande området hittar du några underbara skogar att utforska. Detta område är mycket nudistvänligt, med till och med ett nudisthotell i närheten!

Blacks Beach, San Diego, USA

Blacks Beach

Detta är en välkänd nudiststrand som ligger i La Jolla-området i San Diego. Även om den här stranden är populär, är den inte full av människor. Den norra änden av stranden kanske intresserar dig mest, eftersom det är här du hittar det mesta av gaydelen av stranden.

Du måste ta med lämpliga skor och vara en trygg vandrare, eftersom det är en brant vandring ner till själva stranden.

Wreck Beach, Vancouver, Kanada

Denna nudiststrand ligger nära University of British Columbia och är otroligt populär bland både studenter och lokala rutinerade naturister.

Själva stranden kan nås via en brant trappa, så var beredd med lämpliga skor och se till att du klarar utmaningen. Vattnet sägs vara kallt året om, så det är en årlig Polar Run. Se till att gå med på det!

Obelisk Beach, Sydney, Australien

Denna nudiststrand är lite av en dold pärla. Cirka 10 km från centrala Sydney är denna strand central men har en landsbygdskänsla. Obelisk Beach är det homosexuella alternativet till Cobblers-stranden, som är den mest populära klädvalsstranden i området.

Du har möjlighet att sola på de stora omgivande klipporna eller så kan du hålla dig till att leka i sanden. På grund av dess läge finns det inte många faciliteter så se till att komma förberedd med mat och dryck. Läs mer: Gaystränder i Sydney.

Hanlan's Point, Toronto, Kanada

Gay Beach i Toronto

Torontos gaystrand ligger en kort färjeresa bort från staden vid Hanlan's Point. Även om den inte officiellt är en gaystrand, lockar den en gaypublik och du kommer att upptäcka att nakenhet förväntas, medan fotografering är förbjudet!

Sandy Bay, Kapstaden, Sydafrika

Sandy Bay, känd som Afrikas enda nudiststrand, ligger mellan Kapstaden och Cape Point.

Själva stranden är ganska avskild vilket hjälps av stora stenar som utgör en barriär för resten av bostadsområdet. Promenaden ner till stranden är en vacker och är en höjdpunkt för många som besöker här.

För att lägga till detta kommer du att se fantastisk utsikt över Atlanten samt gröna sanddyner när du är på stranden, vilket gör den till en av de mest fantastiska på den här listan!

Gå med i Travel Gay Nyhetsbrev

Vad händer idag

Fler Gay Resenyheter, intervjuer och funktioner

De bästa turerna i Brighton

Bläddra bland ett antal turer i Brighton från våra partner med gratis avbokning 24 timmar innan din turné börjar.

Smakämnen bästa upplevelserna in Brighton för din resaFå din guide