De bästa gratis attraktionerna i Singapore

De bästa gratis attraktionerna i Singapore

Singapore kan vara ett av de dyraste länderna att besöka i Sydostasien, men med lite planering kan du njuta av många av de bästa sevärdheterna gratis!

Utforska Singapore billigt med vår guide till de bästa freebiesna i staden.

 

1. Chinatown

 

Denna etiska enklave av tidiga kinesiska nybyggare är favoritplatsen för singaporianer för billiga maträtter och köp. Lite turistiskt, men Chinatown behåller fortfarande en stark känsla av historia och vitalitet. Ta en eftermiddagspromenad och beundra de traditionella butikshusen med fantasifulla fasader som kantar gatan i Chinatown.

 

2. Tempel, kyrkor och moskéer

 

Utforska det utsökta hantverket i Thian Hock Kheng-templet vid Telok Ayer, Sri Mariammam-templet i Chinatown och Sultan-moskén vid Kampong Glam. St Andrew's Cathedral, Singapores största kyrka och den armeniska kyrkan, Singapores minsta och äldsta (byggd 1836) kyrka är också värda ett besök. Ingången är gratis.

 

Singapore flod3. Singaporefloden

 

Spåra Singapore historia genom att ta en promenad längs floden. Börja från Raffles Place och gå mot Clarke Quay och njut av kontrasten mellan gamla shophouses och höga skyskrapor.

 

4. Poserar med Merlion och promenerar på Marina Bay Boardwalk

 

Merlion är en 8.6 meter lång staty med ett lejonhuvud och en fiskkropp. Det symboliserar Singapores grundande legend och dess identitet som en hamn. Posera för ett foto med Merlion innan du tar en fritidsvandring runt Marina Bay för mer gratis natursköna sevärdheter.

 

5. Konst vid Esplanaden

 

Den berömda durian-formade ikonen i Singapore har alltid något "gratis" att erbjuda - konstutställningar, livekonserter eller teaterföreställningar. Esplanaden är värd för gratis kortfilmer, utställningar och musikfestivaler.

 

6. Botaniska trädgården

 

Botanic Gardens är värd för utmärkta kostnadsfria utomhuskonserter. Ta med en matta och en picknickkorg och njut av musiken.

 

Trädgårdar vid Bay SG7. Trädgårdar vid bukten

 

Det senaste och mest tydliga tillskottet till Singapores silhuett. Gardens by the Bay är ingen vanlig trädgård. Det är en urban oas med högteknologiska "Supertrees" som spelar musik på kvällarna. Allt du behöver göra är att luta dig tillbaka och koppla av medan du är förbluffad av Marina Bay Sands prakt.

 

8. Sentosa

 

Njut av gratis attraktioner som en dubbeldäckarbuss med öppen topp, djur- och fågelmöten och solning på Sentosas orörda stränder. Gå gratis in på Resorts World Sentosa genom att gå ombord på bussen som tillhandahålls av Universal Studios Singapore på hotell längs Orchard Road eller Bencoolen/Marina-området.

 

9. Festliga firande och spektakulära fyrverkerier

 

Den bästa tiden att besöka Singapore är utan tvekan under en festival. Det finns gratis evenemang och aktiviteter i massor. På NYE eller Singapores nationaldag den 9 augusti får du se fantastiska fyrverkerier vid Marina Bay.

 

10. Roaming i Pulau Ubin

 

Naturälskare kommer att älska Pulau Ubin - en rustik ö i Singapore. Det är som att ta en resa tillbaka i tiden eftersom landsbygdsbyar fortfarande finns där. Besök den unika Chek Jawa (fri entré) - en massiv våtmark som är hem för koraller, fiskar och annat marint liv.

 

Gillman Kasern SG11. Bli inspirerad på Gillman Barracks

 

Gillman Barracks är Singapores senaste mötesplats för samtida konst. Detta tidigare arméläger rymmer 13 gallerier i byggnader från kolonitiden. Ingången är gratis.

 

12. Resa till Haw Par Villa

 

In i kinesiska legender och mytologi? Besök sedan Haw Par Villa, en färgstark temapark där mer än 150 dioramas skildrar scener från berömda kinesiska berättelser.

Gå med i Travel Gay Nyhetsbrev

De bästa turerna i Singapore

Bläddra bland ett urval av turer i Singapore från våra partners med gratis avbokning 24 timmar innan din turné startar.

Smakämnen bästa upplevelserna in Singapore för din resaFå din guide