Grand Place med färgglad belysning på skymningen i Bryssel.

En gayhelg i Bryssel

Bryssel: hem för öl, choklad och en livlig gay-scen. Vår redaktör Kieran Watkins, som bor i Bryssel, ger dig det bästa för en gay weekendresa till Europas huvudstad

Bryssel är en charmig, vänlig stad full av karaktär. Från den imponerande Grand Place till Europeiska unionens glittrande byggnader, denna stad med en miljon invånare är full av historia.

Det är också en av de mest liberala europeiska staterna, och är det andra landet i världen som legaliserade samkönade äktenskap redan 2003. Om du gillar kultur, en avslappnad livsstil och vill känna dig bekväm med att hålla din partners hand offentligt, det här är staden för dig.

Här är min ultimata guide till en helg i Bryssel.

 

Fredag

 

Stressfri resa: Anländer fredag ​​eftermiddag/tidig kväll. Om du kommer från ett grannland, ta tåget eller bussen för en billig, stressfri resa till huvudstaden. Stadens två flygplatser tillgodoser dem som kommer längre bort.

Mannekin-Pis staty i Bryssels centrumFridfull nattsömn: Jag rekommenderar att du håller dig borta från den bullriga stadskärnan och väljer den lyxiga stadsdelen Louise, som drar nytta av utmärkta transportförbindelser. De Sofitel Bryssel Le Louise är ett bra hotellalternativ och populärt val på vår hemsida.

Utsökt mat: Checka in och bege dig ut till det trendiga Saint-Gilles-området för middag och drinkar. En personlig favorit hos mig är den gayvänliga Maison du Peuple, där hipstermän och kvinnor dricker, äter och dansar.

Dansa hela natten lång: Om du har planerat din helg i enlighet med detta, kommer du att kunna besöka närområdet La Demence på Fuse Club, en av Europas bästa gaydansfester. Fullt av heta killar, en mängd olika barer och DJ:s, plus ett kryssningsrum på toppen; inte konstigt att den har ett så bra rykte!

 

lördag

 

Shoppa loss: Gå av din baksmälla i Louise med ett ställe att shoppa; boulevarden är hem för designermärken som Burberry och Tommy Hilfiger, plus dina vanliga internationella butiker som H&M, Zara och Apple.

Bild perfekt: Häll tillbaka dina shoppingpåsar på hotellet och bege dig till stadens centrum. De Grand Place, en UNESCO: s världsarvslista, är det stora dragplåstret för turister. Du hittar massor av mat- och dryckesalternativ här också, inklusive många chokladtillverkare längs huvudgatan. Belgisk choklad är det bästa, faktiskt.

Snygg mat: Gå tillbaka till hotellet för att göra dig redo för en utekväll på stan. Prova fina belgiska rätter från de många restaurangerna i det exklusiva området Grand Sablon, och ta sedan en tio minuters promenad ner till Bryssels gaydistrikt vid Rue du Marche au Charbon.

Gaybaren Le Belgica i Bryssel är ett populärt valÖl och pojkar: Det fina med Bryssels gayområde är att det finns gott om barer att välja mellan, var och en serverar olika gayklienter. Om du är en ung kille, Le Boys Boudoir kommer att markera alla dina rutor. Om du gillar cheesy discomusik, Le Belgien är din bästa insats. In i björnar? Le barock är baren för dig.

Diskotid: Du kan fortsätta din natt gå mellan gaybarerna eller gå till Hunkut @ Steel Gate, ännu en legendarisk gaydansfest. Eller du kanske föredrar de mystiska, mörka hörnen av Stambar istället Bryssels enda gaykryssningsklubb.

 

Söndag

 

Frukost lämplig för en drottning: En typisk tradition för majoriteten av befolkningen i Bryssel är söndagsbrunch, där lokalbefolkningen samlas för att skvallra över färska, hälsosamma bagels och hantverkskaffe. Vi rekommenderar det läckra Chicago Café i det vackra området Sainte-Catherine.

Bli varm och svettig: Innan du går tillbaka till hotellet för att hämta dina väskor, gå tillbaka till centrum för att ta en selfie med de berömda Mannekin Pis, innan du svettades ut gårdagens drinkar i närheten Bastu Macho, Bryssels favorit gaybastu. Nyligen renoverade, faciliteterna här är förtjusande och killarna är inte dåliga heller.

Äntligen ett avkopplande avslut på några upplysande dagar i en stad som många homosexuella resenärer först förbiser, men snart blir kära i. Glöm inte att du kan boka hotell och se alla våra Bryssel-ställen genom vår stadssida.

Läs mer: Saker att göra i Bryssel.

Gå med i Travel Gay Nyhetsbrev

Vad händer idag

Fler Gay Resenyheter, intervjuer och funktioner

De bästa turerna i Bryssel

Bläddra bland ett urval av turer i Bryssel från våra partner med gratis avbokning 24 timmar innan din turné börjar.

Smakämnen bästa upplevelserna in bryssel för din resaFå din guide