Tampa

En gayguide till Tampa

Det finns en mängd homosexuella platser i Tampas gaydistrikt Ybor City, ett historiskt och mångsidigt område som är känt för sitt blomstrande nattliv och unika arkitektur.

Tampa betraktas ibland som den krossade och mindre polerade syskon av glamorösa gay Miami or livliga gay Orlandode senaste åren har emellertid en våg av förnyelse och utveckling sköljt över staden och förvandlat den till ett elegant och elegant kustmål.

Med delar av grönt utrymme, ett tropiskt klimat och kristallklart blått hav är Tampa en läcker och vacker destination som är full av möjligheter till upptäckt. Tampa är nära ansluten till havet och är hem till den största hamnen i Florida och hamnområdet är ett nav för underhållning, restauranger och nattliv.

Tampa är också hem för en växande och fräsch homosexuell scen som till stor del drivs av stadens stora studentpopulation och kreativa samhälle. Det finns en mängd homosexuella platser i Tampas gaydistrikt Ybor City, ett historiskt och mångsidigt område som är känt för sitt blomstrande nattliv och unika arkitektur.

Tampa

Gayklubbar och barer i Tampa

Majoriteten av det homosexuella nattlivet som erbjuds i Tampa finns längs 7th Avenue i Ybor City, Tampas inofficiella gaykvarter. En koalition av lokala HBT + -företagare inrättade gruppen 'Gaybor' som fungerar som en HBT + handelskammare i staden. Området har en livlig och koncentrerad samling av gaybarer och klubbar.

Höjdpunkten i Tampas homosexuella nattliv är utan tvekan Bradley's, stadens mest populära gaybar och en häftklammer för den lokala gayscenen. Liksom många av barerna och klubbarna är Bradley's öppen och upptagen de flesta nätter i veckan tack vare den aktiva och stora HBT + studentpopulationen. Baren har ett stort dansgolv och är regelbundet värd för liveföreställningar och dragshow.

Det bästa stället att fånga liveframträdanden i Tampas gayscen är på City Side Lounge. Med tre barer, ett stort dansgolv och till och med en scen, finns det dagliga temahändelser och tävlingar, som är extremt populära bland den mångsidiga och eklektiska publiken som besöker City Side Lounge. Den rymliga uteplatsen är det perfekta stället att smutta på en utsökt cocktail medan du tittar på solnedgången.

Den mest trafikerade klubben på fredagskvällar är alltid Honungsburk. En ung studentmassa dras rutinmässigt till klubben av dragföreställningar i världsklass, rymligt dansgolv och intern catwalk. Stämningen är alltid rolig och vårdfri.

Tampa Marriott Waterside

Gayhotell i Tampa

För att få den bästa platsen vid havet och ofiltrerad utsikt över Atlanten, överväga att bo på Grand Hyatt Tampa Bay. Hotellets centrala läge gör det till en perfekt bas för att utforska staden och är perfekt för homosexuella resenärer som vill se alla Tampas främsta attraktioner. De tre restaurangerna på hotellet inkluderar Oystercatchers, ett populärt fisk- och skaldjursrestaurang där du kan njuta av den färskaste fisken och det fina vinet. Hotellet är populärt bland homosexuella resenärer och personalen på Grand Hyatt är vänlig och inkluderar alla gäster.

Bara 10 minuters bilresa från Ybor City gay scen, Aloft Tampa är ett trendigt och modernt hotell som ligger i hjärtat av stadens centrum. Hotellet riktar sig till en designorienterad publik med sina exponerade betongväggar, live DJ i foajén och den fantastiska takpoolen. Rummen i Aloft är perfekta för dem som söker en boutiquestad nära händelserna, och alla har vidsträckt utsikt över Tampas silhuett, floden och havet.

Tampa kan bli upptagen, och om du letar efter någonstans att fly från liv och rörelse, leta inte längre än Crowne Plaza Hotel Tampa Westshore. Hotellet ligger utanför staden bland grönskande grönska och är ett lugnt paradis. Den stora poolen är kontaktpunkten för detta hotell och är den perfekta platsen att kyla ner i Tampas soliga klimat. Hotellets restaurang är ett populärt matställe bland lokalbefolkningen och resenärer, och hotellet erbjuder gratis transferservice, vilket innebär att du kan komma in i staden med effektivitet och lätthet.

Busch Gardens Tampa Bay

Florida är ett mekka för spännande sökare, med ett överflöd av temat och nöjesparker i världsklass, och Busch Gardens är inte bara en av statens favoritattraktioner utan också en av USA: s mest besökta nöjesparker. Parken välkomnar upp till 4.1 miljoner gäster per år och har en rad höga adrenalinturer, en vattenpark och en expansiv djurpark och safari.

Busch Gardens höjdpunkt är djurparken, Tampas största och har en stor öppen livsmiljö ”Serengeti Plains”, hem till en mängd olika djur som vandrar fritt och gästerna kan köra bland varelserna på en uppslukande safariupplevelse. Big Gay Busch Gardens Day äger rum varje år i oktober och ser hundra homosexuella män flockas till parken.

Gay stolthet i Tampa

Pride sker årligen i mars och är en helt unik och spännande händelse. Firandet börjar med Tampa Zoo-la och kvällsfest på Zoo Tampa, där HBT+-individer och allierade lägger till en kvällsfest bland djur från hela världen - en sann unik upplevelse. Festligheterna inkluderar även andra evenemang som Mr and Miss Tampa Pride Pageant och Grand Marshall Gala.

Epicentret för stadens stolthetsfirande är Tampa Diversity Parade, en stolthetsmarsch som firar mångfalden inom det lokala homosexuella samhället och centrerar jämlikhet, inkludering och respekt som kärnprinciper. Paraden lockar över 20,000 XNUMX personer som sträcker sig på Ybor Citys gator för att visa kärlek och stolthet för HBT + -gemenskapen.

Tampa

Gay rättigheter i Tampa

Delar av Florida är socialt konservativa, men Tampa uppnådde nyligen en perfekt poäng på 100 på Human Rights Campaign's Municipal Equality Index, som klassificerar hur väl städer stöder HBT + -gemenskapen. Staden är en av en handfull i landet som har en utsedd hbt-handelskammare som stöder hbt-människors affärsverksamhet och skyddar lokalsamhället.

Sexuell aktivitet av samma kön legaliserades 2003 men sedan dess har det funnits ett långsamt växande antal lagförslag som har gett HBT + -individer ökad frihet och jämlikhet. Äktenskap av samma kön legaliserades 2015 och 2010 upphävdes Floridas trettiotre års förbud mot adoption av samma kön.

Gå med i Travel Gay Nyhetsbrev

Vad händer idag

De bästa turerna i Tampa

Bläddra bland ett urval av turer i Tampa från våra partner med gratis avbokning 24 timmar innan din turné börjar.

Smakämnen bästa upplevelserna in Tampa för din resaFå din guide