Renaissance Pittsburgh Hotel Pennsylvania

En gayguide till Pittsburgh

Pittsburgh är en fantastisk stad för homosexuella resenärer

Pittsburgh är känt som "Steel City" på grund av sitt industriella arv. Det är en liberalsinnad stad med en förvånansvärt bra homosexuell scen. Det anses också vara en av Amerikas billigare städer med låg brottslighet och en god levnadsstandard.

Andy Warhol, queer artist extraordinaire, är Pittsburghs mest kända son. Ingen annan 20-talskonstnär har ett så stort kulturellt arv förutom Picasso. Andy Warhol Museum är en av de bästa kulturella attraktionerna i Pittsburgh - det är värd för regelbundna HBT+-evenemang.

Pittsburgh är kanske inte en av Amerikas främsta turistmål. Med detta sagt är det en fantastisk stad med mycket att erbjuda.

Pittsburgh · Gaybarer

Gaybarer i Pittsburgh

Blue moon faktureras som den "vänligaste gaybaren i Pittsburgh". Den är värd för regelbundna dragevenemang och den ligger på Butler Street. Ett av våra favoritkvarter i Pittsburgh heter Shadyside - perfekt postnummer för HBT+-invånare, natch. Shadyside har några gaybarer. Det är förmodligen Pittsburghs gayaste område.

I Shadyside hittar du också 5801, en avslappnad gaybar populär bland lokalbefolkningen. Du kan äta och mingla på terrassen. På den skuggiga sidan av spåren hittar du också Elementet, en gaybar med levande musik, Drag Race-evenemang och kabaretkvällar. Det är en av de mer populära gaybarerna i Pittsburgh.

Andy Warhol-museet

Andy Warhol Museum

Andy Warhol är en av de stora amerikanska artisterna. Han kom till framträdande på 1960-talet som figurfigur för Pop Art-rörelsen. Han växte upp i Oakland, Pittsburgh. Hans familj var bysantinska katoliker. Andy dyrkade vid kändisens, filmens, popens och handelns altare. Han reflekterade den amerikanska kulturen för sig själv i legendariska konstverk, en sådan skildring av Marilyn Monroe. Warhol var homosexuell och han kom med en konstig känsla i sitt arbete, inte minst i sin tillbedjan av kvinnliga stjärnor. Han målade också koksflaskor och elektriska rengöringsprodukter. Han var amerikan igenom och igenom.

Pittsburgh firar Andy Warhols liv och arbete som ett omfattande museum. Det finns sju våningar med filmer, originalkonstverk, ett stort arkiv, roterande utställningar och regelbundna liveevenemang. Det finns cirka 900 målningar och över 100 skulpturer.

Du behöver inte vara en konstälskare för att besöka Andy Warhol Museum. Hans arbete gick utöver konstgränserna för att införliva alla aspekter av kulturen, från Elizabeth Taylor till dammsugare.

Gay Pride i Pittsburgh

Pittsburgh Pride äger rum varje juni eller juli. Det är den största gaypride-evenemanget i Pennsylvania. Evenemanget har vuxit varje år. Det ägde rum i juli på senare tid för att undvika att kollidera med andra stora Pride-evenemang. Pittsburgh Pride 2019 lockade över 250,000 XNUMX personer, vilket gjorde den till den största paraden i Pittsburgh.

Duquesne lutning

Denna svindlande järnväg öppnade 1877. Den var designad för att transportera arbetare från deras sluttningar till bruken. Några av de kuperade järnvägslinjerna är fortfarande i drift. Det är bra att ta en tur om du är i Pittsburgh. Inte minst för att det är viktorianskt – det erbjuder även panoramautsikt över staden. Arbetarna må ha arbetat under tuffa förhållanden för blygsamma löner, men de hade åtminstone ett livligt sätt att ta sig till jobbet.

Besök Strip District

Ett av Pittsburghs hippaste områden, Strip District är full av restauranger, butiker och internationella marknader. Detta är ett bra ställe att besöka på morgonen eller eftermiddagen. Det är bra att komma dit tidigare eftersom några av leverantörerna slutar betjäna vid mitten av eftermiddagen. The Strip District är en bra sak att göra i Pittsburgh innan du träffar barerna på kvällen.

Gå med i Travel Gay Nyhetsbrev

Vad händer idag

De bästa turerna i Pittsburgh

Bläddra bland ett urval av turer i Pittsburgh från våra partner med gratis avbokning 24 timmar innan din turné börjar.

Smakämnen bästa upplevelserna in Pittsburgh för din resaFå din guide