Milano

En gayguide till Milano

Milano är Italiens ekonomiska kraftpaket

En fascinerande mixkruka där klassisk kultur och tradition möter kreativ innovation i världsklass, är Milanos näst mest folkrika stad och landets ekonomiska kraftpaket. Milan representerar en livsstil av enkel chick, långa luncher och trendiga nattliv.

En av världens fyra modestäder, stadens förhållande till kreativitet och design går tillbaka århundraden, och är tydlig i Milanos olika arkitektoniska stilar och influenser, från 17-talets barock till jugendstil som sprängde in i staden under 20-talet. Hem till ett antal globalt erkända historiska och kulturella institutioner, staden är en skattkista för nyfikna besökare.

Ofta känd som Italiens gayaste stad, leder Milan vägen i ett mycket konservativt land som en bastion av uttryck, öppenhet och inkludering. Det innovativa och kosmopolitiska rykte som är förknippat med staden har lockat HBT + -individer från hela Italien i årtionden och det finns nu en etablerad och spännande homosexuell scen i staden. Scenen inkluderar ett antal gaybarer, klubbar och kaféer som tenderar att vara centrerade runt Porta Venezia-distriktet.

Milano

Porta Venezia

Porta Venezia-distriktet fläktar ut från de ursprungliga portarna som var en del av den romerska muren som omgav Milano och har utvecklat en identitet som en av de mest varierande och spännande stadsdelarna i staden. Med en stor invandrarbefolkning har området varit ett accepterande och välkomnande hem för människor från hela världen sedan slutet av 20-talet när individer från Afrika, Asien och Sydamerika först anlände.

Idag är Porta Venezia inte bara känt för att vara ett nav för mångkulturalism i staden utan också ett centrum för homosexuell kultur och gemenskap. Området är hem för Milanos livliga och trendiga gayscen, som främst finns längs Via Lecces centrala aveny. Porta Venezia är känt i hela staden som ett coolt och kantigt distrikt, med massor av underjordiska barer, provocerande lokala invånare och en historia av icke-traditionell livsstil. Läs mer: Saker att göra i Milano.

Milano på natten

Gaybarer och klubbar i Milano

Centret för homosexuella nattliv i Milano är Porta Venezia och dess huvudgata Via Lecce är en livlig och livlig aveny där diners och drinkers sprider ut från arenor till den livliga trottoaren. Området lever alltid med en blomstrande och spännande atmosfär. De flesta av stadens gayklubbar och barer finns längs Via Lecce, vilket betyder att det är lätt att hoppa mellan platser för den ultimata gaynattupplevelsen.

En av stadens mest populära gaybarer, Leccomilano är en häftklammer på Milanos gayscen och en gemensam hangout för attraktiva och unga killar att träffas, dricka och chatta sent på kvällen. När natten fortsätter blir Leccomilano högre och mer spännande när arenan förvandlas till en livlig dansklubb. Baren drar en blandad internationell publik och är det perfekta stället att träffa lokala homosexuella killar under ditt besök.

Ta ett steg tillbaka i tiden kl Mono Bar, en udda mötesplats med retro-tema som är ett populärt resmål för drycker före middagen och har en välkomnande och avslappnad atmosfär. Baren ligger på Via Lecco och är ett utmärkt ställe att njuta av några drinkar innan du går vidare till scenens större platser. Mono är liten och intim, och de nattliga DJ-apparaterna drar en mångfald HBT + -massa.

När Club Plast öppnade först sina dörrar på 1980-talet var det jämförbart med Studio 54 och andra ikoniska klubbar från den tiden. Med sina surrande neonsånger, eklektiska och trendiga folkmassor samt ljudsystem i världsklass oser klubben coolt. Club Plastic har ett stort techno-dansgolv, loungeområden och flera barer, och är en labyrint av hedonism och bohemisk klubbkultur i hjärtat av Italiens trendigaste stad.

Gayhotell i Milano

Hotel Bernas huvudattraktion är dess bekväma läge intill Porto Venezias centralstation och stadens gaydistrikt. Hotel Bern erbjuder gästerna en smak av schweizisk komfort och elegans i hjärtat av fashionabla Milano. Tjänsten på hotellet är känd för sin effektivitet, professionalism och vänlighet och gästerna kan njuta av de eleganta rummen med platt-TV, WiFi på rummet och alkoholhaltig minibar. Om du letar efter boende nära Milanos gayplats och bra transportförbindelser till resten av staden, leta inte längre än Hotel Berna.

Gayresenärer som söker en klassisk och traditionell vistelse i Milano bör överväga Hotell Manzoni, ett charmigt boutiquehotell beläget i hjärtat av stadens gamla stad. Många av de bästa turistattraktionerna ligger i närheten, inklusive Duomo och Milanos främsta shoppingdistrikt. Varje rum är elegant designat med stil och estetik i åtanke, med trägolv och överdådiga möbler. Hotel Marzoni har också ett eget gym, spa och massageservice samt en egen restaurang.

Hotellet erbjuder 5-stjärnigt boende i hjärtat av Milanos centrum Radhus Duomo erbjuder oöverträffad utsikt över Milanos historiska centrum och den berömda katedralen. Rummen på hotellet är oklanderligt designade för att kombinera traditionella funktioner och influenser med modern, modern elegans. Hotellets vänliga och uppmärksamma personal gör det till ett extremt populärt resmål för homosexuella resenärer.

Gay stolthet i Milano

Milano Pride inträffar i slutet av varje juni för att fira stadens HBT + -befolkning och allierade. Stolthändelserna äger rum som en veckolång festival för HBT + -centrerad konst, kultur, historia och firande och inkluderar många seminarier om främjandet av HBT + -jämlikhet och rättigheter vid House of Rights.

Den ikoniska Porta Venezia blir ett nav för stolthet under festivalen varje år, varigenom huvudtorget övertas av matleverantörer, bås och scener. Firandet klimax på den sista dagen med en storskalig stolthet som börjar i Porta Venezia och slingrar sig genom staden.

Huvudparaden lockar över 200,000 30,000 åskådare, vilket gör den till en av Italiens största demonstrationer av HBT + -stolthet, medan Porta Venezias Pride Square kan se närvaron av XNUMX XNUMX personer eller mer.

Milano

Gay rättigheter i Milano

Närvaron och det starka inflytandet från den katolska kyrkan i Italien har inneburit att socialt konservativa attityder gentemot homosexualitet fortfarande är utbredda, men de senaste åren har regeringen tagit ett antal åtgärder för att förbättra rättigheterna och livskvaliteten för HBT + -människor i Land.

Äktenskap av samma kön legaliserades helt 2017 efter flera högsta domstolsförhandlingar och LGBT + -italier har verkligen haft diskrimineringsskydd på grund av sexuell läggning och kön sedan 2003.

Transpersoner i Italien har kunnat ändra sitt kön lagligt sedan 1980-talet och förbättringar fortsätter att göras för att göra könsbekräftelseprocessen alltmer enkel.

Gå med i Travel Gay Nyhetsbrev

Fler Gay Resenyheter, intervjuer och funktioner

De bästa turerna i Milano

Bläddra bland ett urval av turer i Milano från våra partner med gratis avbokning 24 timmar innan din turné börjar.

Smakämnen bästa upplevelserna in Milano för din resaFå din guide