Gyeongbokgung Gate Seoul

24 timmar i Seoul

Seoul förtjänar mer än bara en dag att uppleva. Men om du bara har 24 timmar på dig att få en glimt av denna otroliga stad, så är dessa förslag för dig.

Gyeongbokgung

Gyeongbokgung är det mest kända palatset i Korea. Byggd i slutet av 1300-talet har den förstörts och byggts om flera gånger. Gå runt paviljongerna och hallarna för att uppskatta koreansk kultur och dess konfucianska inflytande.

Ta dig dit: tunnelbanestationerna Gyeongbokgung (linje 3, avfart 5) och Gwanghwamun (linje 5, avfart 2). Ingång: - 3,000 vann. Stängt på tisdagar.

Insa-dong

Insa-dong är en smältdegel av traditionell koreansk konst och hantverk, målningar, keramik och antikviteter samt ett antal samtida konstgallerier. Priserna kan variera från några amerikanska dollar till tiotusentals.

Kom dit: Anguk Station (linje 3, avfart 6)

Itaewon

Itaewon är ett expatvänligt grannskap nära USA: s viktigaste armébas där öst- och västkulturer kolliderar. Itaewon är fylld med barer, klubbar, restauranger och butiker som säljer nästan allt. Besök barerna och klubbarna på “Homo Hill”, Seouls gayby.

Kom dit: Itaewon Station (linje 6)

Myeongdong

Myeongdong handlar om shopping. Från de höga superbutikerna (Migliore, Lotte Department, Avatar och High Harriet) till de små butikerna som kantar sidogatorna. Det finns ett oändligt utbud av restauranger och kaféer, liksom tillräckligt med kosmetika och hudvårdsbutiker för att tillgodose behoven hos alla skönhetsdrottningar.

Kom dit: Myeongdong Station (linje 4)

Hanfloden (Hangang)

Den ikoniska Han -floden är en av de vackraste sevärdheterna i Seoul och skär genom stadens centrum. Våra favoritvisningsplatser är Cloud Cafe (구름 카페) och Sunset Cafe (노을 카페). Dessa kaféer erbjuder den högsta utsikten över Han -floden. Var noga med att ta med din kamera för att fånga sevärdheterna medan du smuttar på en latte eller champagne.

Ta dig dit: Dongjak Station (linje 4), avfart 1 (för Gureum), avfart 2 (för Noeul) - 3 minuters promenad.

Apgujeong

Apgujeong är ”Beverly Hills” i Seoul. Snyggt distrikt, komplett med exklusiva designerbutiker. Priserna är branta, men om pengar inte är ett problem kommer detta trendiga område att visa sig vara en mycket välkomnande upplevelse. Det finns många estetiska kliniker. Om du vill ha en snabb ansiktsbehandling behöver du inte leta längre än Apgujeong!

Kom dit: Linje 3 till Apgujeong Station och ta en taxi. Priset kommer att vara cirka 2,000 vann.

Klicka här för mer information om gay Seoul.

Bild på Gyeongbokgung - Amin Buskan

Gå med i Travel Gay Nyhetsbrev

Vad händer idag

Fler Gay Resenyheter, intervjuer och funktioner

De bästa turerna i Seoul

Bläddra bland ett urval av turer i Seoul från våra partner med gratis avbokning 24 timmar innan din turné börjar.

Smakämnen bästa upplevelserna in Seoul för din resaFå din guide