Gay Shanghai

Gay Shanghai

Upptäck Shanghai, världens största stad och hem för en snabbt växande, vänlig gay-scen

Shanghai

Om oss Shanghai

Shanghai bländar som en global hotspot där gammalt och nytt möts. Besökare beundrar Bunds koloniala charm och ser ut över floden på morgondagens vision.

Här, bland lummiga gränder och fashionabla butiker, frodas en livlig men ändå intim gaygemenskap som erbjuder en välkomnande kontrast till Kinas mer konservativa landskap. Känd för att hålla ihop och förändras med tiden, speglar detta lilla samhälle Shanghais dynamiska anda, vilket gör det till ett unikt, fördomsfritt resmål i Asien.

Stadens skyline, dominerad av de futuristiska skyskraporna i Pudong, kontrasterar dramatiskt med den historiska arkitekturen längs Bund, där kolonialtidens byggnader kantar vattnet, och erbjuder en pittoresk utsikt som har blivit symbolisk för Shanghais snabba utveckling.

I hjärtat av denna kosmopolitiska stad ligger den franska koncessionen, ett område känt för sin pittoreska europeiska atmosfär, trädkantade avenyer och ett pulserande utbud av butiker, kaféer och barer. Detta distrikt är inte bara ett nav för mode och fritid utan fungerar också som det kulturella epicentrum för Shanghais HBTQ-gemenskap. Här, mitt bland art déco-byggnader och lugna gator, blomstrar samhället och ger en fristad som står i skarp kontrast till de mer reserverade attityder som finns på andra håll i Kina.

HBTQ-scenen i Shanghai är dynamisk och allt mer synlig och är värd för en mängd olika evenemang som hyllar mångfald och yttrandefrihet. Dessa inkluderar den årliga Shanghai Pride, som startade 2009 och har vuxit till att omfatta en rad aktiviteter från konstutställningar och filmvisningar till paneldiskussioner och fester, allt med syfte att öka samhällets synlighet och främja en anda av inkludering.

Dessutom återspeglas Shanghais kosmopolitiska natur i dess nattliv, med en rad gayvänliga barer och klubbar som vänder sig till en mångsidig internationell publik, som erbjuder allt från avslappnade lounger till livliga dansställen. Stadens öppenhet för globala influenser är också tydlig i dess matscen, som inkluderar ett stort utbud av internationella rätter, tillsammans med traditionella kinesiska restauranger som erbjuder lokala specialiteter.

Trots det pulserande samhället och dess bidrag till stadens kulturliv är det viktigt att notera att HBTQ-rättigheterna i Kina fortfarande är ganska begränsade jämfört med västerländska normer. Aktivism och påverkansarbete fortsätter, strävar efter ökad acceptans och juridiska rättigheter inom de bredare sociala och politiska ramarna.

I grund och botten är Shanghai en stad som inte bara omfamnar sitt förflutna utan också ser fram emot framtiden, vilket gör den till en unik, dynamisk och välkomnande destination för både hbtq-resenärer och invånare, som i sin urbana gobeläng finner en plats för både arv och invånare. progressiv förändring.

Gay Shanghai - Travel Gay guide

Nyheter och funktioner

Shanghai INSIDER JOURNEYS

Bläddra bland ett urval av turer i Shanghai från våra partners med gratis avbokning 24 timmar innan din turné startar.

Smakämnen bästa upplevelserna in Shanghai för din resaFå din guide