Gay Zagreb

Gay Zagreb

Utforska Kroatiens huvudstad och största stad. Zagreb har en rik historia och är hem för vacker arkitektur, kafékultur och en kompakt gay-scen.

Zagreb

Om oss Zagreb

Zagreb, Kroatiens huvudstad, erbjuder en härlig blandning av historisk charm och modern energi, vilket gör det till ett övertygande resmål för alla resenärer, inklusive de från HBTQ+-gemenskapen. Stadens rika historia visas upp genom dess fantastiska arkitektur, från de gotiska spirorna i Zagrebs katedral till de färgglada fasaderna på de österrikisk-ungerska byggnaderna som kantar de livliga gatorna.

För kulturentusiaster erbjuder Zagrebs museer en skattkammare av upplevelser. Museum of Broken Relationships är särskilt unikt och presenterar gripande personliga berättelser från hela världen, medan Museum of Contemporary Art lyfter fram banbrytande utställningar. Dessa institutioner återspeglar inte bara Zagrebs konstnärliga mångfald utan också dess inkluderande och progressiva anda.

Zagrebs livliga kafékultur är en höjdpunkt, med otaliga mysiga platser som de längs Tkalčićeva Street där besökare kan njuta av en avkopplande kaffe medan de njuter av stadens livliga atmosfär. Gatan är också en hotspot för nattliv, med olika barer och klubbar som välkomnar en mångfaldig publik, inklusive populära HBTQ+-vänliga arenor.

För de som besöker i juni är Zagreb Pride-paraden ett måste att uppleva, som hyllar mångfald och förespråkar jämlikhet och rättigheter för HBTQ+-gemenskapen. Det är en pulserande uppvisning av stadens inkluderande anda, fylld med musik, dans och färgglada uppvisningar.

Friluftsälskare kommer också att hitta mycket att njuta av i Zagreb. Staden är full av lummiga parker som Zrinjevac eller den botaniska trädgården, perfekt för en avkopplande promenad eller en picknick. För en mer äventyrlig dag ute erbjuder det närliggande berget Medvednica natursköna vandringsleder och spektakulär utsikt över staden.

Zagrebs blandning av historiskt djup, kulturell rikedom och öppenhjärtad gästfrihet gör det till en stad väl värd att utforska, och erbjuder något speciellt för varje besökare, inklusive de från HBTQ+-gemenskapen.

Gay Zagreb - Travel Gay guide

Zagreb INSIDER JOURNEYS

Bläddra bland ett urval av turer i Zagreb från våra partners med gratis avbokning 24 timmar innan din turné startar.

Smakämnen bästa upplevelserna in Zagreb för din resaFå din guide