Gay Johannesburg

Sydafrikas största stad är hem för många kulturella attraktioner och en anständig gay-scen.

Vad händer idag

Vad händer imorgon

Om oss Johannesburg

Johannesburg, ofta kallad "Jozi" eller "Joburg", är ett pulserande hjärta i Sydafrika och har en levande, om än mindre, HBTQ+-gemenskap jämfört med Kapstaden. Denna livliga metropol är känd för sin rika historia, konst och kultur och dynamiska nattliv, vilket gör det till ett engagerande resmål för HBTQ+-resenärer som vill utforska mångfalden i Sydafrika.

Gayscenen i Johannesburg är främst centrerad kring förorten Melville, där en mängd HBTQ+-vänliga barer, klubbar och restauranger finns. Dessa ställen är kända för sin välkomnande atmosfär och arrangerar regelbundet gaykvällar och temafester, vilket ger många möjligheter för besökare att mingla med lokalbefolkningen.

Johannesburg är också värd för den årliga Johannesburg Pride, en av de äldsta i landet, som är en färgstark och sprudlande händelse som hyllar mångfald och rättigheter inom HBTQ+-gemenskapen. Pride-paraden och tillhörande evenemang drar en stor publik, med en dag med livemusik, uppträdanden och stånd, allt mot bakgrund av stadens pulserande kultur.

Bortsett från nattliv och evenemang, erbjuder Johannesburg flera attraktioner som resonerar med HBTQ+-besökare. Stadens konstscen blomstrar, med många gallerier och konstdistrikt som Maboneng Precinct, där konst och kreativitet blomstrar. Apartheidmuseet och Constitution Hill är också viktiga kulturella platser som ger djupa insikter i Sydafrikas tumultartade historia och resan mot demokrati.

Nyheter och funktioner

Johannesburg INSIDER JOURNEYS

Bläddra bland ett urval av turer i Johannesburg från våra partners med gratis avbokning 24 timmar innan din turné startar.

Smakämnen bästa upplevelserna in Johannesburg för din resaFå din guide