Gay Wellington

Gay Wellington

Wellington, Nya Zeelands huvudstad, har en distinkt charm som sträcker sig långt bortom dess shopping, kafé och nattliv.

Wellington

Om oss Wellington

Wellington, Nya Zeelands huvudstad, hyllas för sin pulserande kulturscen och välkomnande atmosfär, vilket gör det till ett fantastiskt resmål för HBTQ+-resenärer. Stadens queersamhälle är livligt och välintegrerat i Wellingtons övergripande kulturella struktur, med evenemang och platser som framhäver dess inkluderande anda.

Hjärtat av Wellingtons HBTQ+-scen ligger runt Cuba Street, där en mängd olika barer, kaféer och butiker erbjuder en vänlig och öppen miljö. Wellington är också känt för sin årliga Pride Festival, som äger rum under två veckor och har en rad aktiviteter från parader och fester till filmvisningar och konstutställningar, som hyllar samhällets mångfald och kreativitet.

Dessutom är Wellington värd för Out in the Park-mässan, en queermässa som har varit en del av stadens Pride-firande i över 30 år. Detta evenemang samlar människor från alla samhällsskikt för att njuta av föreställningar, konst och mat i en festlig och inkluderande miljö.

Gay Wellington - Travel Gay guide

Populära hotell i Wellington

Wellington INSIDER JOURNEYS

Bläddra bland ett urval av turer i Wellington från våra partners med gratis avbokning 24 timmar innan din turné startar.

Smakämnen bästa upplevelserna in Wellington för din resaFå din guide