Gay Palermo

Gay Palermo

Palermo, Siciliens huvudstad, är känd för sin unika arkitektur, milda väder, fantastiska trädgårdar, operahus, restauranger och en liten gay-scen

Palermo

Om oss Palermo

Palermo, Siciliens huvudstad, är en stad där historia och kultur möts mot en bakgrund av fantastiskt Medelhavslandskap. Palermo är känt för sin rika historia som sträcker sig över flera årtusenden och har ett mångsidigt arkitektoniskt arv, från arabisk-normandiska katedraler och bysantinska mosaiker till barockkyrkor och storslagna neoklassiska teatrar. Stadens gator är ett friluftsmuseum som erbjuder en levande tablå över öns komplexa förflutna och levande nutid.

Förutom sina historiska och arkitektoniska skatter är Palermo känt för sina livliga marknader som Ballarò och Vucciria, där dofterna av gatumat och de livfulla färgerna på lokala råvaror inkapslar essensen av det sicilianska livet. Stadens gastronomi är ett äventyr i sig, präglad av rika smaker och lokala råvaror.

Palermo har också ett rykte som en välkomnande destination för HBTQ+-resenärer. Även om gayscenen här inte är lika stor som i vissa andra stora europeiska städer, är den vänlig och växande, med arenor som EXIT10&LOVE som erbjuder en livlig nattlivsupplevelse med temafester och dragshower. Staden firar sin årliga Palermo Gay Pride, som är en färgstark och festlig händelse som lyfter fram den inkluderande andan i lokalsamhället.

För dem som är intresserade av att utforska Palermos rika kulturväv tillsammans med dess HBTQ+-vänliga atmosfär, utlovar staden en berikande upplevelse som kombinerar det förflutnas lockelse med nuets livlighet. Oavsett om du utforskar antika platser, njuter av det lokala köket eller firar på en gaybar, erbjuder Palermo en unik blandning av upplevelser som passar alla resenärer.

Palermo INSIDER JOURNEYS

Bläddra bland ett urval av turer i Palermo från våra partners med gratis avbokning 24 timmar innan din turné startar.

Smakämnen bästa upplevelserna in Palermo för din resaFå din guide