Gay Bogota

Gay Bogota

Bogota är en stad på frammarsch och den erbjuder en fantastisk gay-scen.

Vad händer idag

Vad händer imorgon

Bogota

Om oss Bogota

Bogota har framstått som en av de hetaste destinationerna i Latinamerika. Börja ditt besök med en resa till La Candelaria, stadens historiska hjärta. Detta charmiga distrikt är fyllt med byggnader från kolonialtiden, kullerstensgator och gatukonst. Nyckelattraktioner inkluderar Plaza Bolívar, Guldmuseet, som rymmer en imponerande samling av förcolumbianska guldföremål, och Boteromuseet, som visar upp verk av den kända colombianska konstnären Fernando Botero.

För panoramautsikt över staden, ta en linbana eller bergbana upp till Monserrate, ett berg som erbjuder fantastiska vyer och en vacker kyrka på sin topp. En annan höjdpunkt är Usaquén-distriktet, känt för sin söndagsloppmarknad, där du kan hitta unikt hantverk, lokal mat och antikviteter.

Gay scen

Epicentrum för Bogotas gay-scen är Chapinero-distriktet, ofta kallat "Chapi-gay". Bogota är hem för en av de största och bästa gayscenerna i Latinamerika.

Historiska höjdpunkter

Bogotás historia går tillbaka till dess grundande 1538 av spanska conquistadorer. Genom århundradena har staden spelat en avgörande roll i Colombias politiska och kulturella utveckling. La Candelaria, den äldsta delen av staden, bevarar många av dessa historiska element och ger en inblick i Bogotás koloniala förflutna.

Nyheter och funktioner

Bogota INSIDER JOURNEYS

Bläddra bland ett urval av turer i Bogota från våra partners med gratis avbokning 24 timmar innan din turné startar.

Smakämnen bästa upplevelserna in Bogota för din resaFå din guide