Antwerpens centrum

Gay Antwerpen · Stadsguide

Besöker du Antwerpen för första gången? Vår stadsguide för homosexuella Antwerpen hjälper dig att komma från A till B.

Antwerpens centrum

Antwerpen | Antwerpen

Den största staden i Flandern-regionen, Antwerpen är en av Belgiens mest kända städer. Hemmet för världens största hamn, belgiskt mode och massor av kulturellt betydelsefulla byggnader, det välbärgade, trendiga Antwerpen kan konkurrera med Paris med sina butiker och historia.

Omgiven av vatten har denna stad verkligen något för alla. Från utsökt kök till förtjusande vilda djur, det finns mycket att se och göra här.

Det är också ett populärt resmål för homosexuella semesterfirare, som kommer för maten och stannar för dansfesterna; några av de största gayklubbarna i Belgien finns här.

 

Gay scen

Efter Bryssel har Antwerpen en fantastisk homosexuell scen att erbjuda resenärer med söta kaféer, sofistikerade barer och massor av heta killar!

Det är dock Antwerpens dansklubbar som är kända i denna region. Cargo Club (RÖD & BLÅ) är den största och mest kända, som äger rum varje lördag. Det finns många andra gayalternativ, inklusive Gay kryssningsklubbar och Gay bastur skulle det vara så bra för dig.

Som en av de mest gayvänliga städerna i världen, Antwerpen Gay Pride är en av de bästa i Europa. Som äger rum i augusti kommer du att hitta mycket på gång, inklusive en festival, dansfester och mer.

Grote Market i Antwerpen på nattenGrote Market, Antwerpen

 

Att komma till Antwerpen

Med flyg

Antwerpen har en egen liten flygplats, Antwerp International Airport, med flyg till och från flera europeiska destinationer. För att komma in till staden från flygplatsen måste du ta bussarna 51, 52 och 53 till Antwerpen Berchem järnvägsstation. Därifrån måste du sedan ta spårvagn 9 (Eksterlaar - Linkeroever) för att komma in till centrum. Resan bör ta cirka 20 minuter och kostar 3 €.

För fler flygalternativ och för gäster som reser längre bort är Bryssel Zaventem Airport, Belgiens största flygplats, ett bra samtal. Du kan resa till Antwerpen direkt med antingen buss eller tåg härifrån.

Med tåg

Den vackra Antwerpens centralstation, ett turistmål i sig, trafikeras av nationella och internationella tåg med förbindelser till Nederländerna, Tyskland, Frankrike och Storbritannien.

 

Att ta sig runt i Antwerpen

Använd Centralstationen som bas. Det är lätt att gå runt större delen av Antwerpen, med lättnavigerade gatuskyltar och gågator som säkerställer att du inte går vilse.

Sightseeingbussar är bra för turister, men för billigare resor ta lokalbussen eller spårvagnen. Företaget De Lijn driver båda. 3 € för en enskild biljett som varar upp till en timme eller 6 € för ett dagskort (dyrare om du köper med kollektivtrafik och endast gäller på utvalda rutter).

Regionen Flandern är känd för sin platta, lättåka terräng, så hoppa på en cykel och cykla genom staden. Antwerpen är den idealiska platsen att cykla runt på, och stadens Velo-tjänst låter dig hyra en för en dag eller vecka, beroende på vilket pass du köper.

Antwerpens katedral och Rubens staty

 

Var man kan bo i Antwerpen

Diamantbutiker och modebutiker gör detta till ett trendigt, exklusivt ställe att bo, vilket kan betyda att priserna på boende är något kära.

Hotell i stadens centrum, särskilt nära den gamla staden, är dyrare. Att bo nära stationen är billigare, liksom norr om staden, vilket tar dig närmare några av de större gaybarerna.

För vår lista över gay-rekommenderade hotell i Antwerpen, besök vår Gay Hotell i Antwerpen.

 

Saker att se och göra

Museum aan de Stroom - MAS-museet är ett av de bästa museerna i Belgien. Beläget i en ikonisk byggnad, här möts staden och hamnen för att dela med besökarna den viktiga historien om Antwerpens kopplingar till havet.

Vad mer, från toppen av byggnaden kan gästerna skymta enastående utsikt över staden. Ta med din kamera om du råkar resa upp, det är helt enkelt hisnande. Visningsgalleriet är gratis men du måste betala för att komma in på vissa delar av museet.

Grand Place - från den imponerande vattenfontänen till de fantastiska verandorna med butiker och restauranger, Markt är det centrala navet i Antwerpens gamla stadsdel. Vackert på sommaren, du hittar massor av saker att se och göra här. Bra matalternativ finns här.

Vår Frues katedral - Det imponerande tornet i denna gotiska byggnad, färdigställd 1521 efter 169 års konstruktion, är bara en av de enastående attraktionerna här. Katedralen har en imponerande konstsamling, inklusive målningar från den legendariske flamländska barockmålaren Rubens.

Rubens hus - Om du älskar konst, kolla in Rubens House, som låter gästerna upptäcka mer om den berömda målarens familj, arbete och samlingar.

Zoo i Antwerpen - en av de äldsta och mest älskade djurparkerna i Europa, här finns allt från pingviner till flodhästar. De läckra trädgårdarna och byggnaderna gör det till den perfekta platsen för en dag ute med familj eller vänner.

Steen Castle - gå längs vattnet och ta en bild med slottet Steen i bakgrunden, Antwerpens äldsta byggnad. Den viktigaste turistinformationen för staden finns här.

MoMu modemuseum - stora utställningar om Belgien och internationellt mode står i centrum här; en påminnelse om det viktiga arv Antwerpen har gjort till mode över hela världen.

 

När ska Besök

Liksom de flesta europeiska städer kommer Antwerpen att värma upp och bli upptagen under sommarmånaderna. Tidig vår kan också vara varm (och billigare), och det är därför du hittar bra datum att besöka i april och maj.

Det är värt att notera att butiker, förutom den första i månaden, är stängda varje söndag. Sevärdheter är fortfarande öppna, men om du hoppas på lite detaljhandel, var försiktig när du bokar.

På sommaren, sommarfestivalen och Vlaanderen fest! är packade under juli, medan julmarknaderna är stora dragningar i november och december.

Glöm inte att Gay Pride-paraden i augusti är värd att gå till. Den anses vara en av de bästa i Europa.

 

Visa

Belgien ligger inom det europeiska Schengenvisumområdet. Om du reser utanför Europa, kontrollera om du behöver Schengenvisum.

 

Pengar

Belgien är medlem i euroområdet. Kontantautomater finns allmänt tillgängliga. Du kan bli ombedd att uppvisa fotolegitimation om du betalar med kredit- eller bankkort i en butik.

gay-antwerpen-guide-2017

Gå med i Travel Gay Nyhetsbrev

Har vi fått något fel?

Saknar vi en ny lokal eller har ett företag stängt? Eller har något förändrats och vi har inte uppdaterat våra sidor ännu? Använd detta formulär för att meddela oss. Vi uppskattar verkligen din feedback.