Gay Stuttgart Stadsguide

Gay Stuttgart Stadsguide

Första gången i Stuttgart? Då är vår homosexuella Stuttgart stadsguide precis vad du behöver

 

https://www.travelgayhotels.com/Place/Stuttgart.htm?label=city index

Stuttgart

Huvudstaden och största staden i delstaten Baden-Württemberg. Stuttgart är Tysklands sjätte största stad. Det bor cirka 6 600,000 människor i själva staden, med 2.7 miljoner människor i stadens administrativa region och ytterligare 5.3 miljoner människor i dess storstadsområde.

De bördiga markerna i Stuttgart-kitteln har odlats från förhistorisk tid med romarna som erövrade landet 83 e.Kr. Från 15-talet till 1918 styrde Württembergs hus landet och gjorde det till en välmående region. Detta sattes tillbaka av intensiva allierade luftangrepp under andra världskriget.

I dag är Stuttgart ett industriellt nav och är känt för att vara hem för Porsche och Mercedes-Benz. Det är en mycket mångkulturell stad och ett nav för utbildning och kultur. Turister lockas av dess gröna stadsbild, utmärkta möjligheter till lyxshopping och vänlig gayscen.

 

Gay rättigheter i Tyskland

För information om homosexuella rättigheter i Tyskland, besök vår Gay Berlin stadsguidesida.

 

Gay scen

Även om det skulle vara väldigt svårt för vilken stad som helst att konkurrera med Berlin eller Kölns gay-scen, för en stad av dess storlek, håller Stuttgart verkligen sin egen. Gaylivet är en viktig del av staden. Ett bra urval av Gaybarer, Gay dansklubbar och fester, Kryssningsklubbar och  Gay bastur finns i Mitte-området.

I juli är Stuttgart värd för Christopher Street Day (Pride), och det är ett otroligt populärt veckolångt evenemangsprogram. QueerFilmNacht är värd för minst en gayfilm i Stuttgart. Vårfestivalen är också värd för en specifik gaydag som är karnevalisk i atmosfären.

 

Att komma till Stuttgart

Med flygplan

Stuttgarts flygplats ligger 13 km söder om stadens centrum och är Tysklands sjätte största flygplats. Det är väl anslutet till destinationer i Europa, Nordafrika och och Mellanöstern med budget, charter och flaggskepp. Delta erbjuder den enda direkta långdistansförbindelsen till Atlanta.

S-Bahn-linjerna 2 och 3 tar dig till stadens centrum på cirka en halvtimme. Biljetter kan köpas på varuautomater på stationen och måste valideras. En enkel resa kostar € 4. Tjänsten går från klockan 5 till strax efter midnatt var 10, 20 eller 30 minuter beroende på tid på dagen.

Taxi kan hyllas utanför terminal 1 men du kan i förväg begära hytter, limousiner och minibussupphämtningar. Resor kostar cirka 40 € in i stadens centrum. De flesta större biluthyrningsföretag finns i Terminal 3. Körningen tar cirka 25 minuter beroende på trafikförhållandena.

Med tåg

Stuttgart Hauptbahnhof är perfekt beläget i centrum av staden för dem som anländer med järnväg. Det erbjuder många förbindelser till destinationer i hela Tyskland med direkta internationella rutter till destinationer i Frankrike, Schweiz och Österrike.

Stuttgart Hauptbahnhof är också anmärkningsvärt eftersom Lufthansa använder det istället för kortdistansflyg från Frankfurts flygplats. Du kan checka in på tågstationen och ta ett ICE-tåg till och från Frankfurts flygplats.

 

Att ta sig runt i Stuttgart

Till fots

För att utforska stadens centrum är promenader det bästa sättet att lära känna staden. Staden är väl skyltad och fotgängare är väl omhändertagna. På grund av Stuttgarts utspridda natur är det troligt att du kommer att behöva ta kollektivtrafiken till sevärdheter utanför stadens centrum.

Med kollektivtrafik

Stuttgart har ett integrerat system med bussar, stadståg och spårvagnar (Stadtbahn) och S-bahn. Biljettpriserna börjar på 1.40 € för en kort resa och dagbiljetterna börjar på 7 €. En speciell 3-dagars turistbiljett är tillgänglig från 14 € men du måste bevisa att du är besökare i staden. Biljetter kan köpas på stationen och måste valideras.

Från söndag till onsdag stannar kollektivtrafiken kl. 1 och börjar inte igen förrän kl. 5. Nattbussar går från torsdag till söndag morgon. S-bahn har en natttjänst varje timme på helgerna för att ta dig hem billigt efter en nattfest.

Med taxi

Det finns taxistationer i hela Stuttgart, och de kan relativt enkelt hyllas. Om du ringer en taxi är det troligt att operatörerna inte pratar engelska, så om du beställer en taxi kan det vara lättare att använda en taxi-app. Taxipriserna är ganska dyra och var beredd att betala €10 för en 4-minuters resa.

 

Var man kan bo i Stuttgart

För en lista över rekommenderade hotell i Stuttgart, kolla in vår rekommenderade hotell i Stuttgart sida.

 

Saker att se och göra

Mercedes-Benz-museet - medan bilälskare kan få mer underhållning av detta museum, kommer andra att bli bländade av den fantastiska arkitekturen och fascinerande historielektioner.

TV-tornet Stuttgart - världens första tv-torn och en av de bästa platserna att ta in i stadsbilden. Resor till toppen kostar €5 och det finns ett kafé som serverar drinkar och förfriskningar.

Königstraß - Stuttgarts främsta shoppingstråk. Här hittar du exklusiva butiker som minglar med mer blygsamma varumärken.

Hot Springs - dra nytta av de många varma källorna som rinner genom Stuttgart vid ett av spaanläggningarna (The Leuze eller Mineral Bad Cannstatt). Det finns nudistsimdagar men det är relativt oskyldiga affärer. Besök en bastu om du har mer köttsliga behov.

Porsche Arena - ta en konsert på denna enorma plats från några av världens bästa internationella akter.

Vinturer – Stuttgart är känt för sitt vin och det finns fortfarande vingårdar i stadens centrum. Det finns en mängd olika turer med olika budgetar som naturligtvis innebär provtagning av den färdiga produkten!

Stuttgarts konstmuseum - medan du är borta en eftermiddag med museets utmärkta samling av modern konst. Du hittar den största samlingen verk av konstnären Otto Dix här.

Det gamla slottet - Detta före detta slott har anor från 10-talet och är nu värd för statsmuseet. Här kan du få veta mer om statens varierande och fascinerande historia.

 

När ska Besök

Stuttgart har ett milt havsklimat men på grund av de schwabiska alpernas placering kan det förekomma extremer. Under sommarmånaderna (maj-september) håller temperaturen sig regelbundet över 20°C medan det på vintern är sällsynt att temperaturen når noll. Det finns måttlig nederbörd under hela året men åskväder är vanliga på sommaren.

Sommaren är aktiv men inte outhärdlig. Många besökare kommer till Stuttgart på sommaren för augusti Sommerfest, Jazz Open i juli och slutet av juli och början av augusti Science Fiction, Skräck och Thriller Festival. I september är det en mycket populär vinfestival och det finns en massiv julmarknad.

 

Visa

Tyskland är inom det europeiska Schengenvisumområdet. Om du reser utanför Europa, kontrollera om du behöver Schengenvisum.

 

Pengar

Tyskland är medlem i euroområdet. Kontantautomater finns allmänt tillgängliga. Du kan bli ombedd att uppvisa fotolegitimation om du betalar med kredit- eller bankkort i en butik.

Gå med i Travel Gay Nyhetsbrev

Har vi fått något fel?

Saknar vi en ny lokal eller har ett företag stängt? Eller har något förändrats och vi har inte uppdaterat våra sidor ännu? Använd detta formulär för att meddela oss. Vi uppskattar verkligen din feedback.

Boka en Travel Gay Godkänt hotell