Gay gruppresa: höjdpunkter i Egypten

Gay Group Trip:

Highlights Of Egypt

OutOfOffice logotyp

Om den här resan

Det sägs att Cleopatra kunde tala sju språk och hade utsökt smak. Egyptens gamla vise monark skulle verkligen godkänna denna resa till Egypten, lämplig för en drottning. Detta spännande land av gudar och gudinnor, faraoner och fantasier kommer att inspirera och överraska dig eftersom det har gjort det till sina resenärer i århundraden. Men Egypten är så mycket mer än mytologi och magi och erbjuder mer att se och göra än ruiner och kamelturer.

Denna resa till Egypten tar fram den rika historien, kulturen och köket utöver de saker som varje besökare i landet måste uppleva. Ibland kommer du att känna dig som en farao, medan andra gånger kommer du att se dagens äkta Egypten och vad det innebär att leva i detta fascinerande land. Din höjdpunkt kommer dock sannolikt att vara vår 4-nattskryssning ombord på Sanctuary Zein Nile Chateau, kanske den mest eleganta båten på Nilen.

Avgångsdatum

Ring våra reseexperter:

+44 2071571570
Gay gruppresa: höjdpunkter i Egypten
Gay gruppresa: höjdpunkter i Egypten
Gay gruppresa: höjdpunkter i Egypten
Gay gruppresa: höjdpunkter i Egypten
Gay gruppresa: höjdpunkter i Egypten

Gruppresefördelning

Kairo
Dag 1: Kairo
Ankomst till Kairos internationella flygplats

Vid ankomsten till Kairos flygplats, där din resekoordinator kommer att träffa dig före invandring och överföra dig till ditt hotell.

Sedan bär det av till hotellet för en välkomstcocktail där varma och kalla kanapéer serveras innan middagen där du får lära känna din grupp.
Kairo
Dag 2: Egyptiskt museum, islam och basaren
Du börjar med en rundtur i det egyptiska museet där du hittar över 7,000 XNUMX år av historia. Det rymmer den största samlingen av forntida egyptisk konst i världen så du vill vara säker på att du ser skatterna från pojkkungen Tutankhamon, inklusive hans guldmask, den massiva guldsarkofagen som höll hans mamma och hans vackra tron.

Efteråt beger vi oss till den fascinerande Khan El-Khalili-basaren som är känd för att vara den största basaren i Mellanöstern. Basaren, som ursprungligen grundades som ett bevattningsstopp för husvagnar på 14-talet, har växt till stora proportioner. När man vandrar genom labyrinten av smala gator hittar du verkstäder och stånd som säljer allt från träslöjd, glasvaror och lädervaror till parfymer, tyger och faraoniska kuriosa.

Efter lunch Naguib Mahfouz restaurang besöker du Citadellet.

Citadellet ligger högt uppe på kalkstenskullar ovanför Kairo och är en medeltida fästning som byggdes av Salah El Din 1176 för att skydda staden från korsfarare. Citadellet har alltid haft militär användning och byggdes ut under århundradena av Egyptens härskare som ofta bodde där. Idag har Citadelkomplexet moskéer och museer, inklusive National Military Museum.

Vi kommer också att stanna vid Sultan Hassans moské samt Refaie-moskén.
Philae-templet.
Dag 3: Aswan och Philae Temple
Idag går du ombord på ett flyg till Assuan och vid ankomsten besöker du Philae-templet.

Enligt de forntida egyptierna reste gudinnan Isis över hela Egypten för att samla sin man Osiris kvarlevor efter att han klipptes i bitar av sin onda bror. På Philae Island, där hon hittade hans hjärta, byggde egyptierna ett heligt tempel för Isis, gudinnan av renhet, sexualitet, natur och skydd. Under byggnaden av High Dam dämpades Philae Island av vatten, så UNESCO hjälpte till att transportera tempelkomplexet till närliggande Agilika Island, där du ser det idag.

Du kommer också att besöka den berömda ofullbordade obelisken som övergavs i Aswans norra stenbrott när en spricka hittades när den hölls på att huggen från den röda graniten. Verktyg som lämnas kvar visar hur byggare åstadkommit ett så stort arbete.

Efteråt seglar du till Kom Ombo. I det ptolemaiska templet som delas av två gudar, Sobek och Horus den äldre, är allt duplicerat symmetriskt, med dubbla korridorer, dörrar och kammare.
Edfu-templet
Dag 4: Selsela och Edfu-templet
Du seglar i morse till Selsela. Detta är gränsen till den egyptiska regionen Nubien, och i gamla tider trodde egyptierna att Nilen hade sitt ursprung här.

Utforska det största och mest bevarade faraoniska templet i Egypten - Horustemplet i Edfu.

Du kommer sedan att njuta av te och middag ombord.
Shanghai
Dag 5: Esna och Luxor
Efter frukost ombord besöker du Esna-templet som byggdes under den romerske kejsaren Claudius regeringstid.

Du äter sedan lunch på båten när du seglar till Luxor innan du besöker Luxor-templet som är tillägnat guden Amun och byggt av Amenhotep III 1380 f.Kr.
Egypten
Dag 6: Kungarnas dal
Den här morgonen är det ditt tillfälle att besöka den ikoniska kungarnas dal - en stor stad av de döda där magnifika gravar ristades in i ökenklipporna, dekorerade rikt och fylldes med skatter för livet efter detta av generationer av faraoner.

Du har då möjlighet att besöka tre av följande; The Valley of the Queens, Hatshepsut Temple, Valley of the Workers, Tombs of the 0bles, Medinet Habu eller Ramesseum Temple.

Efteråt kommer ett besök i Karnaktemplet, byggt under mer än tusen år av generationer av faraoner. Den stora Hypostyle Hall är en otrolig skog av gigantiska pelare som täcker ett område som är större än hela 0tre Dame-katedralen.
Luxor
Dag 7: Luxor till Giza
Denna morgon flyger du till Kairo innan din vidareresa till Giza.
Egypten
Dag 8: Pyramiderna
Du börjar med att besöka Memphis, Sakkara och den berömda Kairomarknaden.

Efter detta, och kanske höjdpunkten på resan, besöker du pyramiderna och sfinxen. De stora pyramiderna i Giza är de enda nuvarande överlevande från den antika världens sju underverk, byggda för cirka 0 år sedan som gigantiska gravar för mumier av faraonerna Khufu, Khafre och Menkaure, som var en far, son och barnbarn.

Pyramiderna är verkligen monumentala i skala, med de största, Khufu's, gjorda av över 2 miljoner block. Pyramiderna byggdes 0t av slavar utan av egyptiska bönder som betalade sina skatter till farao genom detta arbete och matades, kläddes och inhystes av honom.

Vi kommer också att besöka den berömda sfinxen.
Egypten
Dag 9: Avgång
Din värd överför dig till flygplatsen i ett luftkonditionerat fordon.
Ring våra reseexperter
+44 2071571570
Vad händer nu?

För att komma igång, vänligen skicka in en förfrågan så kommer en av våra expertteam att återkomma till dig inom de närmaste 24 timmarna för att diskutera dina krav. Alla priser på vår hemsida inkluderar inte flyg, men vi kan självklart ordna dem åt dig.

Vad våra kunder säger
 • Anthony S.

  Rekommendationsstjärnor

  Stjärnservice. Stellar produkter. Stjärnmänniskor och det blir så mycket bättre när man lyfter luren och ringer.

 • John

  Rekommendationsstjärnor

  Super kundcentrerad service. Från första kontakten har jag haft varm, effektiv, vänlig och flexibel service.

 • Tiberiu

  Rekommendationsstjärnor

  Jag är säker på att ge Out Of Office en 5-stjärnig recension! De är utan tvekan en av ledarna i detta utrymme.

Gör en Förfrågan