Gay Valencia City Guide

Gay Valencia City Guide

Planerar du att besöka Valencia? Då är vår stadsguide för gay Valencia något för dig

 

Valencia

Huvudstad i sin egen autonoma region och Spaniens tredje största stad, Valencia är en blomstrande metropol med omkring en miljon människor. Det är den största hamnen på Medelhavets västkust

Valencias historia grundades under romartiden och har formats av allt från medeltiden och de moriska korstågen upp till det spanska inbördeskriget.

Valencia har skakat av sig sitt rykte som hamnstad och är nu erkänt som ett viktigt konstnärligt och kulturellt nav. Det är känt för sin imponerande arkitektur, närheten till havet och att vara Paellas födelseplats.

Gay scen

Även om Valencia inte har slagit radaren för homosexuell turism lika mycket som Madrid eller Barcelona, ​​är gayscenen här extremt livlig. Det finns Gaybarer, Gay dansklubbar, Gay bastur och Gay kryssningsklubbar spridda över hela staden.

Staden betraktas av vissa som ännu mer liberal än Madrid och Barcelona och var känd för att ha en vald lesbisk borgmästare från 1991-2015. Staden är värd för en populär gay Pride-parad i juni.

 

Mariatorget och katedralen i Valencia

 

Att komma till Valencia

Med flygplan

Valencia flygplats (VLC) även känd som Manises flygplats ligger cirka 8 km från stadens centrum. Det är Spaniens tionde största flygplats och har goda förbindelser till destinationer i hela Europa, med ett par stopp i Mellanöstern och Nordafrika av flaggbolag och budgetbolag.

Tunnelbanelinjerna 3 och 5 länkar flygplatsen till staden. Enkelbiljetter kostar 3.90 € och tar 25 minuter. Tjänsterna pågår från cirka 5 till halv två på natten måndag till fredag ​​med reducerade öppettider på helger och allmänna helgdagar.

Ett billigare alternativ är att ta busslinje 150 in till stan för 1.45 €. Resan tar 45 minuter. Den körs måndag till lördag från 5:30 till 10:XNUMX med reducerad service på lördagar. Den körs inte på söndagar eller allmänna helgdagar.

En taxistation kör från flygplatsen och resor till stadens centrum bör kosta cirka 20 euro. Varje resa till och från flygplatsen har ett automatiskt tillägg på 5.40 €.

Med färja

Valencia har färjetrafik till och från Balearerna och Algeriet. Det är också ett populärt resmål för vissa kryssningar. Tunnelbanelinjerna 4, 5 och 6 ger järnväg till hamnen.

Med tåg

Estació del Nord erbjuder goda förbindelser till destinationer på det spanska fastlandet. En höghastighetstjänst går regelbundet till både Valencia och Madrid. Till skillnad från andra europeiska städer finns det inga direkta internationella förbindelser.

Att ta sig runt i Valencia

Till fots

Det bästa sättet att ta del av sevärdheterna är till fots. Att korsa staden i en rak linje bör inte ta mer än 45 minuter, varierande beroende på vilken takt du tar. Du behöver bara ta transport om du reser längre bort.

Med tunnelbana och spårvagn

FGV driver Valencias moderna tunnelbanor och spårvagnar. De pågår från 5:30 till 11:6 måndag till fredag ​​och från 11:30 till 1.50:7.20 på helger. Singlar kostar XNUMX € och tio resekort kostar XNUMX € beroende på resezon.

Med buss

Bussar är ett bra sätt att ta sig in i staden. Biljetter kostar från €1.50. Tjänsterna börjar kl. 4 och slutar kl. 10 måndag till torsdag med en natttjänst som varar till kl. 30 (2 på fredag ​​och lördag). Bussar går inte på söndagar.

Med taxi

Taxistationer är vanliga och du kan hyra en taxi från sidan av vägen. Officiella taxibolag är vita med gröna lampor på toppen. Privata taxibolag finns men observera att mätare startar så fort föraren tar upp samtalet.

 

 

El Cabanyal och La Malvarrosa Beach

 

Var man kan bo i Valencia

Valencia har ett utmärkt utbud av hotell som passar alla budgetar. För några av de bästa Valencia -hotellen för homosexuella resenärer, besök vår Gay hotell i Valencia sida.

Saker att se och göra i Valencia

 

 

  • Stad för konst och vetenskap – en imponerande modernistisk byggnad av den kända arkitekten Santiago Calatrava. Här hittar du ett planetarium, ett vetenskapsmuseum, en IMAX-biograf med mera. Du kan ta vandringsturer här.
  • Valencia-katedralen (Seu) - imponerande gotisk katedral som också har samlat renässans-, barock- och nyklassiska arkitektoniska stilar genom århundradena. Du kan ta en resa uppför Micalet Tower för att få utsikt över staden.
  • Silke Exchange - ett imponerande exempel på den valencian-gotiska arkitekturen. Detta är en fascinerande inblick i Valencias ekonomiska historia.
  • Mercat Central - Modernistisk byggnad och en perfekt plats att plocka upp färska ingredienser, speciellt om du ska göra den valencianska klassikern Paella.
  • Playa de Malvarossa - den mest populära av Valencias stadsstränder. Här hittar du strandbarer, kaféer och hotell att varva ner och koppla av på.
  • Costa Del Azahar - norr om Valencia ligger denna vackra kuststräcka som är mindre utvecklad än resten av Costas. Värt att förlänga din vistelse enbart för att utforska de vackra byarna prickade upp och längs kusten.

 

 

Läs mer: Saker att göra i Valencia.

När ska Besök

Valencia har ett trevligt medelhavskustklimat. April och maj är den bästa tiden att besöka eftersom temperaturen är varm och folkmassan inte är så stor. Vintrarna är bekväma och tystare men vissa attraktioner har minskat öppettiderna.

I mars är staden värd för Fallas där stora pappermaché-modeller, vanligtvis satiriska, byggs och visas i stadsblock. Fyrverkerier är nästan oupphörliga och en allmän feststemning råder. Det är också en stolthetfestival i juni.

Pengar

Spanien är ett land i euroområdet. Kontantautomater finns allmänt tillgängliga. Kredit- och betalkort accepteras allmänt. Hotell, banker och vissa lokala företag har också valutaväxling.

Gå med i Travel Gay Nyhetsbrev

Har vi fått något fel?

Saknar vi en ny lokal eller har ett företag stängt? Eller har något förändrats och vi har inte uppdaterat våra sidor ännu? Använd detta formulär för att meddela oss. Vi uppskattar verkligen din feedback.