Gay Mauritius

Gay Mauritius Guide

Vår Gay Travel guide till Mauritius

Mauritius är en liten ö i Indiska oceanen cirka 500 mil från Madagaskars kust. Här hittar du perfekta stränder, exklusiva hotell, steniga berg och vattenfall. Ön är omgiven av korallrev.

Mauritius topografi förtrollade Mark Twain. Han skrev med glödande beröm av ön i sin resebok "Efter ekvatorn".

De nederländska, franska och brittiska imperierna hävdade alla Mauritius vid olika tidpunkter i historien. Invånarna på ön är en varierad blandning av indiska, franska, kinesiska och kreolska.

Sedan han blev självständig från Storbritannien 1968 har Mauritius åtnjutit politisk stabilitet och hållbar ekonomisk tillväxt. Det är ett oerhört populärt resmål för turister från hela världen, men Mauritius kan vara en utmaning för HBT+ -resenärer.

Hur gayvänligt är Mauritius?

Sodomi är olagligt i Mauritius. Ett nyligen försök att upphäva lagen misslyckades. Så du kan, i teorin, fortfarande arresteras för att ha gaysex i Mauritius. Men denna drakoniska lag införs sällan.

I själva verket har Mauritius undertecknat ett gemensamt FN-uttalande som kräver ett slut på diskriminering mot LGBT +. Mauritius har till och med lagar för att skydda HBT-personer från diskriminering på arbetsplatsen. Hat tal är också förbjudet.

Oavsett dessa lagar är kulturen i stort sett konservativ. Gay människor behandlas ofta som andra klassens medborgare i Mauritius. Sociala attityder börjar förändras, eftersom alltmer liberala lagar ger homosexuella fler rättigheter. Men det finns fortfarande en lång väg att gå innan homosexuella mauritier kommer att känna sig bekväma att leva öppet.

Läs mer: Hur är det att vara homosexuell på Mauritius?

Turism i Mauritius

Mauritius lockar cirka en miljon besökare varje år. Turister tenderar att dra sig mot orterna, främst i området Grand Baie. Här hittar du ett brett utbud av överraskande prisvärda lyxresorter, för att inte tala om stränder i världsklass.

 

När du är i Mauritius kommer du inte att finna brist på aktiviteter för att hålla dig upptagen. Du kan simma med vilda delfiner, ta en katamarankryssning runt ön och utforska de historiska sevärdheterna. Pamplemousses botaniska trädgårdar, planterade av franska East India Company, är bland de äldsta trädgårdarna i världen. Du kan också se de tidigare sockerfabrikerna - sockerhandeln hjälpte till att göra Mauritius rik. Det mörka arvet från kolonialism och slaveri kan också ses i sockerfabrikerna, liksom i många släktingar som bor i Mauritius idag.

Det finns många resorts i världsklass att välja mellan i Mauritius. Du kan överväga Sofitel Mauritius L'Imperial på öns västkust. En annan stor lyxresort är Westin Turtle Bay av Turtle Bay Marine Park. Huvudstaden Port Louis ligger bara 13 km bort. Dessutom är Westin känd för att vara en särskilt gayvänlig utväg.

Gayresor i Mauritius

Det bästa sättet att uppleva Mauritius är med en skräddarsydd paketresa. Att ordna en resa till ön kan vara svårt så det är klokt att först rådgöra med resespecialister. Vårt systerföretag OutOfOffice.com specialiserat sig på lyx skräddarsydda resor. De kan sätta ihop ett paket som täcker allt från hotell till flyg och transfer

När du är i Mauritius får du känna dig välkommen. Mauretianerna är mycket gästvänliga och förstår hur viktig turismhandeln är för deras ekonomi.

Oscar Wilde sa att sanningen aldrig är ren och sällan enkel. Medan det är svårt att leva i Mauritius som en homosexuell person är det en helt annan upplevelse att besöka som turist. Även om det inte finns någon homosexuell scen att prata om, finns det inte heller mycket av en rak scen. Mauritius är inte känt för sitt nattliv. Detta är en plats med extraordinär naturlig skönhet. Människor reser till Mauritius för att koppla av och utforska de otroliga landskapen.

När det gäller homosexuella rättigheter i Afrika är Mauritius ett av de säkraste länderna du kan besöka. Och om du spenderar pengar kommer du att accepteras, oavsett om du är gay eller rak.

 

När ska man besöka Mauritius

Maj till december är de mest populära månaderna. Vädret är som mest tempererat under denna tid. Januari till mars är cyklonsäsongen, så förmodligen inte den bästa tiden att besöka - om du inte är ett fan av cykloner.

Visa

Utländska medborgare är berättigade till ett gratis 60-dagarsvisum så länge de uppvisar ett giltigt pass och bevis på en returbiljett.

Pengar

Valutan i Mauritius är den mauritiska rupien.

Boka din resa till Mauritius

Vi rekommenderar att du använder en expert när det gäller att boka en resa till Mauritius som homosexuella par eller lesbiska par. Våra kollegor på vårt systerföretag OutOfOffice.com är experter när det gäller HBT-resor. De fastigheter de arbetar med på Mauritius erbjuder till och med homosexuella smekmånadsförmåner för par av samma kön. Du kan ringa dem + 44 (0) 20 7157 1570 eller från USA på 1-888-489-8383 eller fråga direkt till dem om deras Gay Mauritius sida.

Gå med i Travel Gay Nyhetsbrev

Har vi fått något fel?

Saknar vi en ny lokal eller har ett företag stängt? Eller har något förändrats och vi har inte uppdaterat våra sidor ännu? Använd detta formulär för att meddela oss. Vi uppskattar verkligen din feedback.