Culture Up Late: Another View

Culture Up Late: Another View

Culture Up Late: Another View

Plats

Sydney 1 William Street, Sydney, Australien

En provokation för nyfikna, Culture Up Late vänder ut och in på museet. Med VR-upplevelser, korta turer, praktiska workshops, livemusik och uppträdanden, njut av en avledning mitt i veckan med lite skillnad. Det är också det perfekta tillfället att njuta av de senaste utställningarna under dess lugnare stunder.

Under denna mycket speciella kväll presenterad som en del av Sydney Gay och Lesbisk Mardi Gras, HBTQI-konstnärer utforskar nya museiperspektiv genom performance, turnéer och happenings.

Evenemanget kommer att innehålla:

Livemusik: Lady Sings It Better
Fiona Pearson och Libby Wood har ägnat sju år åt att turnera landet (och världen) med sitt speciella märke av torrtänkta, häftigt feministiska kabaréer. De två har beskrivits som "komiskt kabaréguld" (The Scotsman), "stolt och obotlig, vacker och mäktig" (Time Out) och "blandande underhållande" (Daily Review).
Föreställningarna börjar 6 och 45

Livekonst med Sam Leighton-Dore
Illustratören (och prisbelönt filmskaparen och författaren) Sam Leighton-Dore målar besökare (inklusive du!) live i Australian Museum. Kom förbi för att se Sam i aktion och bli integrerad i hans fräcka konstverk.

Spot Tour: Wild Queer Sexy Planet
Lär dig något nytt på denna "Mating in the Wild"-turné på Wild Planet, varje halvtimme. Upplev personliga favoriter och märkliga dolda historier i dessa korta, vanvördiga rundturer.

Tall Tales and True
Säg det sista ordet eftersom två "experter" ger dig olika tolkningar av föremål från Australian Museums samling. Trovärdig? Tveksam? Skandalös? Du bestämmer. Skapad för Australian Museum av Museophilliac. 5:30, 6:30, 7:30, 8:30. Bärbar hörslinga tillgänglig på begäran.

ANSTO Science Round-Up
Få fart på de senaste vetenskapsnyheterna, upptäckterna och genombrotten med specialister från museet och Australian Nuclear and Science Technology Organisation i denna livliga recension, och borra sedan djupare in i kvällens ämne du jour med vår gästexpert.
6:15-7:00pm

Konservatoriumkompositioner
Korta, originella musikaliska kompositioner av Sydney Conservatorium of Music-studenter, inspirerade av Australian Museums utställningar. Med:
Alexis Weaver: 5:40, 6:40, 7:40, 8:40
Josh Winestock: 5:20, 7:20
Henry Hulme: 6:20, 8:20
Nicholas Theodorou: 5, 45, 6, 45

Vävning och garn med Aunty Karleen Green
Ha ett garn medan du gör dina egna skapelser med traditionella aboriginska vävtekniker.

Virtual Reality: Chasing Coral
Korallblekning är en av de mest synliga effekterna av klimatförändringar. Se förändringarna av Australiens Stora Barriärrev med dina egna ögon i denna VR-upplevelse: fördjupa dig i undervattenshavslandskapet på Stora Barriärrevet innan det försvinner.

Tryck på Tabeller
Australian Museums kunniga volontärer öppnar våra samlingar för dig i dessa intima, personliga och taktila interaktioner. Rör så mycket du vill, ställ alla frågor du kan tänka dig, lär dig något nytt!

3D-vetenskap och teknik
Kom på nära håll med forskarna i framkanten av 3D-skannings- och utskriftstekniker och hur de används av museer för forskning, bevarande och utbildning.

Magnificent Minerals med Mel Murray
Hur lång tid tar det att bilda en diamant? Varför är rubiner röda? Vilka vanor har kristaller och kan de brytas? Upptäck perfektionernas stamtavla med jordforskaren Melissa Murray när hon gräver ner i mysterierna med magnifika mineraler från en av de 10 bästa mineralsamlingarna i världen.

Mammuter: jättar från istiden
I biljetterna ingår fri tillgång till hela museet, inklusive tillfällig utställning Mammoths - Giant of the Ice Age.
TG Vit LogotypBesök webbsida
Betygsätta Culture Up Late: Another View

Inga recensioner hittades

Kommentarer / recensioner är subjektiva åsikter Travel Gay användare, inte av Travel Gay.