gay-helsingfors-guide-2017

Gay Helsinki · Stadsguide

Besöker du Helsingfors? Använd vår Helsingfors stadsguide för att planera din fantastiska vistelse i den finska huvudstaden.

gay-helsingfors-guide-2017

helsingfors

Finlands största stad ligger i Nyland och har en storstadsbefolkning på 1.4 miljoner, vilket gör den till ett stort politiskt, kulturellt och ekonomiskt nav i Norden. Det är därför ett populärt val för semesterfirare, känt för sin imponerande arkitektur och hisnande landskap.

Staden valdes till World Design Capital 2012, och 2011 kröntes den till världens mest levande stad av tidningen Monocle. Dessutom har den finska huvudstaden mycket att erbjuda semesterfirare med bra transportförbindelser och hela staden täckt av gratis WiFi.

 

Gay scen

Gayscenen i Finland har vuxit de senaste åren, delvis tack vare ökade rättigheter för HBT-personer. När äktenskap av samma kön träder i kraft den 1 mars i år kommer Helsingfors sannolikt att bli mer framträdande i Europa som en tolerant, gayvänlig stad.

Även om den är mindre än vissa europeiska huvudstäder, är Helsingfors gay-scen fortfarande aktiv och öppen för alla, och sträcker sig över från stadskärnan till stadsdelen Kallio. Det finns flera Gaybarer och restauranger, tillsammans med en Gay Cruise Club och en Gay bastu.

Du kommer att upptäcka att de flesta av lokalbefolkningen är mycket toleranta, med klubbarna som lockar en blandad skara av män och kvinnor.

Att komma till Helsingfors

Med flyg

Helsingfors flygplats är rankad som en av världens bästa flygplatser med anslutning till stora europeiska och internationella städer. Det tar cirka 30 minuter att ta sig till centrum från flygplatsen.

Du kan ta den nya Ring Rail Line på tåg I och P för så lite som 5 € (det är dyrare att åka på tåget). Finnair City Bus och lokalbuss 615 är alternativa prisvärda alternativ för att ta dig in i huvudstaden, ungefär tar samma tid och prissätts runt ett liknande prisklass.

Med tåg

Centralstationen i Helsingfors är ett av turistmålen och förbinder den finska huvudstaden till städer över hela Finland och till den snöiga semesterorten Lappland.

En daglig tågtrafik går också till Moskva och St Petersburg i Ryssland.

Med buss

Bussar till och från finska städer går också från centralstationen i Helsingfors.

Med färja

Dagliga färjetjänster går mellan Helsingfors och europeiska länder inklusive Estland, Sverige, Tyskland och Polen.

 

Att ta sig runt Helsingfors

Kollektivtrafiken i Helsingfors har ett gott rykte, där biljetter accepteras på spårvagnar, bussar, tunnelbana och till och med färjan. Om du stannar några dagar, köp en dagsbiljett från Helsingfors stadstrafik. En dag kostar €9.00, men det kostar mindre ju fler dagar du stannar.

Spårvagnar är ett populärt sätt att utforska staden. För den bästa sightseeingexpeditionen i staden, hoppa på spårvagn 2 och spårvagn 4 är perfekt för dem som vill komma nära Helsingfors berömda arkitektur.

Liksom de flesta skandinaviska länder är cykling älskad av de flesta av befolkningen. Det är ett roligt och hälsosamt sätt att utforska Helsingfors. Du kan hyra en cykel från företag som Bicyclean Helsinki och eBike Shack.

Uspenski domkyrka med utsikt över hamnen

 

Var man kan bo i Helsingfors

Det finns gott om boendealternativ i Helsingfors, från eleganta lägenheter till miljövänliga hotell.

För homosexuella gäster rekommenderar vi att bo nära centralstationen, antingen i stadsdelarna Kamppi eller Kluuvi. Detta är också praktiskt för att besöka museer och andra stjärnattraktioner.

För vissa utmärkta erbjudanden på hotell i Helsingfors, klicka här.

 

Saker att se och göra

Helsingfors domkyrka - den ikoniska, kulturellt betydelsefulla evangelisk lutheran är ett av stadens bästa landmärken. Denna katedral från 19-talet, designad av den berömda arkitekten Card Ludwig Engel, färdigställdes 1852.

Det är en symbol för den gamla empiretiden, och dess nyklassicistiska design är av viktiga arkitektoniska förtjänster internationellt.

Festivaler och marknader äger ofta rum på Senatstorget framför katedralen, inklusive den årliga paraden för gay pride.

Esplanadparken – gröna, öppna ytor är älskade i Helsingfors, och den här parken är kanske den bästa. Beläget i hjärtat av stadens centrum kan du antingen koppla av och varva ner bland träden eller prata med några av de vänliga lokalbefolkningen.

Olika evenemang, från modevisningar till jazzkonserter, äger rum här.

Ateneum konstmuseum - Konstälskare kommer att älska Finlands största samling av konstverk, med över 20,000 1700 målningar och utställningar som sträcker sig från 15-talet till idag. Biljettpris - €XNUMX.

Kampii of Silence - Det här spektakulära moderna kapellet ligger nära det stora köpcentret och är en fantastisk plats för människor att ta en tyst minut och träffa varandra. Det används också som utställningscenter.

Marknadsplats - Beläget nära Esplanadparken, är detta det bästa stället att uppleva äkta finskt liv. Det är hem för landets bästa marknad, som säljer färskvaror och hantverk, samt massor av läckra kaféer. Fantastisk utsikt över hamnen finns också här.

Finlands nationalmuseum - om det är finsk historia du är ute efter så hittar du allt du behöver veta här, från fantastiska arkeologiska fynd till stora samlingar om numismatik. Tredje våningen är en interaktiv utställning - perfekt för familjer.

SkyWheel Helsinki - om du vill se staden uppifrån, hoppa på det imponerande SkyWheel. På 40 meters höjd är panoramat härifrån bara magiskt. Biljetter kostar €12.

Esplanadi Street och park - även känd som Espa.

 

När ska Besök

Som de flesta nordiska länder kan det bli ganska kallt här på vintern, vilket innebär att sommarmånaderna ofta är mer hektiska, där medeltemperaturen är 17C. Du kommer sannolikt att betala mer för hotell under den här tiden, när maritima attraktioner och stadsfestivaler står i centrum.

Trots kyla är vintern i Helsingfors en vacker upplevelse. Helsingfors julmarknad och ljusfestivalen lockar stora folkmassor varje år. Akta dig dock eftersom medeltemperaturen under denna tid är -3.5C!

Andra populära tider att besöka är under hösten, då den hyllade Helsingforsfestivalen och designveckan äger rum. Våren är den billigaste tiden att besöka eftersom temperaturerna fortfarande är svala men färgerna är hisnande!

 

Visa

Finland ligger inom det europeiska Schengenvisumområdet. Om du reser utanför Europa, kontrollera om du behöver Schengenvisum.

 

Pengar

Finland är medlem i euroområdet. Kontantautomater finns allmänt tillgängliga. Du kan bli ombedd att uppvisa fotolegitimation om du betalar med kredit- eller bankkort i en butik.

Gå med i Travel Gay Nyhetsbrev

Har vi fått något fel?

Saknar vi en ny lokal eller har ett företag stängt? Eller har något förändrats och vi har inte uppdaterat våra sidor ännu? Använd detta formulär för att meddela oss. Vi uppskattar verkligen din feedback.

Boka en Travel Gay Godkänt hotell