Gay Cannes · Stadsguide

Gay Cannes · Stadsguide

Första gången du besöker Cannes? Då är vår Cannes stadsguidesida ett bra ställe att börja på.

Cannes

En fantastisk semesterort vid Franska Rivieran. Cannes är hem för drygt 70,000 XNUMX personer (och inte alla är A-Listers).

Cannes har befolkats sedan antiken och har en varierad och fascinerande historia. Järnvägarnas ankomst på 18-talet förde de första turisterna till staden. I början av 20-talet gjorde de lyxiga kasinon och hotellen som växte upp här staden till synonymt med överflöd.

Du känner förmodligen staden för sin berömda filmfestival, men det finns en mängd attraktioner året runt. Besökare på konferenser minglar med familjer på semester, båda tagna av dess vackra stränder och fantastiska shoppingmöjligheter.

 

Gay scen

Cannes är ett exceptionellt populärt resmål för homosexuella turister som söker en semester i solen. Medan närliggande Nice är Rivierans främsta hotspot för homosexuella nattliv, kommer homosexuella besökare att hitta ett blygsamt urval av gayställen.

De få kända homosexuella anläggningarna i och runt Cannes inkluderar Bastu Le Neuf (i Cannet), Le Vogue gaybar och ParadX gay kryssningsklubb och butik.

 

Att komma till Cannes

Med flyg

Den närmaste stora flygplatsen till Cannes är Nice Cote d'Azur International Airport (NCE) som ligger bara 24 km från staden och betjänas av europeiska och Mellanösterns flagga. Den närmare flygplatsen Cannes – Mandelieu (CEQ) är mest för dem med privata flygplan.

Aéroport Express nummer 210 avgår från Nice flygplats och kostar 22 € enkel resa. Resan tar cirka 30-50 minuter (trafikberoende) och går var halvtimme. Den sista bussen är kl. 8.30 och biljetter kan köpas från båda terminalerna.

Ett billigare alternativ är att ta buss 200 (1.50 € enkel resa även om du kan debiteras för tunga bagageobjekt) men förvänta dig resor runt en timme eller mer. Under dagen går bussen var halvtimme men det går nattbuss på torsdagar, fredagar och lördagar.

Taxi är dyra och du kan förvänta dig att betala i området 100 € för en enkelresa. Det här är bra om pengar inte är något objekt, men om det inte är ovanligt för passagerare att kompisera sig på flygplatsen för att dela kostnaderna. Taxi kan förbeställas eller hyllas på flygplatsen

Om du verkligen vill plaska ut och anlända med stil finns det möjlighet att hyra chaufferade limousiner eller till och med en helikoptertaxitjänst som tar dig vidare till din slutdestination.

Med tåg

Cannes är väl ansluten till resten av Frankrike och destinationer i Europa av Gare de Cannes. Beläget i stadens centrum, här kan du nå destinationer i Belgien, Schweiz, Italien och Luxemburg.

 

Att ta sig runt i Cannes

Till fots

Cannes är lätt att gå till fots på grund av sin kompakta natur och gågator. Att ta sig runt i staden genom att gå kan vara snabbare, men det ger dig också den perfekta chansen att ta del av sevärdheterna och ljuden i denna livliga kuststad.

Med buss

Det enda kollektivtrafiksystemet som erbjuds här är buss som tar dig till destinationer i Cannes och de omgivande byarna och städerna. Biljetter kostar 1.50 € och kan köpas från föraren eller på busstationen (fråga även om tio resebiljetter).

Med taxi

Taxi kan hyllas på gatan men det kan göra ditt liv lättare att förbeställa dem. Basen långt är 2.35 € och går upp med cirka 3 € per körd mil.

 

Var man kan bo i Cannes

Cannes har ett brett utbud av hotell som passar alla budgetar. Vår lista över rekommenderade hotell finns på Gay Cannes Hotell sida.

 

Saker att se och göra

Palais de Festivals & Walk of Stars - två av de mest ikoniska platserna förknippade med filmfestivalen i Cannes. När festivalen inte är igång, se till att du får en selfie vid de 22 trappstegen till entrén eller med händerna i handavtrycken från en Hollywood A-lister.

Gamla stan (Le Suquet) - förlora dig själv i denna labyrintliknande och fantastiska del av staden. Här kommer du att bli bortskämd med valmöjligheter när det gäller matställen och ställen att köpa souvenirer.

Täckt marknad (Marché Forville) - en av de bästa platserna att ta en bit mat i staden. Här gnuggar traditionella matförsäljare axlar med leverantörer av haute cuisine.

Tour du Masque – man kan inte låta bli att lägga märke till den slående masken på den här byggnadens fasad. Legenden säger att spöket från den mytomspunna mannen i järnmasken hemsöker denna plats.

Molinard - kom till denna underbara villa för att upptäcka hur några av världens vackraste parfymer tillverkas.

Croisette – om Cannes är en modevisning så är La Croisette catwalken. Här hittar du ett brett utbud av lyxhotell och de finaste butikerna som erbjuds.

 

När ska Besök

Cannes har ett medelhavsklimat med milda vintrar och underbara soliga dagar på sommaren. Under sommarmånaderna är staden full av turister och utnyttjar temperaturerna nära 25 ° C, så det kan vara värt att överväga en semester på våren eller början av september.

Den ikoniska filmfestivalen i Cannes äger rum i maj, under vilken period det kan vara mycket svårt att hitta boende. Andra intressanta evenemang och festligheter i Cannes är också värda ett besök, till exempel fyrverkerifestivalen i februari.

 

Pengar

Frankrike är ett land i euroområdet. Kontantautomater finns allmänt tillgängliga. Kredit- och betalkort accepteras allmänt. Hotell, banker och vissa lokala företag har också valutaväxling.

Gå med i Travel Gay Nyhetsbrev

Har vi fått något fel?

Saknar vi en ny lokal eller har ett företag stängt? Eller har något förändrats och vi har inte uppdaterat våra sidor ännu? Använd detta formulär för att meddela oss. Vi uppskattar verkligen din feedback.