Gay Alicante · Stadsguide

Gay Alicante · Stadsguide

Planerar du en resa till Alicante? Då är vår gay Alicante stadsguide för dig

 

Alicante | Alacant

Huvudstad i Alicante och en del av Valencia. Alicante är en hamnstad på Costa Blanca med drygt 300,000 750,000 invånare och hjärtat av ett storstadsområde på XNUMX XNUMX, vilket gör den till Spaniens åttonde största.

Med bosättningar som sträcker sig tillbaka till förhistorisk tid etablerade grekerna och fenicierna handelshamnar här innan de erövrades av kartheginerna och romarna. Det ockuperades av morerna fram till slutet av 13-talet. I det spanska inbördeskriget var det den sista republikanska lojaliststaden som ockuperades av Franco.

På 1980-talet gick Alicantes hamn i industriell nedgång, men under de senaste åren har den cementerat sig som en toppdestination för turistkryssningar. Staden har faktiskt blivit känd som ett av de bästa turistmålen med besökare som lockas till staden för dess vackra stränder och behagliga klimat.

 

Gay scen

Även om närliggande Benidorm har mer att erbjuda när det gäller gayplatser, finns det fortfarande ett bra urval av anläggningar som tillgodoser homosexuella kunder i Alicante. Här hittar du barer, bastu och en kryssningsklubb, med de flesta platser nära havet. I juli är det en årlig Pride Festival.

 

Att komma till Alicante

Med flygplan

Alicante – Elche flygplats (ALC) är den femte mest trafikerade flygplatsen i Spanien och ligger cirka 9 km sydväst om Alicante. det är främst anslutet till destinationer i Europa av budget- och charterflygbolag med vissa tjänster till Nordafrika. Flaggbärare erbjuder anslutningar till europeiska nav.

Busslinje C6 avgår var 20: e minut mellan 6:11 och 20:3.85 och tar dig till stadens centrum på cirka XNUMX minuter. Biljetter kostar XNUMX € enkel resa och kan köpas från föraren.

Taxibilar kan lätt fångas vid ankomster men under högsäsong kan du köa ett tag om du inte har förbeställt eller ordnat resa i förväg. Resorna kommer att kosta cirka 20-25 € och det tar cirka 10-15 minuter att ta dig till centrum. Biluthyrning finns vid terminalen.

Med båt

Alicante är ett populärt resmål för kryssningar och du kan komma till staden med kryssningsfartyg. Det är 15 minuters promenad från hamnen till staden men det finns också en gratis buss. Det finns också schemalagda färjetrafik till Balearerna samt färjor till Algeriet.

Med tåg

Alicante är väl ansluten till destinationer i regionen men ett antal direkttåg går till Madrid (3 timmar) och Barcelona (5 timmar) varje dag. Från de större städerna kan du ansluta till det europeiska järnvägsnätet och resa längre bort.

Att ta sig runt i Alicante

Till fots

Om du bor i Gamla stan kommer du att upptäcka att de flesta av de viktigaste sevärdheterna ligger precis utanför dörren, så det är ganska enkelt att ta sig runt till fots. Du behöver bara ta kollektivtrafik om du behöver resa längre bort eller i dåligt väder.

Med buss

Buss går runt kl. 6-30 med några begränsade nattbussar tillgängliga. Enkelresor börjar vid 11 € och kan köpas från föraren. Ett uppladdningsbart kort med 1.25 resor kostar 10 € (+ 7.25 € för kortet) och kan köpas på TAM-kontoret nära den centrala marknaden.

Med spårvagn

Mestadels en pendlingstjänst, detta är ett användbart sätt att resa om du bor längre bort eller för dagsturer längs Costa Blanca. Singlar börjar på €1.35 för en zon med returer som kostar €2.30. Du kan köpa biljetter från automaterna på stationerna.

 

Var man kan bo i Alicante

Alicante har ett utmärkt val av hotell som passar alla budgetar. De bästa hotellerbjudandena i Alicante finns på vår Gay Alicante Hotell-sidan.

 

Saker att se och göra

Santa Barbara slott - en av de största medeltida befästningarna i Spanien. Detta imponerande slott byggdes på 9-talet av morerna. Från toppen av kullen är fantastisk utsikt över Alicante (oroa dig inte, det finns en hiss!).

stränder - Naturligtvis är en av Alicantes främsta attraktioner dess underbara sandstränder. Postiguet Beach ligger i stadens centrum men en kort resa bort ligger den 7 km långa sandsträckan som är San Juan-stranden.

tabarca - en kort färjetur tar dig till en ö fången i en annan tid! Tabarca är som en levande, andningstidskapsel och ett viltreservat. Ta med kontanter eftersom det inte finns några uttagsautomater på ön.

Arkeologiska museet i Alicante (MARQ) - Med artefakter från stenåldern och framåt erbjuder det arkeologiska museet en multimedialektion i historien om Alicante och dess omgivningar.

Central Market - för att få en känsla för livet som en lokal i Alicante, bege dig till den centrala matmarknaden. Här hittar du ett brett utbud av färsk mat inklusive skaldjur som plockats färska från havet. Du hittar också en blomstermarknad på baksidan.

Aseguradas museum för modern konst (MACA- ett gratis museum med en förvånansvärt bra samling. Räkna med att se verk av Picasso, Miro och Braque samt andra lokala konstnärer.

När ska Besök

Det är inte förvånande att somrarna är exceptionellt trevliga här, så Alicante är en turistmagnet under sommarmånaderna. Vintrarna är relativt milda med en genomsnittlig januari-temperatur på 12 ° C. För att undvika folkmassan och njuta av behagligt väder, sikta på att anlända på sen vår eller tidig höst.

Liksom många spanska städer är Alicante värd för många festivaler och evenemang året runt. Dessa inkluderar karnevalen strax före fastan, med maskerade parader och utomhuskonserter. Las Hogueras de San Juan är stadens främsta festival i juni och ser specialgjorda monument brännas och fyrverkerier avfyras.

 

Pengar

Spanien är ett land i euroområdet. Kontantautomater finns allmänt tillgängliga. Kredit- och betalkort accepteras allmänt. Hotell, banker och vissa lokala företag har också valutaväxling.

Gå med i Travel Gay Nyhetsbrev

Har vi fått något fel?

Saknar vi en ny lokal eller har ett företag stängt? Eller har något förändrats och vi har inte uppdaterat våra sidor ännu? Använd detta formulär för att meddela oss. Vi uppskattar verkligen din feedback.