Shenzhen-skyline

Gay Shenzhen · Stadsguide

Första besöket i Shenzhen? Då är vår gayguide i Shenzhen något för dig.

第 一次 到 深圳 吗? 请 悦 查 我们 为 您 准备 的 指南 吧。

Shenzhen-skyline

Shenzhen 深圳

Shenzhen är en av Kinas rikaste städer i provinsen Guangdong, som gränsar till Hong Kong och 100 km söder om guangzhou. Med ett område på cirka 2,050 14 km² har staden en befolkning på över XNUMX miljoner, som består av en blandning av många etniciteter och subkulturer.

Som en av världens största tillverkningsnav är Shenzhen hem för moderna byggnader, skyskrapor och högteknologiska företag. De flesta besökare kommer till Shenzhen för att leta efter billiga varor. Förutom shopping har denna industristad massor av kulturella sevärdheter och aktiviteter att njuta av.

 

Gay scen

Liknar guangzhou, Shenzhen har ett litet men växande gay nattliv. Några Gaybarer och klubbar finns i distrikten Luohu och Futian. Publiken är mestadels lokal kinesisk, även om de flesta platser är främmande.

Som med de flesta städer i Kina är gayscenen i Shenzhen väldigt diskret och förändras snabbt. Vissa lokala kunskaper är alltid till hjälp. Gay män i Shenzhen är mycket olika och kommer från mycket olika bakgrunder.

 

Kommer till Shenzhen

Shenzhen Bao'an International Airport betjänar inrikesflyg och begränsade internationella flygningar från Bangkok, Kuala Lumpur (av AirAsia) och Singapore (av Singapore Airline). Tunnelbanelinje 1 ansluter flygplatsen till centrala Shenzhen på 50 minuter.

Du kan nå Shenzhen med tåg från Hong Kong. Shenzhen trafikeras för närvarande av tre inrikes järnvägsstationer: Shenzhen Station, Shenzhen North Station och Shenzhen East Station.

Flera långväga bussar erbjuder regelbundna tjänster till många städer i Guangdong. Akta dig för bedrägerier vid busstationen i Shenzhen, eftersom bluffartisten kan kräva att du betalar en extra avgift för att slutföra resan, i vilket fall du måste gå till stallet som representerar ditt limousineföretag.

 

Att ta sig runt i Shenzhen

Shenzhen Metro (深圳 地铁) är den mest bekväma och lättförståeliga transportmetoden runt staden. Det finns för närvarande 5 tunnelbanelinjer. Den mest bekväma linjen för många turistplatser är Luobao Line som går öst-väst, från Luohu (HK Border / Shenzhen Station) till Shenzhen Airport.

Med taxi

Ovanligt för Kina är uppmätta taxibilar i Shenzhen väl reglerade och hanterade. Det är sällsynt att en förare tar dig långt till din destination. Men om taxin inte har en licens korrekt visas, skaffa nästa.

Med buss

Lokala bussar går överallt i Shenzhen och börjar vid ¥ 2 för de flesta resor. De är bekväma och de flesta är luftkonditionerade. Det finns en skötare på bussen som kan byta. Inte det bästa alternativet för utlänningar eftersom busshållplatsskyltar och meddelanden är på kinesiska.

Med cykel

Shenzhen relativt lätta trafik och platta väg i centrum gör det cykelvänligt. Cykeluthyrning är inte lätt tillgänglig men du kan köpa en billig cykel från ett stort snabbköp eller en begagnad cykelbutik.

 

Var man kan bo i Shenzhen

För vår lista över rekommenderade hotell i Shenzhen för homosexuella resenärer, besök Gay hotellsidan.

 

Saker att se och göra

Ping en IFC 平安国际金融中心 - nu den högsta skyskrapan i Shenzhen med 115 våningar.

Den unga sångkejsarens grav 宋少帝陵 - graven till den siste kejsaren av den södra Song-dynastin.

Shenzhen konserthus 深圳音乐厅 - inrymt i en fantastisk inglasad miljö, denna konsertsal är värd för internationella artister.

Dongmen gågata 东门步行街 - stället att gå till för kläder och billiga saker.

World of Window 世界之窗, 南山区华侨城深南大道 - en nöjespark med berömda landmärken i miniatyrskala i världen, med naturliga landskap och belysning på natten.

Xianhu botaniska trädgård (Fairy Lake Botanical Gardens) - en av Kinas vackraste trädgårdar fylld med dalar, floder och sjöar som leder till Wutongbergen - hem till Hongfa-templet.

Kinesisk folkkulturby 中国民俗文化村 - en by som visar upp de otaliga etniska grupperna som utgör Kina såväl som dess historia och traditioner.

Utmärkt China Park 深圳锦绣 - Denna park ligger bredvid den kinesiska folkkulturbyn och har Kinas bästa kulturtillgångar och landmärken.

Luohu Commercial City - ett köpcentrum med flera nivåer och många små butiker som säljer liknande produkter som sällan är autentiska men ofta väldigt välgjorda.

Shenzhen museum - ett av Shenzhens bästa museer med utställningar från hela landet.

Shenzhen-biblioteket 深圳图书馆 - ett av Shenzhens arkitektoniska mästerverk.

Lianhua Mountain Park 蓮花山公園 - Shenzhens främsta och mest centrala park med vackra anlagda trädgårdar, belägen i den norra änden av Futian central.

Happy Valley temapark 欢乐谷 - en enorm nöjespark som är mycket större än Hong Kong Disneyland.

Dapeng forntida fort 大鹏所城 - en mycket välbevarad hamn i Mingdynastin.

Portofino 波托菲诺 - berömda klubbhus omgivna av vackra tropiska trädgårdar.

Dafen oljemålning by - en av de mest populära dagsturer från Shenzhen, den här byn är nästan helt tillägnad målning.

Hua Qiang Bei - platsen för allt elektroniskt.

Xin'an (Nantou) antika stad 新安(南头)古城 - den ursprungliga staden för länet som ursprungligen omfattade Hong Kong och Shenzhen.

Dameisha Beach 大梅沙 - en av Shenzhens bästa stränder.

 

När ska Besök

Shenzhen har ett varmt, fuktigt subtropiskt klimat, påverkat av monsun. Den bästa tiden att besöka är vintermånaderna (slutet av oktober-februari) när vädret är milt och relativt torrt.

Tidig vår är de molnigaste månaderna, och regnperioden börjar från april till slutet av september till början av oktober.

Gå med i Travel Gay Nyhetsbrev

Har vi fått något fel?

Saknar vi en ny lokal eller har ett företag stängt? Eller har något förändrats och vi har inte uppdaterat våra sidor ännu? Använd detta formulär för att meddela oss. Vi uppskattar verkligen din feedback.