Utforska Phnom Penh

Gay Phnom Penh · Stadsguide

Första besöket i Phnom Penh? Då är vår gayguide i Phnom Penh något för dig.

Utforska Phnom Penh

Phnom Penh ភ្នំពេញ

Huvudstaden i Kambodja, Phnom Penh, behåller en gammaldags charm med sitt rika arv från fransk kolonial arkitektur, buddhistiska tempel och dess vackra kungliga palats mitt i hjärtat av staden.

Detta är en härlig stad att utforska och en unik upplevelse att träffa sina vänliga invånare för en inblick i hur detta land både har överlevt och nu utvecklas, efter dess folkmord och grymhet.

 

Gay rättigheter i Kambodja

Även om det inte finns någon officiell lagstiftning om lika rättigheter i Kambodja är gaysex som involverar icke-kommersiella handlingar privat lagligt här. Dessutom ger den starkt buddhistiska kulturen i landet en bred tolerans för den lilla men växande lokalbefolkningen som identifierar sig som HBT och för de många turister som besöker.

 

Gay scen

Homoscenen här har vuxit markant de senaste åren och matchat den snabba utvecklingen av turismen till Kambodja. För homosexuella turister finns det en rolig och öppen scen att upptäcka med en liten och vänlig samling av Gaybarer , Gay dansklubbar och Gay bastur och Gay massage spa.

Det första Gay Pride-evenemanget någonsin i Kambodja hölls i Phnom Penh 2003 och har hållits årligen sedan dess.

 

Att ta sig till Phnom Penh

Phnom Penhs internationella flygplats är basen för Angkor Air i Kambodja och välbetjänad med direktflyg från Bangkok, Kuala Lumpur och Singapore, inklusive reguljära flygningar på flygbolaget AirAsia. Air France flyger direkt till Phnom Penh från Paris.

Taxi är billiga och rikliga och tar dig från flygplatsen till stadens centrum på cirka 30 minuter.

 

Att ta sig runt i Phnom Penh

Det finns ännu inget kollektivtrafiksystem i Phnom Penh, men stadens centrum är liten och kompakt och de stora platserna är lätta att nå till fots. Tuk-tuks och cykel-rickshaw är överallt och ett utmärkt sätt att uppleva det dagliga livet i staden.

Majoriteten av trafiken här är fortfarande på två hjul och det finns ett konstant flöde av cyklar och skotrar som aldrig riktigt tycks sluta, men som ändå sällan kolliderar med varandra - det är bäst att följa strömmen. Av denna anledning måste du dock vara väldigt självsäker när du försöker korsa trafikerade vägar och öva på dina vävnings- och duckfärdigheter.

Akta dig också för tuk-tuk-förarens favoritknep att leverera dig till familjens emporium snarare än till din valda destination - allt är en del av platsens charm och uthärdas bäst med ett trött leende och en artig nedgång. Du kommer så småningom att komma dit du verkligen vill.

 

Var att bo i Phnom Penh

Phnom Penh har ett bra urval av hotell som passar de flesta smaker och budgetar. Även de lyxiga är överkomliga enligt västerländsk standard.

För vår lista över rekommenderade hotell, besök Gay Phnom Penh Hotell och Gay Phnom Penh lyxhotell sidor.

 

Saker att se och göra

Höjdpunkterna i Phnom Penh inkluderar att besöka monumenten till Kambodjas länge etablerade kungliga och buddhistiska kulturer, varav de mest anmärkningsvärda är stort palats, den silver Pagoda, Wat Phnom och Nationalmuseum.

pagod-i-kungligt palats-phnom-penh

En helt annan höjdpunkt är att få en viss förståelse för landets traumatiska förflutna genom att besöka Folkmordsmuseet i Toul Sleng i stadens centrum och Choeung Ek Memorial på platsen för Killing Fields strax utanför staden.

Ta dig också tid att utforska Fransk kolonial arkitektur vilket fortfarande är ett viktigt inslag i detta, en av de minst moderniserade huvudstäderna i SE Asien.

För shopping och för att uppleva det dagliga livet här, se till att besöka de stora marknaderna i staden - den enorma Central Market, den Nattmarknad och Ryska marknaden. Konstgatan är ett utmärkt ställe att bläddra bland stadens många gallerier och presentbutiker.

Mer information om alla dessa höjdpunkter finns på Phnom Pehn Sevärdheter-sida.

nationalmuseum-phnom-penhNationalmuseet i Phnom Penh

 

När ska Besök

Kambodjas högsäsong för turister bestäms av de två rådande årstiderna i denna del av världen - vått och torrt. Den torra säsongen som är toppen sträcker sig från november till början av april.

Att besöka under regnperioden har sina fördelar, med färre turister (särskilt när man åker till Siem Reap för att besöka Ankor Wat) och det regnar sällan hela dagen.

 

Visa

Förutom besökare från angränsande ASEAN-länder kommer resenärer till Kambodja att behöva ett turistvisum, som kostar US$30 - endast kontanter i US-dollar accepteras. Visum är tillgängliga vid ankomst (se till att du har rena skarpa amerikanska dollarsedlar och två passfoton när du anländer).

Du kan också få visum i förväg från kambodjanska ambassader och konsulat.

 

Pengar

Kambodjansk riel och US-dollar är båda officiella valutor. Använd riel för alla små inköp eftersom mynt i amerikanska dollar inte används här.

Bankomater är allmänt tillgängliga och kommer att skänka amerikanska dollar och ibland riel också. Betalkort och kreditkort accepteras också ganska allmänt.

Gå med i Travel Gay Nyhetsbrev

Har vi fått något fel?

Saknar vi en ny lokal eller har ett företag stängt? Eller har något förändrats och vi har inte uppdaterat våra sidor ännu? Använd detta formulär för att meddela oss. Vi uppskattar verkligen din feedback.

Boka en Travel Gay Godkänt hotell