Unseen Filippinerna - Topp fem destinationer

Unseen Filippinerna - Topp fem destinationer

Nämn Filippinerna och de flesta kommer att tänka på de underbara stränderna och semestern fyllda med bad, avkoppling, havssporter och att uppleva den lokala kulturen.

De flesta homosexuella besökare tenderar att hålla sig till de vanliga turistiska platserna som Boracay eller Puerto Galera ö orter, Banaue och Sagada för vandring och palawan för äventyr. De flesta av filippinerna, dock förblir oupptäckta av mainstream- och gayturismen, och landets över 7,000 XNUMX öar erbjuder ett rikt utbud av upplevelser för de oförskämda upptäcktsresande.

Om du vidarebefordrar till en avlägsen plats utan gay-scen, ingen internet, ingen telefonanslutning och ingen interaktion med omvärlden, så är här en lista över "off the beaten track"-destinationer i Filippinerna för dig att utforska. 

 

Camiguin Island 

 

En lugn ö med fantastisk natur, Camiguin Island ligger utanför Mindanaos kust. Ön har fler vulkaner än städer, och har mycket fina och vackra stränder, samt möjligheter till vandring och cykling. Öns största vulkan, Mount Hibok-hibok, reser sig från Camiguins centrum, och vandrare vandrar ofta i dess grönskande sluttningar.

Om du älskar att snorkla, kolla in Camiguin's Sunken Cemetery. Det är en gammal allmän kyrkogård som var nedsänkt i havet när en av vulkanerna bröt ut. Idag finns kyrkogården vid det stora korset som reser sig från vågorna.

Hur man kommer dit:

Camiguin kan nås via Cagayan de Oro City där flyg från Manila är tillgängliga. Ta en bussresa eller taxi till Balingoan-piren i Misamis Oriental, där du kan gå ombord på en färja till Camiguin. 

[klicka här för hotell på Camiguin]

 

Siquijor Island

 

 

Siquijor Island1

 

Ökande känd som trollkarlsön av lokalbefolkningen, Siquijor Island ligger utanför Dumaguete Citys kust. Det fruktas av många filippiner eftersom dess invånare tros ägna sig åt häxkonst.

Bortsett från vidskepelse är de flesta delar av Siquijor fortfarande "oupptäckta" av folkmassorna och du kan förvänta dig att hitta massor av vita sandstränder, dykplatser, vattenfall, grottor och bergsstigar.

Njut av Siquijors friska luft och ta dig tid att besöka fjärilsfarmen i staden Bandilaan.

Hur man kommer dit:

Boka ett flyg från Manila till Dumaguete City och ta en kort färjetur till Siquijor. 

[klicka här för hotell på Siquijor Island]

 

Romblon-provinsen

 

Även om det ligger i närheten av Manila, besöks Romblonprovinsen sällan av utlänningar. Det finns många öar i provinsen för dig att utforska. Till exempel, på Carabao Island kan du nästan njuta av den vita sandstranden i Inobahan helt för dig själv, eller smutta på en cocktail medan du tittar på solnedgången på den öde stranden i Lanas. Kolla in den pittoreska Romblon Island också.

Hur man kommer dit:

Boka ett flyg från Manila till Romblon Province. 

[klicka här för hotell i Romblon Province]

 

Zamboanga

 

Zamboanga1

Beläget på Mindanao Island, var Zamboanga ett av de få fotfästen som de spanska kolonisatörerna hade på ön. Besök Fort Pilar - ett gammalt spanskt fort som används för att skydda staden mot inkräktare. Idag rymmer Fort Pilar ett museum och en katolsk helgedom.

Ta en 15-minuters båttur till Great Santa Cruz Island för att uppleva den vackra rosa korallsanden - resultatet av den pulveriserade röda orgelpipkorallen från eoner av surferosion blandas med den vita sanden.

Hur man kommer dit:

Direktflyg från Manila till Zamboanga City är tillgängliga dagligen. 

[klicka här för hotell i Zamboanga City]

 

Barangay Pundaquit

 

Besök San Antonios by Pundaquit, en plats där du kan hitta vita sandstränder, olika typer av havssporter och sportfiskeaktiviteter. Pundaquit är också den bästa hoppplatsen om du vill besöka Capones Island och Anawangin Cove eftersom det är den närmaste stränderna till dessa destinationer.

På Capones Island kan du hitta en gammal spansk fyr vid namn Faro de Punta Capones. Denna romantiska Capones fyr erbjuder en unik vandringsupplevelse med en hisnande utsikt över andra närliggande öar.

Vid Anawangin Cove finns en avlägsen vit sandstrand kantad av träd som liknar pinjeträd. The Cove är en favorit bland bergsklättrargrupper för camping och vandring.

Hur man kommer dit:

Ta en 4-timmars bussresa från Manila, släpp av i San Antonio stad och hyr sedan en trehjuling som tar dig till Pundaquit. För att nå Capones Island och/eller Anawangin Cove, ta en båttur från Pundaquit-stranden.

Bildbekräftelse

Uppdaterad 2 februari 2016.

Gå med i Travel Gay Nyhetsbrev

Fler Gay Resenyheter, intervjuer och funktioner

De bästa turerna i Manila

Bläddra bland ett urval av turer i Manila från våra partner med gratis avbokning 24 timmar innan din turné börjar.

Smakämnen bästa upplevelserna in Manila för din resaFå din guide