Gayfilm Firebird, skådespelare Tom Prior

Tom Prior på gayresor, mindfulness & Firebird

Vi träffade Tom Prior, stjärnan för gayfilmen Firebird och en stigande stjärna på scen och skärm

Tom Prior är ett namn du borde känna till. Han är stjärnan i den nya gay-kärlekshistorien Firebird samt spelar Eddie Redmaynes son i The Theory of Everything och tillsammans med Taron Egerton i Kingsman: The Secret Service.

Firebird berättar en osannolik kärlekshistoria. Två soldater på en sovjetbas i Estland har en intensiv och farlig affär. Tom Prior spelar Sergey och han skrev också manuset. Vi träffade honom för att diskutera filmen, mindfulness, gayresor och mer.

Filmen gjordes på plats i Estland. Tom blev så charmad av landet att han flyttade dit. Firebird är ett viktigt bidrag till LGBT + bio. Omöjliga kärlekshistorier kan vara svåra att leva igenom men de skapar fantastiskt drama på skärmen och Firebird är rotad i en sann kärlekshistoria.

Firebird gay film

 

Hur var det att vara gay i Sovjetryssland?

 

Att vara gay i Sovjetryssland kan landa dig i gulag i fem år – vilket i princip betydde döden. Det pågick inte någon form av anti-gay häxjakt vid den tiden. Det var en fråga som de flesta människor vägrade ens att erkänna.

Firebird visades till och med i Ryssland. Kanske inte överraskande fanns det protester utanför biografen och uppmaningar om att visningen inte skulle genomföras. Toms motspelare, Oleg Zagorodnii, är från Ukraina och har varit högljudd i sitt stöd till sitt hemland. Under tiden kommer filmen att visas på fler festivaler. Tom hoppas på teateruppdrag, även om digitalt innehåll verkar vara ostoppbart och Prior erkänner att en digital release kan vara vägen framåt för hans passionsprojekt.

 

Se hela Tom Prior-intervjun

 

 

Mindfulness och meditation

 

Tom brinner för mindfulness och meditation. "Ända sedan jag var liten har jag varit nyfiken på saker man inte kan förklara. Det och att jag var ganska sjuk när jag var yngre ledde till att jag frågade om det fanns mer. När jag skulle skjuta Firebird var jag medveten om att jag Jag skulle ha väldigt långa dagar. Jag använde meditation som ett verktyg för att överleva under filminspelningen. Det är så intressant hur skådespeleri speglar det verkliga livet. Jag ville hitta det ögonblicket - ett tillstånd av flöde. Hur du tänker och hur du känner dikterar din hela verklighetsuppfattningen. Ordet meditation betyder i stort sett "att bli medveten om." Fem procent av vem du är dikteras av ditt medvetna sinne. Resten dikteras av ditt undermedvetna sinne. Medveten medling är ett sätt att komma åt den större, osynliga delen av din hjärna."

Gay skådespelare Tom Prior

 

Hur kan jag komma in i mindfulness?

 

"Börja bara. Det är en av de största sakerna. Att tänka på något och skjuta upp - väntar på rätt tid! Tänker att jag inte har hittat rätt app eller rätt miljö. Jag måste ta mig tid för meditation varje morgon. Om du" är nyfiken på en app som jag skulle rekommendera One Giant Mind. Den är väldigt tillgänglig - jag har ingen anknytning till dem."

Till och med tio minuter om dagen? "Absolut. Den senaste forskningen indikerar att om du mediterar två gånger om dagen i cirka femton minuter, tränar du på att höja ditt tillstånd. Du börjar känna känslor av tacksamhet, kärlek till livet... bara att vara lycklig. Du höjer dina IgA-nivåer. - det är bättre än något skott."

 

Lyssna som en podcast

 

Lyssna på Apple Podcasts Lyssna på Google Podcasts Lyssna på Spotify

 

Hantera trycket på sociala medier

 

"Tja, lockdownen har varit en jäkla. Vissa människor kan ha kommit från lockdown i sitt livs bästa form, men jag tror att det har varit demotiverande för många människor. Det här oändliga spelet om hur vi ser ut... det är verkligen svårt just nu. Om du bläddrar igenom Instagram kan varje person se ut som en träningsmodell. Vi bombarderas med dessa bilder. När vi tittar på de här bilderna tar vi bort oss själva. Verkligheten är att jag har varit i väldigt bra form för filmen och vid andra tillfällen i mitt liv. När du presenterar dig själv för världen genom sociala medier är det som att dra ett streck i sanden och säga att det är så här jag ser ut. Det kan dock vara väldigt knepigt att upprätthålla det."

"Hälsa skapas verkligen av lycka. Att ha en låg kroppsfettprocent - för vissa är det genetiskt - lycka till och bra gjort av dem. Du kan göra dig själv galen genom att banta. Allt är spelifierat nu så att folk kan göra sig galna när de tittar på sitt äpple Titta. Våra telefoner är gjorda för att hjälpa oss, inte hindra oss."

Tom Prior

 

Kommer våra attityder till kroppsbild att förändras?

 

"Om du lägger upp ett foto på Instagram med mer kött kommer det att få fler likes. Om du lägger upp ett inlägg om att ta hand om din mentala hälsa kan vissa människor reagera. Men ja, magmusklerna kommer att få fler klick. Jag tror förändringen kommer när vi prioriterar att ta hand om varandra och inte döma varandra. Jag minns att jag såg människor som gav Zac Efron flak för att de inte såg ut som han gjorde i Baywatch. Om du försöker behålla 8 % kroppsfett hela livet du kommer att dö. Människor som är kända är under den lupp hela tiden. Kärleken du ger är den kärlek du får och den dom du ger är den dom du kommer att få. Om du inte är i ett förhållande och du vill att vara, börja agera som den person du vill attrahera. Var förändringen - att inte vara för Michael Jackson om saker!"

 

Hur han gjorde det till RADA

 

"När jag gick på dramaskolan var jag tvungen att samla in 16 XNUMX pund för att betala för min undervisning på RADA. Jag möttes om och om igen av folk som frågade vad jag skulle göra om jag inte fick pengarna. Jag sa att det inte var ett alternativ . Eller tänk om jag fick hälften av pengarna? Jag var som att jag inte engagerar mig i det som en möjlighet. Jag skrev till folk, gjorde evenemang, höll sponsrade löpningar och gjorde skådespelarmästarklasser för barn. Och jag gjorde det. Galet beteende som skriver till VD:n för företaget jag jobbade för då. Jag kunde ha bestämt mig för att det inte var möjligt."

 

Tom Prior på gayresor

 

Vi diskuterade resor såklart! Bhutan är det första resmålet som Tom nämner. "Jag blev så rörd av det brutto nationella lyckliga indexet de har där. Det är ett av de enda länderna som mäter medborgarnas lycka. Det är ett ganska svårt land att ta sig in i." The Land of the Thunder Dragon tillät inte turister att besöka förrän nyligen. De introducerade inte ens tv förrän vid millennieskiftet.

"Jag gillade också Namibia - sanddyner som sträcker sig över hundratals mil. Att stå mitt i en öken som pågår för evigt. Om du har ett punkterat däck, som jag gjorde, är det knepigt. Men det är ett häpnadsväckande land."

 

Trailer för Firebird

 

 

Var finns på Toms bucket list?

 

Han har varit på många ställen men han kan komma på några som han skulle vilja besöka igen. Island är stort! Han var i Antarktis när covid-låsningarna började. Han var där i 32 dagar så världen han lämnade var inte den han återvände till. Han mötte pingviner som förmodligen aldrig hade träffat människor. "De var väldigt vänliga."

Robert Mapplethorpe sa: "Jag vill se något jag inte har sett förut." I denna anda och för sina framtida projekt vill Tom ta del av temat övermänskliga färdigheter vi redan har och extrasensorisk perception. Tyvärr kan han inte ge för många detaljer än! Tom Prior har helt klart många fler historier att berätta.

Följ Tom Prior på Instagram.

Gå med i Travel Gay Nyhetsbrev

Vad händer idag

Fler Gay Resenyheter, intervjuer och funktioner

De bästa turerna i London

Bläddra bland ett urval av turer i London från våra partner med gratis avbokning 24 timmar innan din turné börjar.

Smakämnen bästa upplevelserna in london för din resaFå din guide