Tel Avivs silhuett

Saker att göra i Tel Aviv

Tel Aviv har den största gayscenen i Mellanöstern

Tel Aviv är känt som Mellanösterns Manhattan. Det är Israels ekonomiska kraftpaket. Israel må vara ett litet land men dess kulturella räckvidd är enorm. Kanske inget annat land har ett så rikt historiskt arv. Tel Aviv är en mycket modern stad - dess första grund lades 1906.

Det är den absolut mest liberala och progressiva staden i Mellanöstern. Tel Aviv har fantastiska stränder, livligt nattliv och många kulturella attraktioner. Det är en ganska liten stad så att du kan göra det rättvisa på en resa.

tel Aviv

Tel Aviv strandpromenad

Strandpromenaden är cirka 5 km lång. Det är ett bra ställe att börja ditt Tel Aviv-äventyr. Ta en promenad förbi de många kaféerna och butikerna. Beundra de konstigt vackra människor som kallar Tel Aviv hem - ingen vet varför så många snygga människor bor i Tel Aviv. Du hittar 13 stränder att utforska. Strandpromenaden kommer att ge en smak av det goda livet i Tel Aviv.

tel Aviv

Tel Avivs konstmuseum

Tel Aviv Museum of Art öppnade 1932. Tel Aviv har en stor konstscen och dess huvudsakliga konstmuseum är äldre än landet självt. Du hittar verk av moderna mästare som Picasso, Rodin, Kandinsky och Klimt. Du kan också lära dig mer om historien om grundandet av staten Israel. Det finns konstverk från den sionistiska perioden som föreställer framväxten av den moderna judiska staten.

Neve tzedek

Detta är det äldsta och kanske mest eleganta kvarteret i Tel Aviv. Det var det första området som grundades i det som nu är Tel Aviv. Det var ursprungligen ett kvarter utanför den historiska staden Jaffa. Du hittar många trendiga butiker att utforska och en del slående arkitektur från Bauhaus-eran. Neve Tzedek är ett välbärgat område - några medlemmar av den israeliska eliten håller hem här. Det var en gång ett ganska bohemiskt distrikt och du hittar många lämningar i form av konstkaféer och små, pittoreska butiker på slingrande gator. En fantastisk plats för ett I'm-in-Tel-Aviv Instagram-ögonblick.

Jafa

Jaffa

I Israel är du aldrig långt ifrån historien. Gamla staden Jaffa är den äldsta delen av Jaffa, den äldsta delen av Tel Aviv. Det är associerat med olika bibliska berättelser. Jaffa har påverkats av nästan alla större imperier sedan den bibliska perioden, från den bysantinska till de brittiska imperierna. Mycket av de historiska byggnaderna förstördes under anmärkningsvärda krig och jordbävningar. Det finns fortfarande många mycket gamla byggnader att se.

Gamla stan i Jaffa är den bästa biten att utforska. Det är ett starkt gentrifierat område som oundvikligen är historiskt omtvistat. Du hittar också massor av gatukaféer och barer att pausa och titta på.

tel Aviv

Gaybarer i Tel Aviv

Tel Aviv har en stor gay-scen och den är värd för det största gay Pride-firandet i Mellanöstern. Tel Aviv har en stor bar- och kaféscen och de flesta av dem är gayvänliga - du kommer att slås av hur många HBT+-personer du ser i Tel Aviv. Det finns inte så många gayspecifika barer, men det finns många gayklubbkvällar.

Barerna och kaféerna gör affärer hela dagen men nattlivet i Tel Aviv tenderar att starta mycket senare på kvällen. Spaghetti är den främsta gaybaren i Tel Aviv. Det öppnar runt 6:XNUMX på vardagar. Om du kan hitta en stol utanför är det värt ett besök och det är ett bra ställe att mingla med några lokalbefolkningen. Om du vill festa i Tel Aviv har du många alternativ. Kolla in vår Tel Aviv gayklubbar sida för mer information.

Rabin-torget

Du kommer sannolikt inte att missa Rabin Square om du utforskar Tel Aviv. Det är det mest anmärkningsvärda torget i Israel - det är uppkallat efter Yitzhak Rabin efter hans mord. Det är här stora israeliska evenemang äger rum, som till exempel självständighetsdagen.

Gay Beach i Tel Aviv

Hilton Gay Beach Tel Aviv huvudsida

Ingen resa till Tel Aviv skulle vara komplett utan ett besök på Tel Avivs gaystrand. Framför Hilton Hotel hittar du homosexuella män som solar sig större delen av året runt – med snåla badbyxor för att fullborda utsikten. En yngre gaypublik kan också ibland hittas på Frishman Beach, medan Tel Avivs gay nudiststrand finns en 35-minuters bilresa norr om Tel Aviv.

Gå med i Travel Gay Nyhetsbrev

Fler Gay Resenyheter, intervjuer och funktioner

De bästa turerna i Tel Aviv

Bläddra bland ett urval av turer i Tel Aviv från våra partner med gratis avbokning 24 timmar innan din turné börjar.

Smakämnen bästa upplevelserna in tel Aviv för din resaFå din guide