Mitad Del Mundo

Saker att göra i Quito

Besök "Världens mitt" i Anderna

Ecuadors huvudstad och mest folkrika stad har länge varit ett populärt resmål för resenärer. Dess utnämning som ett världsarv, närheten till fantastiska naturlandskap och i stort sett orörd kultur bidrar alla till att Quito är ett resmål som du verkligen inte får missa. 

Den näst högsta huvudstaden i världen, Quito, ligger på imponerande 2,850 XNUMX meter över havet - en höjd som är fysiskt uppenbar när du besöker den. Staden bevakas av Pichincha, den enda aktiva vulkanen som direkt hotar en huvudstad.

Centrum av Quito är en av de bäst bevarade och minst förändrade i Amerika, med oändliga kullerstensgator och en mängd klassiska ecuadorianska kyrkor och äkta arvsarkitektur. 

Quito har ett levande och allt mer framstående HBT-samhälle, med en uppsjö av gaybarer och klubbar för besökarna att njuta av. Stadens årliga pride-firande äger rum i juni, liksom Quitos årliga gayfilmfestival.

Besök Jungfrun av El Panecillo

Besök Jungfrun av El Panecillo

Jungfrun av El Panecillo är synlig från nästan var som helst i staden och är den största aluminiumstatyn i världen. Statyn, som avtäcktes 1975 och är 41 meter hög, är högre än Rio De Janeiros Kristus Återlösaren och lockar tusentals besökare varje år. 

Inne i statyns bas finns ett litet museum där besökare kan lära sig om mästerverkets historia och konstruktion. På klara dagar kan fantastisk utsikt avnjutas från utsiktsplattformarna. En inträdesavgift tas ut men kostnaden är mycket rimlig. 

Jungfrun av El Panecillo ligger på toppen av El Panecillo-kullen och är tillgänglig med Gral Melchor Aymerich; huvudvägen mot landmärket.

Pichincha Teléferico

Åk Pichincha Teléferico

Quito ligger högt uppe i Anderna, och för resenärer som vill uppleva den robusta bergskedjan från första hand tar Pichincha Teléferico dig upp på sidan av en aktiv vulkan till ett verkligt hisnande observationsområde. 

Den unika linbaneupplevelsen öppnades 2005 vilket innebär att resan är relativt modern och smidig med vagnarna som bekvämt passar en familj på fyra. På toppen av Pichincha Teléferico finns en rad matställen, souvenirbutiker och toaletter samt flera utsiktsplattformar. 

Teléferico-ryttare kan fortsätta bestiga Pichincha-vulkanen när de når linbanans topp, där flera vandringsleder av varierande svårighetsgrad erbjuder oförskämda resenärer chansen att lämna den upptrampade vägen.

Mitad Del Mundo

Bli centrerad på Mitad Del Mundo

Mitad Del Mundo, som ökänt saknade märket med bara några hundra meter, byggdes 1982 för att markera den officiella ekvatorlinjen som går genom Ecuador. Det 240 meter höga Mitad Del Mundo-monumentet ligger bara 30 meter från det tekniska "jordens centrum" och är mittpunkten på Mital Del Mundo-torget. 

Byn som har byggts runt monumentet är faktiskt inte ockuperad av invånare men liknar en traditionell ecuadoriansk by och har butiker, en kyrka och till och med en tuppfäktningsring. Det är här som besökare kan hitta matställen, informationscenter och butiker som säljer souvenirer.

Museo Inti Nan ligger på den sanna ekvatorlinjen; ett interaktivt museum där besökare kan delta i experiment och aktiviteter som visar fysikens unika natur vid ekvatorn. Det finns ett antal researrangörer i Quito som erbjuder dagsturer till Mitad Del Mundo, men destinationen är även tillgänglig med buss och taxi.

Quito

Utforska Quitos blomstrande gay-nattliv

Den längst drivna och största gayklubben i Quito är Tercer Milenio Evolution. Denna megaklubb ligger mycket nära Quitos "rosa" gaydistrikt och lockar en blandad skara turister och lokalbefolkning som åker för att njuta av klubbens starka drinkar, livliga atmosfär och dragshower. 

Populär bland den yngre och mer modeinriktade befolkningen i Quito; Kika är en trendig och inkluderande klubb som vänder sig till människor över hela HBT-spektrumet. Lokalen är i den mindre delen men lockar ändå en stor och levande publik på helgerna. Kika spelar en blandning av latinska och internationella hits och ligger bara en kort 1 minuters promenad från det rosa distriktet.

Mitad Del Mundo

Upptäck allt som Gamla stan har att erbjuda

Det finns mycket att göra förutom att vandra på de charmiga gatorna i Quitos gamla stadsdel och trots många jordbävningar är området fortfarande en av Sydamerikas bäst bevarade historiska platser. 

En av de viktigaste platserna i Quitos gamla stad är Carondelet-palatset (presidentpalatset) som är över trehundra år gammalt och fortfarande hem för Ecuadors regering. Vaktbyte sker på måndagar kl. 11 och är en värd upplevelse för alla resenärer som vill få ut lite extra av sin tid i Quito. 

Iglesia De San Fransisco bidrar till charmen och förundran i Gamla stan. Denna imponerande storlek och skulpterade renässanskyrka är en hotspot för turister, lokalbefolkning och handlare. Här kommer du att kunna besöka den fantastiska kyrkan och lära dig om dess fascinerande historia. Kyrkans stil har ständigt utvecklats sedan den skapades på 16-talet som ett resultat av ett antal jordbävningar och arkitektoniska förändringar. 

Gå med i Travel Gay Nyhetsbrev

De bästa turerna i Quito

Bläddra bland ett urval av turer i Quito från våra partners med gratis avbokning 24 timmar innan din turné börjar.

Smakämnen bästa upplevelserna in Quito för din resaFå din guide