philly

Saker att göra i Philadelphia

De bästa sakerna att se och göra i Pennsylvanias största stad

Philadelphia är den största staden i Pennsylvania och den sjätte största i landet. Födelseplatsen för USA, cheesesteaks och Rocky, Philadelphia, kryllar av rik kultur och historia. Staden är ett nav av politisk betydelse och var platsen för den ursprungliga behandlingen av självständighetsförklaringen, lagförslaget som inledde processen för nationellt oberoende från Storbritannien.

Philadelphia var platsen för den första stora HBT+-rättighetsdemonstrationen 1965 och har sedan dess kämpat för HBT+-individers rätt till jämlikhet, värdighet och respekt. Idag har staden en utmärkt och varierad homosexuell nattlivsscen, en stark och mångfaldsfokuserad gemenskap och oändliga möjligheter till attraktioner och sevärdheter för homosexuella resenärer.

saker att göra i Philadelphia

Liberty Bell

Enligt legenden ringde Liberty Bell 1776 från tornet i Independence Hall och kallade Philadelphias medborgare till den första behandlingen av självständighetsförklaringen av överste John Nixon. Klockan steg till framträdande plats när inbördeskrigets avskaffande antog den som symbolen för deras uppdrag att kämpa för slaveriets slut.

Den ikoniska sprickan som är så igenkännbar dök upp första gången 1846, när den gjordes omöjlig för firandet av George Washingtons födelsedag. Efter inbördeskriget turnerades Liberty Bell över hela USA i ett försök att inspirera frihet och uppnå fullständig frihet.

Idag ligger Liberty Bell i sitt eget utsedda minnescenter och sedan 2003 har besökare fritt kunnat uppskatta och observera klockan i all sin spektakulära glans. Varje år slås klockan på Martin Luther Kings födelsedag till minne av aktivisten och politiska ledaren.

Gay nattliv i Philadelphia

Philadelphia har en lång historia av att ge HBT+-personer en oas av tolerans, respekt och yttrandefrihet. Staden var först i världen att anta den inkluderande prideflaggan, med svarta och bruna ränder för att symbolisera stöd och solidaritet med medlemmar av samhället som tillhör etniska minoritetsgrupper. Hem till en stor och etablerad gay-scen, staden har en rad gaybarer och klubbar i Philadelphia.

Woodys är en häftklammer i Philadelphias gay nattlivsscen och klubben har betjänat stadens HBT+-befolkning i 40 år. Woody's ligger nära stadens främsta gayområde i Washington Square West och lokalen i flera våningar har flera dansgolv, ett tystare pubrum och till och med ett kafé.

philly

Eastern State Penitentiary

En gång världens största och dyraste fängelse byggdes Eastern State Penitentiary för att hysa USA:s farligaste och mest våldsamma lagöverträdare. Fängelset var ett av de första verkliga fängelseanstalterna som byggdes och slog rädsla och ånger i hjärtat på dess fångar, som gick i de mörka korridorerna och ockuperade de trånga och smutsiga cellerna. Två av fängelsets mest kända fångar var bankrånaren "slick willie" Sutton och den ökända Al Capone.

I dag huserar Eastern State Penitentiary inga förövare, istället är det nu en uppslukande och interaktiv historisk upplevelse, designad för att utbilda allmänheten om förhållandena inom det amerikanska fängelsesystemet och arten av den amerikanska straffrättsliga reformen. Fängelset ligger bara fem kvarter från Philadelphia Museum of Art och är öppet dagligen från 10:5 till XNUMX:XNUMX.

Kärlekspark

Love Park heter officiellt John F Kennedy Plaza och ligger i centrum av Downtown Philadephia. Parken byggdes 1965 och täcker ett stort underjordiskt parkeringskomplex. Fokuspunkten i parken var ursprungligen avsedd att vara den höga enkelspruta fontänen som bryter ut från dess centrum, men parken blev mest känd för den ikoniska Love-skulpturen som restes av Robert Indiana 1976.

Ett antal evenemang äger rum på John F Kennedy Plaza, inklusive en del av stadens årliga pride-firande. Parken är hem för flera gröna gräsmattor som är öppna för avslappnad användning av allmänheten och parkens centrala läge placerar den i närheten av många av stadens mest populära attraktioner, inklusive Benjamin Franklin Parkway och Philadelphia Museum of Art.

saker att göra i Philadelphia

Benjamin Franklin Parkway

Benjamin Franklin Parkway byggdes 1918 och byggdes efter Champs Elysées i Paris och designades för att minnes den tidigare presidenten och fungera som ett landmärke genom vilket staden skulle uppnå globalt erkännande. Parkvägen är formell i sin design och har flera fontäner och utsmyckade monument, som alla ger platsen en känsla av reflektion och betydelse.

De trädkantade gatorna på The Benjamin Franklin Parkway har utvecklat en identitet som ett kulturellt mecka i Philadelphia, och epicentrum av stadens Arts District. Philadelphia Museum of Art, Barnes Foundation och Moore College of Art and Design ligger alla längs parkvägen och bidrar till dess rykte som centrum för Philadelphias konstnärliga gemenskap.

Gå med i Travel Gay Nyhetsbrev

De bästa turerna i Philadelphia

Bläddra bland ett urval av turer i Philadelphia från våra partner med gratis avbokning 24 timmar innan din turné börjar.

Smakämnen bästa upplevelserna in Philadelphia för din resaFå din guide