Saker att göra i New York

Saker att göra i New York

Höjdpunkterna i Amerikas största stad - The Big Apple

Det finns ingen brist på saker att göra i New York. Du kan spendera en livstid på att utforska Big Apple. Det är värt att se några av de klassiska turistattraktionerna. De inkluderar några av världens mest ikoniska landmärken, såsom Empire State Building och MET Museum.

Du kan få en stor kulturfix i New York, äta fantastisk mat, handla tills du släpper och festar hela natten. Det är av en anledning hyllat som världens mest spännande stad. Som den legendariska queerförfattaren Quentin Crisp sa: "I det ögonblick jag såg New York ville jag ha det."

Times Square

Det är väldigt turistiskt men det är ett måste. New Yorkbor är ofta stolta över att undvika Times Square. Det fångar dock något av kärnan i New York. All storhet och spänning. När du tittar upp på skyskraporna och blinkande skyltar vet du verkligen att du är i New York.

Times Square brukade vara lite kantig. Du skulle snubbla över underhållningsbutiker för vuxna och gatubutiker. Rudi Giuliani övervakade en snabb gentrifikationsprocess på 90-talet och rensade upp skivan. Vissa tackar honom för hans ansträngningar, andra ser det som kulturell vandalism. Hur som helst är New York en stad i ett tillstånd av ständig förändring. Det är det som gör det så spännande. Oavsett om New York-gillar det eller inte, är Times Square dit du åker för att starta ditt New York-äventyr.

Times Square

Broadway

Du kan promenera till Broadway från Times Square. Det är värt att utforska New Yorks legendariska teaterdistrikt under dagen. Du får se de stora teatrarna och skyltarna för de senaste pjäsen. New York har förmodligen världens största teaterscen.

Broadway är enormt konkurrenskraftig. En dålig recension i New York Times på premiärkvällen kan sänka en produktion och många människors drömmar i sjön. Men om en show slår på det stora - för att använda ett New York-uttryck - så kommer de stora och de goda att köa utanför stjärnans omklädningsrum.

Du borde se minst en Broadway-show medan du är i New York. Det är en tradition. Broadway-show har hjälpt till att forma amerikansk kultur.

Urbana äventyr

New Yorks gaybarer

New York har en av världens bästa gayscener. De flesta av New Yorks gaybarer och klubbar finns i Hell's Kitchen, ett av de ikoniska distrikten på Manhattan. Vi har satt ihop en mer djupgående guide till Hell's Kitchen gay scen för dem som vill spendera mer tid där.

Greenwich Village och East Village har också homosexuella scener. Ett absolut måste är Stonewall Inn, Amerikas mest legendariska gaybar och födelseplatsen för homosexuell befrielse.

Brooklyn gay barer bidrar också till den ständigt växande gayscenen. Denna del av New York har blivit något av ett hipsterparadis. Det är väldigt trendigt och hem för många av New Yorks HBT + invånare. Läs mer: En gayguide till Brooklyn.

Gay par i Central Park New York

Central Park

Central Park är en stor park mitt i hjärtat av Manhattan. Det är en bucolic fristad i en stor, livlig stad. Alla filmer i New York har minst en scen i Central Park. Det har blivit symboliskt för staden. Det driver också upp värdet på fastigheten som omger den. Du hittar några av världens dyraste hem med utsikt över parken. Du hittar också Dakota-byggnaden, där John Lennon träffade sin grymma ände.

Det är gratis att utforska Central Park. Var noga med att promenera runt. Central Park är 843 tunnland och lockar över 40 miljoner besökare varje år. Central Park är känd som lungorna i New York City.

Metropolitan Museum of Art New York HBT

MET-museet

Ett av världens största museer, MET är lika känt för Anna Wintours årliga gala som för den ovärderliga konsten den innehåller. De högsta nivåerna i kändisvärlden sashay in i MET Gala och sätter upp sociala medier med sina kläder. Att bli inbjuden är ett tecken på en förhöjd social status. Att inte bli inbjuden är en påminnelse om att du inte bor bland de högsta samhällen.

MET presenterar 5000 års kultur och historia. Du kan gå med på en guidad tur och se några av höjdpunkterna. Du kan också fokusera på ett specifikt intresseområde, som egyptisk konst. Du kan spendera en livstid på att utforska MET.

Empire State Building

Höjdpunkten - bokstavligen - av art deco. Empire State tornar upp sig över New York. Det byggdes i början av 1930-talet och det har blivit synonymt med New York. Empire State är i princip världens mest kända kontorsbyggnad. Det är ett måste att se när du är i New York.

Det finns 103 våningar. Den är väldigt stor. Du kan ta hissen till de övre våningarna och njuta av panoramautsikten över staden. Det lockar cirka fyra miljoner besökare varje år. Det har röstats ut som Amerikas favoritarkitektur.

9/11 Memorial & Museum

New Yorks mörkaste kapitel började den 9/11/2001. Alla minns var de var när nyheten kom. Attacken dödade 2,997 09 människor. Du kan besöka minnesmärket på platsen för World Trade Centre. Namnen på alla de som miste livet finns inskrivna på minnesmärket. Den öppnades den 11/2011/XNUMX för att markera tioårsdagen av attacken.

Minnesbassängerna är nära en tunnland stor. Tillsammans utgör de de största konstgjorda vattenfallen i Nordamerika. Poolerna ligger där norra och södra tornen en gång stod.

Staten Island-färjan

Europa kan ha gratis hälso- och sjukvård men New Yorkers har en gratis färja mellan New York och Staten Island. OK, gratis sjukvård kan vara att föredra, men den här färjan är ikonisk. Vissa skulle säga att Staten Island inte är det, så du kan alltid gå direkt tillbaka till Big Apple. Det handlar mer om att beundra utsikten och färjan seglar över hamnen och passerar Frihetsgudinnan.

Frihetsgudinnan

Frihetsgudinnan

Ta med dig din hungriga, din trötta och du stackars. Frihetsgudinnan gavs till fransmännen till amerikanerna. Det skickades för att fira alliansen som fransmännen skapade med Amerika under den amerikanska revolutionen. Utan franskt stöd kunde de amerikanska revolutionärerna väl ha övervunnits av britterna, och historien kunde ha tagit en helt annan vändning.

Du kan besöka Frihetsgudinnan och Ellis Island. Det bör ta en halv dag att göra hela turnén. Linjerna för färjan till Liberty Island kan vara långa, så anländer tidigt. Det är en mycket populär attraktion i New York. Men kom ihåg att du också kan segla förbi den och ta en bild på Staten Island-färjan.

Gå med i Travel Gay Nyhetsbrev

Vad händer idag

Fler Gay Resenyheter, intervjuer och funktioner

De bästa turerna i New York City

Bläddra bland ett urval av turer i New York City från våra partners med gratis avbokning 24 timmar innan din turné börjar.

Smakämnen bästa upplevelserna in New York City för din resaFå din guide