Nashville

Saker att göra i Nashville

Upptäck Music City

Nashville är känd som countrymusikens de facto huvudstad. Många av Amerikas största sångare fick sin stora paus i Nashville, inte minst Dolly Parton. Ett slående antal av Amerikas största stjärnor växte upp i Nashville, inklusive Oprah Winfrey.

Det finns så många saker att göra i Nashville. Denna stad tänker på sydlig komfortmat, det är huvudstaden i Tennessee och den grundades på juldagen. Musikälskare kommer att vara i deras element i Nashville.

Nashville

Walk of Fame Park

Ta en promenad längs Walk of Fame Park. Några av de musikaliska storheterna som spelade in i Nashville har sina egna stjärnor. Du kan se Johnny Cash, Little Richard, Loretta Lynn, Elvis och många fler. Nashvilles musikscen är inte enbart förbehållet countrysångare. Så många storheter har kopplingar till Music City. Artister spelar in i Nashville i hopp om att absorbera atmosfären som inspirerade så många klassiska skivor.

Grand Ole Opry

Grand Ole Opry

Grand Ole Opry är ett countrymusikevenemang varje vecka. Det började 1925 som en radiosändning. Det har gått starkt sedan dess, vilket gör det till den längsta radiosändningen i Amerika. Det märkliga namnet är en pjäs på "stor opera". Grand Ole Opry har också varit värd för serier och många musikgenrer, från gospel till bluegrass.

Du kan gå med på en rundtur i arenan, ta en backstage-turné och se en liveshow. Det är en av Amerikas mest ikoniska musikställen och det är väl värt ett besök. Du hittar den på Ryman Auditorium.

Nashville · Gaybarer

Gaybarer i Nashville

Även om Nashville ligger i Tennessee, en konservativ stat, är det en gayvänlig stad. Det mesta av Nashvilles gayscen finns längs Chruch Street i östra delen av staden. Stam är ett bra ställe att börja din homosexuella utekväll i Nashville. Det är en videobar med exklusiv inredning. Det kostar inget att täcka och dryckerna är inte för dyra. Bartendrarna är också lätta att se.

Precis runt hörnet hittar du Spela, Nashvilles enda gaydansklubb. Det är väl värt ett besök. De är värd för några fantastiska dragspel. Det finns en kabaret där föreställningarna äger rum. Den andra halvan av klubben är dansgolvet. Det lockar en blandad men mestadels yngre publik. Täckningsavgiften är cirka $ 10.

Lipstick Lounge är en rolig stadsdel lesbisk bar. Det är avslappnat och välkomnande. Ett bra val för en mer informell drink.

Nashville

Musikrad

Det är här magin händer. Det bankande hjärtat i Nashvilles musikscen. Skivbolagen, radiostationerna och inspelningsstudiorna som satte Nashville på kartan hittar du här. Det ligger runt 16th och 17th Avenues South. Dolly Parton skrev till och med en låt om det här distriktet - sedan igen, hon har skrivit en låt om allt.

Studio 8 är en legendarisk inspelningsstudio. Det är värt ett besök. Du hittar också många restauranger och barer runt Music Row. Det är mycket inriktat på turism och underhållning.

Belle Meade Plantation

Detta är en plantage från 19-talet med en mörk historia. Belle Meade Plantation är nu ett museum. Du kan lära dig historien om slavarna som arbetade på plantagen och se en rekonstruerad slavstuga. Du kommer också att lära dig om fortsättningen av slavarbete i allt utom namn efter inbördeskriget.

Idag finns det en vingård. Det är en trevlig plats att utforska, även om den innehåller spöken från Amerikas mörkaste förflutna.

Gå med i Travel Gay Nyhetsbrev

De bästa turerna i Nashville

Bläddra bland ett urval av turer i Nashville från våra partner med gratis avbokning 24 timmar innan din turné börjar.

Smakämnen bästa upplevelserna in Nashville för din resaFå din guide