Mykonos stad

Saker att göra i Mykonos

Upptäck Greklands gaymekka

Mykonos är Europas ledande plats för homosexuella semestrar. Det är Greklands mest glamorösa och spännande ö. Den mjuka sanden, vitkalkade byggnaderna och de oändliga Egeiska bluesna är världsberömda. Du kan inte ta ett dåligt foto i Mykonos.

Den diskreta elegansen i arkitekturen och inredningen känns omedelbart igen. Myconican stil är unik. Ofta imiterad men aldrig förbättrad, passar den perfekt för Kykladernas ljus och klimat. Här är våra favorit saker att göra i Mykonos.

Gå till Mykonos

Mykonos stad

Mykonos stad är det slående hjärtat på ön. Det är där de flesta av de bästa barerna och restaurangerna i Mykonos finns. Denna charmiga kykladiska by består av slingrande gator, vitkalkade byggnader, kaféer, barer och eleganta butiker. Du kommer att gå vilse i gatornas labyrint och utan tvekan köpa souvenirer. Du måste också ta det obligatoriska fotot av dig som vandrar genom Mykonos stad. Färgenas kontrast och det perfekta ljuset ger den perfekta bakgrunden.

Under dagen hittar du många kaféer och restauranger att utforska. Om du åker dit riktigt tidigt kommer du att missa folkmassorna. Folk kommer att vara på stränderna eller sova bort baksmälla. Det kommer att bli mycket jobbigare ju längre dagen fortskrider. På kvällen kommer barerna och klubbarna att börja öppna och Mykonos berömda gay-nattliv väntar på dig. Kom dock ihåg att förboka en Mykonos-taxi om du planerar att vara ute sent. Läs mer: Taxi i Mykonos.

Mykonos väderkvarnar

Mykonos väderkvarnar

Mykonos berömda väderkvarnar ligger precis vid Mykonos stad. Det finns 16 av dem och de är öns mest kända landmärke. Väderkvarnarna byggdes ursprungligen av venetianerna på 16-talet. Solnedgång är en fantastisk tid att besöka väderkvarnarna. Du ser otroliga färgkontraster på himlen. Du kan gå med på en turné och lära dig mer om väderkvarnernas historia och hur den relaterar till Mykonos kolonihistoria. Det har styrts av många imperier, från romarna till ottomanerna.

Little Venice

Little Venice

Lilla Venedig är lättillgängligt från väderkvarnarna. Du kommer att se vita byggnader uppflugna precis vid kanten av ön. Det är en av de mest natursköna och romantiska delarna av Mykonos. Det är särskilt populärt under solnedgången - du kommer att se en av de finaste solnedgångarna i Europa i Lilla Venedig. Du kommer att vilja få ett bra bord på en av barerna eller kaféerna tidigt. Det kommer att vara mycket hektiskt under högsäsong.

Många av de högt upptagna husen byggdes av sjömän. Tillbaka när piratkopiering var ett stort hot, erbjöd dessa hus enkel tillgång till havet: ett enkelt och subtilt sätt att manövrera stulna varor.

Lilla Venedig har en nästan eterisk kvalitet. Det har lockat många artister genom åren, dras av dess otroliga ljus. Se till att du tar många foton.

Upptäck Mykonos gay scen

Mykonos är väletablerat som en hotspot för homosexuella resenärer. Under högsäsong kommer mer än hälften av Mykonos besökare att vara HBT+. Den mest kända gaybaren i Mykonos är Jackie O '. Strandklubben har fantastisk utsikt. Du ser många bronsade, vackra män som slappar vid poolen. Dragdrottningar uppträder vid poolen i imponerande klackar och faller på något sätt aldrig in. Du kommer att se den internationella gay-jetset vid Jackie O 'varje sommar.

Bredvid Jackie O 'hittar du Babylon, en gaybar vid vattnet i den gamla hamnen. Du måste komma till Babylon tidigt om du vill ha en bra plats. Kolla in vår fullständiga guide till Mykonos gaybarer här.

Delos

Delos Island

Mykonos är inte ett stort kulturellt resmål. Det är en plats med stor estetisk skönhet, charmig butik hotell, stränder och livligt nattliv. Det finns en stor kulturell höjdpunkt och det är inte ens på Mykonos. Ön är Delos ligger bara 30 minuter bort med färja.

Delos sägs vara födelseplatsen för Artemis och Apollo. Du kommer att stå ansikte mot ansikte med det antika Grekland på ön Delos. Den har många välbevarade ruiner från hellenistisk tid. Detta är Grekland av 300 (filmen) - bara Delos är där du hittar den verkliga historien.

Paraportiani-ortodoxa kyrkan

Paraportiani-ortodoxa kyrkan

Paraportiani-ortodoxa kyrkan ligger precis vid havet i stadsdelen Kastro och är ett viktigt landmärke i Mykonos. Det är ett kyrkakomplex bestående av fem kyrkor. Det äldsta går tillbaka till 14-talet och det mest moderna stod färdigt 1920. Detta ger dig en glimt av gamla Mykonos. Stilen överensstämmer anmärkningsvärt med modern myconican arkitektur och design.

Gå med i Travel Gay Nyhetsbrev

Vad händer idag

Fler Gay Resenyheter, intervjuer och funktioner

De bästa turerna i Mykonos

Bläddra bland ett urval av turer i Mykonos från våra partners med gratis avbokning 24 timmar innan din turné börjar.

Smakämnen bästa upplevelserna in mykonos för din resaFå din guide