Duomo

Saker att göra i Milano

Milan är hemmet för high fashion

Milano är hemmet för Italiens stora modehus. Det tenderar att locka lika många affärsresenärer som turister. Milano är mer ett ekonomiskt knutpunkt än ett turistmål. Det är dock en stad med stor charm, för att inte tala om stil.

De bästa sakerna att göra i Milano sträcker sig från att besöka konst från renässansen till att utforska det livliga nattlivet. Milan har en av de bästa homosexuella scenerna i Italien. Vissa skulle säga att Milan har den allra bästa gayscenen. Det finns fler gaybarer i Milano än Rom. Milan är väl värt att lägga till i din resväg om du utforskar norra Italien.

Duomo

Duomo

Duomo är verkligen det mest kända landmärket i Milano. Byggandet började omkring 1386. Det anses vara en av de stora gotiska katedralerna. Under renässansåldern hjälpte Leonardo da Vinci till med att designa tiburium. Byggprocessen fortsatte långt in på 19-talet. Några av världens största konstnärer och arkitekter har tänkt på byggandet av Duomo. Restaureringsarbeten pågår. En rundtur i Duomo är en av de bästa sakerna att göra i Milano. Det tog över 600 år att fullborda denna härliga katedral.

Duomo

Mode

När du tänker på Milano tänker du på mode. Galleria Vittorio Emanuele II är ett mycket stort köpcentrum. Det ser mer ut som ett operahus när du går in. Här hittar du Prada, Versace och Louis Vitton. Många av Milanos största butiker finns här.

Gå till The Fashion Quadrilateral (quadrilatero della moda). Det är här du hittar de stora shoppinggatorna i Milano. Prada, Gucci, Moschino, Versace och Bulgari har butiker här. Om du har djupa fickor kan du shoppa på allvar. Om inte, kan du bara drömma. Via Montenapoleone och Via della Spiga och de två stora shoppinggatorna i Milano. Ingen resa till denna stad är komplett utan en modeturné. Du hittar billigare butiker i Milano. Sedan är italienskt mode ett ord för lyx.

Milano

Utforska Milanos gayscen

Milano är ett utmärkt ställe att festa. Mest av Milanos gaybarer kan hittas nära tunnelbanestationen Porta Venezia, särskilt på gatan Via Lecco. Fler gayställen finns på Via Sammartini. Club Plastic är en känd gayklubb i Milano - den har varit en del av stadens nattliv sedan 80-talet. LeccoMilano är en av de mest populära gaybarerna i Milano. Den öppnar från 6 så det är ett bra ställe att börja din utekväll. Du kommer att se många vackra, modemedvetna människor i Milanos barer och klubbar!

Navigli -distriktet

Navigli -distriktet

Du behöver inte åka till Venedig för att se kanaler i Italien. Milanos Navigli-distrikt har mycket. Det är 20 minuter på tunnelbanan från centrala Milano till Navigli. Här hittar du en långsammare och mer italiensk takt. Det finns kaféer, barer och restauranger längs kanalerna. Navigli är något av ett hipsterparadis. Naturligtvis är milanesiska hipsters mycket mer välskötta än den genomsnittliga hipstern. Det är en annan sak att tänka på när du planerar din resa i Milano: din garderob. Ta med minst en anständig outfit. Människor skrubbar mycket bra i den här staden. Speciellt de trendiga ungdomarna i Navigli. Ripa di Porta Ticinese är förmodligen den livligaste gatan i denna del av Milano.

Milano

Sista måltiden

Endast 20 personer kan se den sista kvällsmat vid varje given tidpunkt. Det kan inte verkligen beundras med alltför stora folkmassor. Du måste boka en biljett i förväg för att få en plats. Du kommer att vispes in och sedan ut igen efter cirka 20 minuter. Det är dock så värt det och det borde inte kosta mer än 10 euro. Du kan ta reda på mer om boka biljetter här.

Den sista måltiden är förmodligen den mest berömda målningen på jorden, tillsammans med Mona Lisa. Det är ett verkligt fascinerande arbete. Den mystiska V mellan Jesus och Magdalena har inspirerat otaliga teorier och konspirationer, inte minst Davinci-koden.

Comosjön

Ta en resa från Milano till Comosjön

Det tar knappt en timme att resa från Milano till Comosjön. Det går många direkttåg hela dagen. Comosjön har en luft av blekad gentilitet. Det var där den europeiska eliten semestrade under sommarmånaderna. Det kan vara upptagen och turistiskt men det är väl värt ett besök. Du kan gå på några vackra promenader längs Comosjön. Det finns många kända villor du kan utforska.

Du kan planera en resa till både Milano och Comosjön och dela din tid mellan de två. Det finns många charmiga städer och byar längs Comosjön. Varenna och Bellagio är de mest besökta städerna. Staden Como själv är också värt ett besök. Det är värt att spendera några dagar runt Comosjön. Att kombinera det med Milano ger en fantastisk resväg.

Gå med i Travel Gay Nyhetsbrev

Fler Gay Resenyheter, intervjuer och funktioner

De bästa turerna i Milano

Bläddra bland ett urval av turer i Milano från våra partner med gratis avbokning 24 timmar innan din turné börjar.

Smakämnen bästa upplevelserna in Milano för din resaFå din guide