Bryssel, Belgien

Saker att göra i Bryssel

Hjärtat i europeisk politik och otrolig europeisk kultur.

De jugendfodrade gatorna i Bryssel är som ingen annan i världen. De intima och charmiga gränderna som omger stadens centrum är levande med konst, kultur och mat, alla väntar på att upptäckas av ivriga besökare. Bryssel är hem för en av de mest unika och betydelsefulla kulturerna i Europa och är också Europeiska unionens huvudstad.

Ibland kan ibland verka konstigt med sina lumpna och nedgångna hyreshus som ligger längs stadens centrum, att det på någon annan plats skulle vara främsta fastigheter. Denna konstighet är dock en del av det som gör staden så speciell.

Belgien var det andra landet i världen som legaliserade homosexuellt äktenskap och liberalismen och respekten som banade väg för denna lagstiftning är påtagliga i Bryssel. Gaydistriktet i Bryssel är litet men HBT + -kultur och gemenskap finns i hela staden. Läs mer: En gayhelg i Bryssel.

Grand-Place

Grand Place Bryssel

Byggnaden av Grand-Place utsågs till UNESCO: s världsarvslista och började på 15-talet och efter att ha bombats i tre dagar av den franska armén 1695, steg den igen på bara fem år. Denna historia är nyckeln till att förstå de fyra stilarna som utgör Grand-Place-arkitekturen, ett landmärke format av dess historia på ett sätt som skiljer sig från de flesta andra. Grand-Place kan identifieras i Bryssels silhuett av dess 96 meter stora torn och är ett måste för alla resenärer.

Platsen är enormt populär bland turister och är en av de mest besökta platserna i Belgien. Det finns många restauranger och matställen inom gångavstånd från Grand-Place vilket gör det till det perfekta läget att planera en dag, även om kaféerna är lite turistiska.

Gaybarer i Bryssel

Station BXL Bryssel gaybar huvud 2

De viktigaste gaybarerna i Bryssel ligger runt gatan Rue du Marché au Charbon. Du hittar också en handfull gaybutiker i Bryssel för nära. Den berömda festen La Demence äger rum också regelbundet i Bryssel och är definitivt värt att kolla in.

Belgiska serietidningen

Det belgiska seriemuseet har varit beläget i hjärtat av Bryssel i 30 år och har bevarat och hedrat konsten att serietidningsillustrationen. Museet uppdateras regelbundet för att presentera det nyaste och mest innovativa arbetet från komiska illustratörer runt om i världen och har en mängd observations- och interaktiva utställningar för alla att njuta av.

Museet är inrymt i en fantastisk jugendbyggnad designad av Victor Horta, som i sig är ett konstverk. Många populära serier visas på museet, inklusive Tin Tin och Smurfs, båda belgiska skapelser. Ingången till belgiska serietidningsmuseet är gratis och gästerna kan njuta av det egna kaféet och presentbutiken.

Manneken Pis

Manneken Pis Bryssel

Manneken Pis är inte som de flesta andra landmärken. Det är undangömt och lätt att missa om du inte vet vad du letar efter. Men denna ikoniska fontän är en av Bryssels mest populära turistattraktioner. Fontänstatyn visar en liten pojke som urinerar i vattnet och figuren är rutinmässigt klädd i en mängd olika kläder av lokala invånare.

Irs antog att fontänen fick i uppdrag att känna igen de många lädergarvrar som fanns i området, som vanligtvis skulle använda urin för att behandla sitt läder under medeltiden. Fontänen var vid ett tillfälle den viktigaste källan till vatten för dem som bor i Bryssel.

Place de la Bourse

Place de la Bourse byggdes 1873 och var Belgiens officiella börs. Byggnaden är känd för sin slående barockstil och byggdes på platsen för ett tidigare kloster. Idag är Bourse värd för en rad utställningar och shower. Det är värt att kolla vad som händer innan du reser till Bryssel så att du får chansen att utforska den här käftande byggnaden.

Bourse är en av de mest populära turistattraktionerna i Bryssel med antalet turister utanför som ofta når tusentals. På sommaren kan området bli mycket upptagen så det är bäst att besöka tidigt på morgonen eller senare på kvällen.

Parlamentarium

Bryssel är centrum för europeisk politik, och för resenärer som vill utforska denna sida av stadens identitet, se inte längre än Parlamentarium. Parlamentarium är ett interaktivt och engagerande utrymme med uppdraget att göra europeisk politik tillgänglig för massorna.

Det finns en mängd utredningar och utforskningar i centrum och besökare uppmanas att lära sig om vägarna till europeisk integration och hur parlamentet fungerar. Parlamentarium har attraktioner och utställningar för barn och vuxna och det finns ingen entréavgift. Upplevelsen finns på 23 språk och är fullt tillgänglig för besökare med nedsatt rörlighet.

Gå med i Travel Gay Nyhetsbrev

Vad händer idag

Fler Gay Resenyheter, intervjuer och funktioner

De bästa turerna i Bryssel

Bläddra bland ett urval av turer i Bryssel från våra partner med gratis avbokning 24 timmar innan din turné börjar.

Smakämnen bästa upplevelserna in bryssel för din resaFå din guide