Gay Auckland

Saker att göra i Auckland

Auckland har Nya Zeelands bästa gay-scen

Auckland är den största staden i Nya Zeeland. Det är dock inte huvudstaden. Den distinktionen går till Wellington. Auckland är den mest spännande staden i Nya Zeeland och hem till dess största gay-scen. Det är en av de enda städerna som har byggts på vulkaniska kullar. Det elementet av fara och spänning matas in i kulturen i Auckland.

Auckland, känd som "Segelstaden", är byggt runt två hamnar och har en stark maritim identitet. Du kommer att se många båtar och yachter. Waitemata Harbour är där du hittar huvud- och vattnet, medan Manukau Harbor öppnar mot Tasmanhavet.

Sky Tower

Sky Tower

Sky Tower är utan tvekan Aucklands mest ikoniska landmärke, det största. Sky Tower har utsikt över Viaduct Harbour. Det finns tre observationsdäck. Du kommer att mötas med en av de bästa vyerna i Nya Zeeland om du tar dig till toppen. Det finns några utmärkta barer och restauranger att besöka vid Sky Tower. Du kommer att kunna se 80 km åt alla håll. Ett bra sätt att se - bokstavligen! - hela Auckland i ett svep.

Auckland

Utforska Aucklands gay-scen

Auckland har en bra gayscen. Befolkningen i Nya Zeeland är knappt fem miljoner. Naturligtvis är Aucklands gay-scen inte riktigt lika stor som Londons eller Berlins. Det mesta av gayscenen kan hittas på Karangahape Road – lokalt känd som "K Road".

Eagle Bar är värt att kolla upp. Trots namnet är det inte en fetischbar endast för män. Du hittar en blandad publik. Det är ett bra ställe att ta en cocktail på kvällarna. Allt eftersom natten fortskrider kan det vara ett ganska bra ställe att dra, om du skulle vara så benägen.

Familjebar & klubb är ett bra ställe att dansa hela natten. Om du har en gaykväll i Auckland kan du mycket väl välja detta som din slutdestination. Den håller öppet till de tidiga timmarna. Du kanske gör "walk of shame" tillbaka till ditt hotell.

SPQR Café & Bar är ett bra ställe att gå för en mer civiliserad drink under dagen. Det finns en terrass och även en restaurang inuti. Publiken är blandad men de flesta i personalen är gay.

Om du skulle hitta dig själv att leta efter något, kolla in vår guide till Aucklands gaybastur här. Du hittar säkert lite inspiration.

Auckland

Konst och museer

Nya Zeeland har en rik maori- och kolonialhistoria. Du kan lära dig om maorikulturen på Auckland Museum. Du hittar över 2,000 XNUMX maoriföremål. En särskild höjdpunkt är den sista stora krigskanoten från Maori.

Gå till New Zealand Maritime Museum för att upptäcka allt som är maritimt, från polynesiska migrationer över Stilla havet till européernas ankomst. Nya Zeelands historia har på många sätt definierats av dess maritima historia. Museet arrangerar även segelturer runt hamnen.

Hauraki-bukten

Hauraki-bukten

Nya Zeeland är världens äventyrshuvudstad. Ta en tur från Aucklands hamn till Hauraki-bukten. Du hittar grönskande öar runt havet, inklusive vår favorit: Waiheke, vinön. Du kan åka på en hamnkryssning och göra det till en heldagsutflykt. Rangitoto Island är också en höjdpunkt och det är nära till Auckland. Här hittar du Nya Zeelands yngsta vulkan och det är i allra högsta grad en aktiv vulkan. Cirka 60 personer bor på Rangitoto Island, så det är hem för ett ganska intimt samhälle.

Mount Eden (Maungawhau)

Mount Eden (Maungawhau)

Mount Eden är ett måste. Det är den högsta naturliga punkten i Auckland. Det är i huvudsak en vilande vulkankon. Du kan köra eller ta en buss till Mount Eden. Det är mycket nära centrala Auckland. Det tar inte för lång tid att gå runt. Det är gratis att besöka och du kommer att mötas med fantastisk utsikt över Auckland när du når toppen. Auckland är mycket en vulkanisk stad, så Mount Eden är ett bra ställe att besöka.

Gå med i Travel Gay Nyhetsbrev

Vad händer idag

De bästa turerna i Auckland

Bläddra bland ett urval av turer i Auckland från våra partner med gratis avbokning 24 timmar innan din turné börjar.

Smakämnen bästa upplevelserna in Auckland för din resaFå din guide