Bondi Beach

De bästa homosexuella stränderna i Sydney

Sydney är en av de bästa stranddestinationerna i världen

Sydney är känt som en global hotspot för gayturism. Staden lockar tusentals homosexuella resenärer varje år som anländer i massor, delvis på grund av stränder i världsklass. Stränderna i Sydney är några av de bästa i Australien och det finns ingen brist eftersom staden är hem för 100 stränder.

Det finns ett otroligt utbud av mångfald bland områdets kustlandskap och du kommer att kunna njuta av massor av strandmiljöer. Varje plats längs kusten är annorlunda, från små och privata vikar till den världsberömda Bondi Beach. Sydneys stränder kan erbjuda oändlig action och nöje samt möjlighet till avkoppling i en annars livlig stad.

Sydney

Bästa Gay Beach i Sydney

Clovelly Beach: En av Sydneys mest populära stränder bland homosexuella resenärer. Inbäddat mellan två steniga klippor är Clovelly Beach en liten vik som anses vara en av de bästa platserna i staden för att snorkla och njuta av det varma blå vattnet. Strandens avskärmade natur innebär att havet är lugnt och lugnt och ger ett säkert och fridfullt område att utforska.

Stranden är en lugn tillflyktsort för den lokala HBT + -gemenskapen som dras till sin lilla skala och känsla av gemenskap under sommaren. Clovelly Beach är också hem för en saltvattenpool som möjliggör simning året runt. Detta är det perfekta resmålet om du letar efter någonstans att sola dig.

Bästa Nudist Beach i Sydney

Obeliskstranden: Om orden ”klädsel-valfritt” låter bra för dig, se till att kolla in Obelisk Beach, en av Sydneys enda nakenstränder och en ständigt populär plats för både homosexuella lokalbefolkningen och turister. Utanför misshandlad stig och bara 100 meter lång är Obelisk Beach den perfekta privata tillflyktsorten för fans av strippning. Förutom att beundra de otaliga nakna killarna som befolkar denna lilla strand, kan besökare på Obelisk också njuta av fantastisk utsikt över bukten.

Strandens avskilda läge innebär att besökare måste parkera på toppen av kullen och gå ett bra avstånd för att nå den. Det finns en lång trappa som tar dig till sanden, och medan promenaden kan vara tröttsam är det slutliga målet väl värt ansträngningen.

Bästa Lesbian Beach i Sydney

McIver's Ladies Baths: Även om det inte är en strand i sig själv, är McIver's Ladies Baths på Coogee en vänlig och säker plats för kvinnor från alla samhällsskikt att samlas på. Från lesbiska par till kvinnor vars religion förbjuder att bada framför män, du hittar en välkomnande miljö här för att koppla av och varva ner. Börja eller avsluta med ett dopp i havet på närliggande Coogee Beach.

Bästa avskilda Gay Beach i Sydney

Lilla Congwong Beach: Borta från de fullsatta turistområdena är Little Congwong Beach det perfekta stället att koppla av och varva ner i ostörd lugn. Stranden ligger strax bortom Congwongs huvudområde och nås via en charmig betongpromenad som går längs kusten och är skyddad av områdets frodiga grönska. Vattnet är lugnt och varmt och atmosfären är märkbart mer avslappnad jämfört med andra närliggande destinationer. Ibland kommer besökare på stranden att behandlas av glassbåten, som anländer till stranden vid säljer en mängd uppfriskande drycker och godis.

Little Congwong är också en inofficiell nudiststrand med sin vårdfria atmosfär och semi-privata läge. Även under högsommarperioderna förblir den här lilla delen av oförstörd kust tyst och du kan njuta av sola och mager doppning i relativt lugn.

Bästa Gay Cruising Beach i Sydney

Lady Jane Beach: Lady Jane ligger vid slutet av South Head-halvön, och är en liten strand som har en mjuk vit sand och en fantastisk homosexuell atmosfär. Lady Jane har varit ett nav för män som söker män i årtionden och har nu ett rykte som ett av de bästa områdena att plocka upp killar.

Stranden är också en inofficiell nudiststrand och majoriteten av dem som besöker denna LGBT + tillflyktsort väljer att inte bära kläder. Stranden är inte uttryckligen gay och besöks också av en handfull raka besökare. Var bara uppmärksam, vissa turister använder stigen ovanför stranden för att kika på massan av nakna hanar nedanför, så om du vill undvika bländningarna går du något längre ner från huvuddelen.

Bondi Beach

Mest populära stranden i Sydney

Bondi Beach: Mycket få stränder blir globalt erkända landmärken, och Bondi är en av dem. Bland de mest besökta attraktionerna i Australien är stranden en helårsaktivitet med surfare, joggare, vattensportfanatiker och solbadare som alla strömmar till denna breda sluttande vita sand. Den asfalterade strandpromenaden bakom stranden är full av barer, kaféer och restauranger så att du aldrig är långt ifrån god mat och dryck.

Även om stranden är populär bland alla i Sydney lockar den en stor HBT + -massa. Bondi Beach är ett kulturellt landmärke och har presenterats i otaliga TV-program och filmer, håll utkik och du kan bara upptäcka en av de ikoniska Bondi livräddarna.

Bästa Hidden Gem Beach i Sydney

Red Leaf Beach: En favorit bland lokalbefolkningen men ofta saknad av resenärer och turister, Red Leaf Beach är en avskild och föga känd hemlighet för dem som bor i området. Du hittar alltid en liten gaypublik här. Det är tillgängligt via en uppsättning trappsteg bakom Woollahra Council Chambers. Stranden är så populär bland lokalbefolkningen på grund av dess lugna atmosfär och inhägnade badområde, vilket gör det till en säker och hajfri simning.

På toppen av stranden finns ett litet kafé som erbjuder fantastisk utsikt över hamnen och serverar ett imponerande utbud av förfriskningar och snacks. Stranden är också en populär plats för segling och andra vattensporter. Utrustning kan hyras från närliggande anläggningar.

Tamarama Beach Sydney

Mest natursköna stranden i Sydney

Tamarama Beach: Tamarama Beach är precis runt hörnet från den livliga Bondi, borttagen från bullret och kaoset i Sydneys centrum och stadens mer populära stränder. Tamarama är en av de minst trånga stränderna i staden, utan tvekan den mest natursköna av Sydneys kustmiljöer och besökare kan njuta av den hisnande utsikten över bukten.

Stranden är också ett utmärkt val för grupper av vänner eftersom begränsningarna som förhindrar grillfest och små bränder inte finns här, vilket gör den till den perfekta platsen för en kvällssamling eller picknick. Varna för att havet här kan vara farligt och våldsamma riptider och strömmar är vanliga även i de grunda områdena, eftersom sådana besökare rekommenderas att hålla sig ur vattnet om inte livräddare är i tjänst.

Gå med i Travel Gay Nyhetsbrev

Vad händer idag

Fler Gay Resenyheter, intervjuer och funktioner

De bästa turerna i Sydney

Bläddra bland ett urval av turer i Sydney från våra partner med gratis avbokning 24 timmar innan din turné börjar.

Smakämnen bästa upplevelserna in Sydney för din resaFå din guide