Hur bra är Taipeis gayklubbscen

Taipei, Asiens Gay Party Capital

Taipeis gayklubbscen fortsätter från styrka till styrka och är förmodligen den allra bästa i Asien.

Tapei har snabbt gjort sig ett namn som huvudstad för homosexuella nattliv i Asien och med ett ständigt växande antal gayklubbar, barer och andra platser verkar denna titel vara välförtjänt.

Majoriteten av Taipeis gayställen finns i och runt The Red House, en före detta marknad som länge har varit centrum för stadens gay-nattlivsindustri. Gayklubbarna i Taipei är enorma, livliga och actionfyllda, medan de mest populära gaybarerna tenderar att vara mindre men erbjuder ett mer varierat utbud av lokaler och upplevelser.

G stjärna är en av stadens mest populära gaydansklubbar och är också en av dess största, som sträcker sig över två våningar och har flera stora barer. G.Star brukar vara populärt bland Taipeis yngre gaypublik och internationella turister, som stannar till för att njuta av den energiska och glada atmosfären som G.Star är mest känd för. Klubben erbjuder regelbundna temakvällar och gästerna kan släppa lös sin inre stjärna i de privata karaokerummen.

Många av de bästa homosexuella festerna i Taipei organiseras av evenemangsgrupper som Werk, det största månatliga gayevenemanget i staden. Werk utspelar sig vanligtvis i Triangle Club och är känt för sina dragspelare i världsklass, manliga dansare och fantastiska drinkerbjudanden. Natten drar de största publiken från Taipeis gay-scen.

För en av de homosexuella barupplevelserna i Taipei, se inte längre än Café Dalida. Cafe Dalida, som är värd för regelbundna och extremt populära dragshower, är en stapelvara i stadens gay nattliv och är en populär plats bland lokalbefolkningen och turister, med folkmassor som strömmar in genom dess dörrar innan de beger sig till de större klubbarna. Cafe Dalida ligger i The Red House och ligger i närheten av många av de andra lokala gaybarerna och klubbarna.

Vanliga veckokvällar kl Hoppa, Funky Club och G stjärna är nästan alltid packade, och de massiva dansevenemangen organiseras av G5 locka tusentals från hela Asien och utanför. Utmärkt produktionskvalitet och globalt kända DJ:s säkerställer att fester för att fira stora evenemang, som nyårsafton, är utsålda.

Men det handlar inte bara om festerna. Taipei 101-fyrverkerierna, god mat, vänliga människor och den livliga gayscenen gör Taipei till en fantastisk gaydestination.

Kris Trexler var bara en av dem som reste tusentals mil (i hans fall från Los Angeles) för att vara i Taipei på nyårsafton. Hans video av G5 och JumP visar upp det allra bästa från den gayasiatiska klubbscenen.

Kris berättade för oss "Jag har flugit från Kalifornien till Taiwan fyra år i rad på grund av hela nyårsupplevelsen i Taipei. Det är kostsamt men värt vartenda öre, och jag planerar att fortsätta min tradition under de kommande åren."

Särskilt tack till Kris för hans tillstånd att dela på Travel Gay.

Läs mer: Saker att göra i Taipei.

Gå med i Travel Gay Nyhetsbrev

Vad händer idag

Fler Gay Resenyheter, intervjuer och funktioner

De bästa turerna i Taipei

Bläddra bland ett urval av turer i Taipei från våra partner med gratis avbokning 24 timmar innan din turné börjar.

Smakämnen bästa upplevelserna in Taipei för din resaFå din guide