Stockholms centrum

Stockholm: Skandinaviens homosexuella huvudstad

Historiska turistattraktioner, ett livligt nattliv och massor av vackra homosexuella män; vår redaktör Kieran Watkins svimmar över den svenska huvudstaden.

Från de vänliga lokalbefolkningen till den majestätiska vattnet är Stockholm en av de perfekta städerna. Byggnaderna, utomhusutrymmet, den kungliga historien, barerna, det är kärleken till alla läger och färgglada (Eurovision kommer att tänka på!); det finns något för alla här, särskilt om du är ett homosexuellt par eller ensamstående man.

Här är min reseguide för en weekendresa i Sveriges huvudstad.

 

Fredag

 

Fantastiska anslutningar: Ta dig till Stockholm tidigt på eftermiddagen för att få ut det mesta av din weekendresa. Det finns gott om resealternativ till staden, inklusive flyg, tåg och båt. Jag flög in i Arlanda och tog Arlanda Express - snabbt och praktiskt - som tar dig direkt till centralstationen.

Bekvämt boende: Checka in på ett av hotellen nära stationen. Nordic C Hotel är ett coolt, snyggt alternativ, men Radisson Blu Waterfront Hotel har den bästa utsikten.

Du kan hitta fler hotellerbjudanden för Stockholm här..

Stockholms gamla stadStressfri resa: Stockholm upptäcks bäst till fots, på cykel eller med tunnelbana. Att resa är relativt enkelt, se bara till att köpa ett resekort i 72 timmar från SL-centren, tidningskiosker eller på underjordiska plattformar.

Gå till gamla stan - Gamla Stan - och tappa dig själv på de smala kullerstensgatorna och vackra gångvägarna. Du hittar Kungliga slottet här också, perfekt för besökare.

Ha en tidig middag på Chokladkoppen, vår favoritcafé-bar, innan du återvänder till ditt hotell för att duscha, byta och förbereda inför natten.

TGIF: De bästa fredagskvällarna anordnas av Klubb Hangel, som ligger centralt vid den ikoniska Club Backdoor. Alternativt den legendariska REN grupp arrangerar och arrangerar regelbundet dansfester runt om i staden.

 

lördag

 

Utsökt mat: Tydligen är brunch en stor helgtradition i Stockholm, så njut av en lögn i och bege dig till det spektakulära Mälarpaviljongen för en utsökt måltid från 11:XNUMX. Om det inte är öppet, deras syster bar Den gröna drottningen rekommenderas också starkt.Flygfoto från Stockholm

 

Sightsee eller strip-off: Gå tillbaka längs vattnet och sluta vid det historiska Stockholms stadshus, där du kan se de berömda gyllene Three Crowns. Om du inte vill ta bilder, titta på en erotisk video och ha kul i de mörka rummen i närheten MANHATTAN kryssningsklubb.

Kvällsfester: Ytterligare ett besök i Gamla Stan krävs, där du hittar de bästa gaybarerna. Sidospår är Stockholms äldsta gaybar och öppen till 1, med en utsökt matmeny och en välkomnande atmosfär.

Festatmosfär: För fest på lördagskvällen måste du besöka det legendariska King Kong klubb, platsen där Stockholms heta homosexuella killar samlas varje helg. För mindre pop och mer fetisch kul, välj SLM Stockholm istället.

 

Söndag

 

Stockholms strandDansdrottning: Ett besök i Stockholm skulle inte vara komplett utan en resa till det legendariska ABBA: Museet, den perfekta baksmälla botemedel. Bra kaffe finns i närheten Blå porten, och det finns en nöjespark och fler museer som finns här om du vill göra en svensk historia eller åka berg-och dalbana.

Avsluta uppdaterad: Känner du dig fortfarande lite jobbig? Gör lite sista minuten shopping och cruising på USA-videoinnan du åker tillbaka till hotellet för att hämta dina väskor och säga farväl till denna färgstarka, charmiga stad.

Stannar du längre? Om du åker på måndag, missa inte besöket i Stockholms bäst bevarade gayhemlighet, den underbara Patricia. Här blir homosexuella män heta och svettiga ombord på den här tidigare privata båten; lita på mig, du får en minnesvärd kväll!

Vi älskade Stockholm, Skandinaviens gayhuvudstad. Håller du med oss? Tweet oss @travelgay

Gå med i Travel Gay Nyhetsbrev

De bästa turerna i Stockholm

Bläddra bland ett urval av turer i Stockholm från våra partner med gratis avbokning 24 timmar innan din turné börjar.

Smakämnen bästa upplevelserna in Stockholm för din resaFå din guide