Våra topp 5 Gay Mykonos-restips

Våra topp 5 Gay Mykonos-restips

Mykonos är en av de främsta homosexuella destinationerna i Europa. Det erbjuder garanterad sommarsol, några fantastiska stränder och ett vilt nattliv.

Det finns till och med några bra arkeologiska sevärdheter för dem som vill lägga till lite kultur på sin semester. Inte konstigt att det har lånat ut sitt namn till så många gaybarer och bastur runt om i världen.

Här är våra fem bästa tips för gayresor för att få ut det mesta av din Mykonos-semester.

1 - Strand

Om du vill ha sol och sand, Elia Beach bör vara ditt främsta val. Det är en av de största stränderna på ön med klart, säkert vatten.

Avsnittet till höger är nudistiskt och gradvis mer gay. Om du fortsätter att gå är de närmaste vikarna uteslutande homosexuella med en seriös kryssning bland klipporna.

Du kanske också vill prova Super Paradise. Detta brukade vara den främsta gaystranden på ön, men den är nu blandad och en stor camping har tagit över. Det finns dock fortfarande ett stort gayavsnitt på höger sida och festen i strandbaren börjar runt solnedgången varje dag.

2 - Kultur

Mykonos-väderkvarnarAtt promenera runt den vackra staden Mykonos och se Little Venice från väderkvarnarna är en otillåtlig höjdpunkt. Om du vill lägga till lite mer kultur på din semester har Mykonos arkeologiska museum (tis-sön 09: 30-15: 00; € 2) intressanta fynd från närliggande öar, inklusive en slaktkropp av Hercules.

Ingenting slår dock en halvdagstur till The Unesco Heritage Site Delos, en ö 3.5 km sydväst om Mykonos. Detta är födelseplatsen för Apollo, guden som definierade manlig skönhet i västerländsk konst.

Under säsongen avgår båtar till Delos från vänster om Mykonos stad hamn från tis-sön kl. 09, 00 och 10 och återvänder kl. 00, 11 och 00. Du kan köpa biljetter från en kiosk på framsidan (14 € retur).

3 - Mat

Mykonos stad har ett utmärkt utbud av restauranger att välja mellan, men prova Nikos minst en gång (Agias Monis; middag–sent). Förr i tiden var Nikos den främsta "gay"-restaurangen och platsen där man kunde träffa öns berömda pelikan, Petros. Pelikaner kommer och går, homosexuella rättigheter har förbättrats avsevärt, men Nikos är fortfarande där och erbjuder ett speciellt välkomnande till homosexuella turister med sin hemlagade matlagning.

4 - Drick

Få lite sömn innan du går till gaybarerna som lola (Pitaraki & Mitropoleos; 19:00–sent).

De två största gaybarerna / klubbarna ligger bredvid varandra vid den gamla hamnen och kommer inte igång förrän efter midnatt: Babylon med sina internationella Djs och Jackie O' med sina dragdrottningar.

Paraportiani-kyrkan5 - Kryssning

Om du när som helst känner dig kåt kan du prova de två viktigaste cruising nattklubbarna. De offentliga toaletterna mittemot Glam bredvid rådhuset har inte haft några elektriska lampor i flera decennier, av goda skäl. Polisen och myndigheterna vet mycket väl vad som händer, men de låter dem fungera som ett inofficiellt mörkerrum.

Om du går längre upp, bortom Babylon, hittar du kyrkan Paraportiani. Det är ett av de viktigaste religiösa monumenten i Grekland, med anor från 1400-talet, men efter 03:00 fungerar de gamla dörröppningarna som tidigare höll munkar som en gay-kryssningsplats. Den smala stenstranden bakom Paraportiani är också full av killar som letar efter en partner för natten.

Gå med i Travel Gay Nyhetsbrev

Vad händer idag

Fler Gay Resenyheter, intervjuer och funktioner

De bästa turerna i Mykonos

Bläddra bland ett urval av turer i Mykonos från våra partners med gratis avbokning 24 timmar innan din turné börjar.

Smakämnen bästa upplevelserna in mykonos för din resaFå din guide