Gay Mykonos

Gay nudiststränder nära Mykonos

Mykonos är utan tvekan centrum för det grekiska gayuniverset. Men det finns många homosexuella resenärer som älskar att kombinera festön med något tystare och, låt oss vara ärliga, billigare.

Så varför inte prova lite nakenstrandöhoppning? Kolla in dessa öar nära Mykonos som har gay nudiststränder.

Langeri Beach - Paros

Paros ligger 35 minuter från Mykonos med katamaran och är en ö som föredras av yngre greker.

Snarare än huvudstaden Paroikia, gå till semesterorten Naoussa. I närheten ligger Langeri, öns främsta nudiststrand. Detta kan vara en av de bästa nudiststränderna i Grekland: gyllene sand, grönblått klart vatten och många nakna simmare. Sanddynerna vid den södra änden av stranden lockar massor av män. Diskret handling är möjlig.

Plaka Beach - Naxos

Hitta-din-väg-på-NaxosBara 45 minuter med katamaran från Mykonos är Naxos, en ö som blir mer och mer populär. Kusten under hamnen är en lång sandstrand uppdelad i sektioner av steniga udde.

Kör mot Plaka-stranden (strax bortom Three Brothers taverna) med smeknamnet Hawaii på grund av dess landskap och djupblå vatten. Denna strandsträcka är stor och sektionerna naken och gay-naken förändras år för år. Tack och lov är det skyltat.

Armeos Beach - Syros

Drygt en timme från Mykonos är Syros, Kykladernas administrativa centrum med en spektakulär italiensk utseende huvudstad. Den officiella nudiststranden, Armeos, ligger bredvid semesterorten Galissa. Eftersom den är officiell är den lilla stenstranden i Armeos förvånansvärt upptagen.

Syros är en av få öar med en stor permanent helårsbefolkning. Det är inte på homosexuella turistvägar, så du hittar de lokala homosexuella män på Armeos angelägna om att ta kontakt.

Kambí Beach - Amorgos

Två timmar med färja från Mykonos är Amorgos, en ö som blev känd av regissören Luc Besson som filmade "The Big Blue" där. Från Chora, huvudstaden, gå till Agia Anna, närmaste strand, som är väl skyltad. Istället för att gå till stranden under den lilla kyrkan, gå över en stenig stig till nästa vik söderut, kallad Kambí. Du hittar massor av nudister och homosexuella simmare. Vad stranden saknar i anläggningar utgör den i kristallklart vatten.

Dellavoyas Beach - Andros

Två och en halv timme på färjan tillbaka till Pireus ligger Andros, en relativt grön ö med flera toppstränder. Nära huvudorten Batsi är sandstranden i Dellavoyas, fem minuters promenad från Anerousa-hotellet. Nudism utövas i stor utsträckning på denna strand. Populärt bland skandinaver och britter.

Koloumbos Beach - Santorini

Tre timmar från Mykonos med snabb färja är den fantastiskt vackra ön santorini. Du behöver en bil för att komma till Koloumbos-stranden, 8.5 km från huvudstaden Fira. Följ skylten till Baxedes och fortsätt söderut mot taverna Soulis. När du når stranden, gå 100 meter längre till vänster för att nå den gay-populära delen. Läs mer: Öguide till Santorini.

En enklare nudiststrand att komma till är Vlychada. Detta nås antingen från orten Perivolos till fots eller med buss. Eftersom det är lätt att komma åt är det mer rakt. Ändå gör de "schweiziska ostklipporna" bakom upplevelsen värt.

Det är definitivt värt att tänka på att stanna några nätter på ön - speciellt om du är med din partner eftersom det är en ganska fantastiskt romantisk plats.

Läs mer: Grekisk gay nudiststrand sammanställning.

Gå med i Travel Gay Nyhetsbrev

Vad händer idag

Fler Gay Resenyheter, intervjuer och funktioner

De bästa turerna i Mykonos

Bläddra bland ett urval av turer i Mykonos från våra partners med gratis avbokning 24 timmar innan din turné börjar.

Smakämnen bästa upplevelserna in mykonos för din resaFå din guide