Amalfi

Planera din resa till Neapel och Amalfikusten

Utforska det bästa av södra Italien

Att kombinera Neapel och Amalfikusten ger en fantastisk resväg. Du kommer att se många av höjdpunkterna i södra Italien på en resa. Det är en av de bästa platserna i Europa för en semester.

Vissa människor går direkt till Amalfikusten. Om du tillbringar lite tid i Neapel kan du lägga till några viktiga kulturella höjdpunkter till din resa. Det beror på vilken typ av semester du vill ha. Det är det som gör denna rutt så bra: du kan justera den för att passa dina intressen.

Du hittar inte mycket av en homosexuell scen i Neapel eller Amalfikusten. Det är inte riktigt en festplats. Gå till Ibiza eller Mykonos för det. Neapel och Amalfikusten handlar om mat, dryck, kultur och utforska pittoreska italienska städer.

Neapel

Neapel

Ditt äventyr på Amalfikusten börjar i Neapel. Det kan vara en nedsliten stad men det är värt att spendera några dagar här. Du kan använda den som bas för att upptäcka några av Italiens mest populära turistattraktioner.

Pizza uppfanns i Neapel, så du vill definitivt ha en napolitansk pizza medan du är i stan. Vi rekommenderar starkt att du bor i det historiska centrumet (Centro Storico). När du svänger ut ur det historiska centrumet kan Neapel vara kaotiskt.

Neapel är en mycket gammal stad. Gå under jorden till den romerska akvedukten och gå med på en guidad tur. Det är väl värt att göra och det tar inte mer än några timmar. Neapels historia sträcker sig tillbaka före romarna. Det grundades av grekerna och det var en av de största städerna i Stora Grekland. Du hittar byggnader som går tillbaka till de antika grekerna, hela vägen till napoleoniska palats.

Det finns en liten gay scen i Neapel. Det finns fler månatliga gayevenemang än gayställen i Neapel idag. Neapel är också värd för en gay Pride fest varje juli.

Insiders tips: Beställ en drink i en bar så blir du möblerad med snacks till ett värde av en måltid. Seriöst, de håller inte tillbaka. Var beredd på kolhydrater! Om du har en budget kan du leva på barsnacks i Neapel.

Pompeji

Pompeji

Ta en tidig morgon dagsutflykt till Pompeji från Neapel. Tåget är direkt och det tar inte mer än 30 minuter. Pompeji är naturligtvis en av de största turistattraktionerna på planeten. Som du kommer ihåg från skolan bröt Vesuvius ut år 79 e.Kr. och förstörde städerna Pompeji och Herculaneum. Pompeji plötsliga begravning bevarade den genom århundradena. Det upptäcktes i slutet av 16-talet, antikens bäst bevarade tidskapsel.

Att besöka Pompeii är så nära som du någonsin kommer att se hur människor levde för två årtusenden sedan. När du planerar din resa till Neapel och Amalfikusten bör du definitivt ta hänsyn till Pompeji.

Vesuvius

Vesuvius

När du har besökt Pompeii och återvänt till Neapel för en pizza och en öl kanske du vill besöka vulkanen som förstörde den. Du kommer att se berget Vesuvius från tågfönstret när du går till Pompeji.

Vesuvius är fortfarande en aktiv vulkan. Det kommer att få utbrott igen och det kan mycket väl vara lika destruktivt som det var år 79 e.Kr. Neapel ligger bara 9 km från Vesuvius så det är troligt att det går samma väg som Pompeji - förhoppningsvis inte på länge!

Du kan ta en buss till Vesuvius och ta en vandring uppför en av världens mest ikoniska vulkaner. Det finns tydligt kartlagda rutter och du behöver inte gå hela vägen till toppen.

Sorrento

Sorrento

Det tar bara en timme att komma till Sorrento från Neapel på tåget. Sorrento är en charmig liten stad. När vi säger små menar vi små. Du behöver inte mer än en dag i Sorrento. Det är turistiskt men värt ett besök. Sorrento är känt som porten till Amalfi. Det har varit en turistattraktion sedan turismens tidiga dagar. Människor som Byron besökte som en del av sin "Grand Tour."

Den stupande utsikten från klipporna erbjuder spektakulär utsikt. Ta en promenad runt de slingrande gatorna. Det finns många små butiker att utforska. Du vill då ha en limoncello eller kanske en aperolspritz när du sitter på en terrass för en drink. Ett glas aperol spritz verkade vara allt annat än obligatoriskt när vi besökte.

Insiders tips: Du kan göra Pompeji och Sorrento på samma dag. Åk till Pompeji tidigt, utforska ruinerna och ta sedan en kort tågresa till Sorrento. Alternativt kan du besöka Sorrento på väg till Amalfi från Neapel - du behöver bara förvara dina väskor på stationen.

Amalfikusten

Amalfikusten

Du kan hyra en bil och köra till Amalfi från Sorrento. Om du är lite snygg kan du anlita en förares tjänster. Bussen är det mest populära alternativet. Det finns inga tåg till Amalfi. Bussen sträcker sig längs blåsiga vägar och stupande klippor. Det gör du också om du kör, så skaffa bara en bil om du är fri från svindel.

Det tar cirka 1 timme och 40 minuter med bussen från Sorrento till Amalfi. Du kommer att se några fantastiska vyer på vägen. Du åker genom Positano på väg till själva Amalfi. Det finns många hotell och lägenheter längs Amalfikusten att välja mellan. Vi tenderar att föredra att bo i själva staden Amalfi. Det är vänort med Atrani - en liten by precis bakom Amalfi men det är i huvudsak en del av Amalfi.

Detta är en av de mest estetiskt tilltalande delarna av Medelhavet. Du hittar många små kaféer och barer med vidsträckt utsikt över kusten. Det är värt att välja ett hotell eller lägenhet med balkong mot kusten – utsikten är verkligen något.

Du kan ta dagsutflykter från Amalfi till Positano och Ravello, den senare är Gore Vidals tidigare hem. Annars kan du njuta av barerna, restaurangerna och det goda livet. Amalfikusten är en fantastisk plats att varva ner i en lyxig, drömmande miljö.

Är du såld? Om du är redo att planera din resa till Neapel och Amalfikusten, våra kollegor på Out Of Office kan skräddarsy den perfekta resplanen för dig.

Gå med i Travel Gay Nyhetsbrev

Fler Gay Resenyheter, intervjuer och funktioner

De bästa turerna i Neapel

Bläddra bland ett urval av turer i Neapel från våra partner med gratis avbokning 24 timmar innan din turné börjar.

Smakämnen bästa upplevelserna in Neapel för din resaFå din guide