Admiral Duncan Pub

HBT + landmärken i London

HBT + landmärken i en av världens gayaste städer

London har varit ett nav för HBT + -kulturen sedan 18-talet när pubar och kaféer blev populära bland homosexuella män som söker anslutning, så kallade Molly Houses. LGBT + -personer fortsatte att söka tillflykt i staden sedan dess, bildade samhällen och satte sina spår på huvudstadsgatorna. Det var dock först under andra hälften av 20-talet att de som inte identifierade sig som heterosexuella och cisgender kunde leva öppet och offentligt. Detta betyder att London är en skattkista av HBT + -märken, som inte bara exemplifierar modet och stoltheten hos stadens HBT + -befolkning utan också dess tidigare och mer hemliga historia.

Alan Turing staty

De flesta kommer att känna igen Alan Turings namn, och de flesta kommer förmodligen också att vara medvetna om hans banbrytande datorarbete som många citerar som en drivkraft bakom det allierade nederlaget för Nazityskland. Men 1952, bara sju år efter att hans geni räddade landet, åtalades Alan Turing för homosexuella handlingar. Turing gick med på att genomgå kemisk kastrering som ett alternativ till fängelset, men de fysiska och mentala påfrestningarna för det barbariska förfarandet var för stora för Turing, som i slutändan tog sitt eget liv bara 16 dagar före sin 42-årsdag.

Förutom en officiell benådning av premiärministern, minns Turing idag, men en skulptur på St Mary's Terrace, Paddington och besökare lämnar ofta blommor och meddelanden till denna ursprungliga HBT + -ikon.

Virginia Woolfs hem

Virginia Woolfs hem

Virginia Woolf anses av många vara en av de viktigaste modernistiska författarna under 20-talet och hennes mest kända verk betraktas som stående för brittisk litteratur. Det var dock Woolfs roman 1928 från Orlando och berättelserna och bokstäverna som inspirerade den som gör henne till många hem för HBT + -märken.

Orlando inspirerades av Woolfs 10-åriga affär med andra London-författare Vita-Sackville West. Trots att båda kvinnorna var gift med män, engagerade de sig i ett passionerat och förbjudet förhållande som började efter mötet på en fest 1922.

Virginia Woolf bodde i flera hus i London och intresserade kan besöka både hennes barndomshem i Kensington såväl som Tavistock Square-huset där hon skrev penna Dalloway.

Highbury Fields

Highbury Fields

I november 1970 höll över 100 medlemmar av Gay Liberation Front det som ofta tros vara Storbritanniens första homosexuella protest mot Highbury Fields i Islington. Gruppen demonstrerade mot polisfångst av Louis Eakes, en framstående medlem av det lokala HBT + -samhället. Många krediterar händelserna den kvällen på Highbury Fields som en katalysator för den homosexuella rörelsen som följde.

År 2000 avtäcktes en plack i parken för att fira ansträngningarna för dem som stod upp för sig själva och visade beundransvärt mod den natten och under hela kampanjen för homosexuell befrielse. Placket är en av de mest betydelsefulla HBT + landmärkena och värt besök, de omgivande Highbury Fields är en avkopplande och naturskön plats mitt i huvudstadens buller.

Gay-bokhandeln HBT-landmärken

Homofile Word-bokhandeln

Många LGBT + -filmfans märker omedelbart bokhandeln Gays the Word från filmen Pride från 2014. Baserat på verkliga händelser skildrade filmen bokhandeln som mötesplats för bögar och lesbiska stöder gruvarbetarna, en av de tidigaste och mest inflytelserika grupperna för HBT-rättigheter i Storbritannien. Gays the Word är Englands enda bokhandel som är dedikerad till att tillhandahålla LGBT + -fokuserat material och har sedan starten 1979 varit ett nav för queer-kultur i huvudstaden. Trots att det står inför många bakslag, inklusive extrem hyresinflation, hatfulla attacker och minskat fotfall, fortsätter Gays the Word att erbjuda en rad HBT + -böcker från hela världen.

Admiral Duncan Pub, HBT-landmärke

Admiral Duncan Pub

En av de första gaybarerna i Storbritannien, England Amiral Duncan pub tjänade sina första kunder 1832 och formades av sitt läge i Soho till en av stadens bäst etablerade homosexuella pubar. Puben blev nyhetsberättelser när det var platsen för landets värsta homofoba attack 1999. Spikbomben sprängde inuti dödade 3 och skadades 70. Besökare på puben idag kommer att märka minneskronan hängande i baren samt en plack i i närheten av St Anne's Gardens.

Trots attacken är Admiral Duncan fortfarande ett populärt och livligt landmärke i ikoniska Soho och är känt för sin välkomnande och vänliga atmosfär samt sina veckovisa kabaretshower.

HBT-landmärken

Oscar Wilde-statyn

Ett samtal med Oscar Wilde avslöjades 1998 i centrala London. Statyn är ett av Londons nyaste landmärken för HBT+ och har en byst av Wilde som röker en cigarett och vänd mot en del av installationen utformad för att göra det möjligt för förbipasserande att stanna, sitta och ha en "konversation" med den litterära och HBT+ legenden själv.

Trots att han producerade otaliga verk av mycket berömd poesi tillbringade Oscar Wilde två år i fängelse och tre i exil under en tid då det var olagligt att vara gay. Skulpturen ligger i utkanten av Londons teaterområde, en viktig plats i den framstående dramatikerns liv.

Läs mer: Londons coolaste stadsdelar.

Gå med i Travel Gay Nyhetsbrev

Vad händer idag

Fler Gay Resenyheter, intervjuer och funktioner

De bästa turerna i London

Bläddra bland ett urval av turer i London från våra partner med gratis avbokning 24 timmar innan din turné börjar.

Smakämnen bästa upplevelserna in london för din resaFå din guide