Koh Lipe, mindre känd men inte mindre fantastisk

Koh Lipe, mindre känd men inte mindre fantastisk

Travel Gay Asien besöker den vackra avlägsna ön Lipe i södra Thailand.

Koh Lipe är en mycket liten men perfekt formad ö i Andamansjön i Satun-provinsen, nära den malaysiska gränsen.  

Ön ligger vid gränsen till Tarutao National Marine Park. För att komma till Koh Lipe från Bangkok måste du ta ett flyg till Hat Yai (1.5 timmar) och sedan ta en minibuss eller taxi till Pak Barra-piren (cirka 2 timmar). Från piren, överför till en motorbåt till Lipe som tar drygt en timme.

stränder

Ön har tre fantastiskt vackra sandstränder: Sunset beach, Sunrise beach och Pattaya beach. Boendet sträcker sig från enkla bungalower till luftkonditionerade villor. Du kan gå runt hela ön på drygt en timme. Den bästa tiden att åka är från november till maj. Lågsäsong (maj - oktober) brukar vara regnig och bäst att undvika.

Ön är omgiven av kristallklart vatten och vit, mjuk sand. Koh Lipe, och dess närliggande öar är utmärkta för snorkling, med ett stort utbud av fiskar och koraller som kan ses bara några meter från stranden.

Äta och shoppa

Det finns en "Walking Street" där de flesta företag har öppet på kvällen till sent. Du hittar restauranger, kaféer, barer, butiker, massagesalonger och bekväma butiker. Fler företag och hotell är under uppbyggnad. Så även om ön fortfarande inte är alltför utvecklad (ingen 7Eleven och bankomat ännu), ju tidigare du åker desto bättre.

Den här lilla ön har ingen gay-scen, men du kommer att bli förvånad över att hitta så många ladyboy-servitriser, speciellt på resorten vi bodde på - Bundhaya resort. Med minst ett dussin ladyboys är denna utväg (och hela ön) så gayvänlig som den blir!

Självklart, när homosexuella pojkar pratar med dampojkar, uppstår rolighet. Det finns gott om ögongodis för att hålla dig och vad som helst upptagen!

Boende

Våra bästa hotellrekommendationer på Koh Lipe är:

Alternativt kan du Klicka här för Sök alla hotell på Koh Lipe.

Gå med i Travel Gay Nyhetsbrev

De bästa turerna i Koh Lipe

Bläddra bland ett urval av turer i Koh Lipe från våra partners med gratis avbokning 24 timmar innan din turné startar.

Smakämnen bästa upplevelserna in Koh Lipe för din resaFå din guide