Gay gruppresa: Key West och Florida Keys

En guide till Key West Culture

Key West är en av Floridas bästa kulturella destinationer

Key West är en av de bästa destinationerna i Florida för konst och kultur. Det har länge varit ett stort drag för författare och artister. Key West är den ultimata amerikanska författarens reträtt.

Ön upplevde ekonomiska utmaningar efter den stora depressionen. Det är trots allt en av Amerikas mest avlägsna platser. Som ett resultat främjades Key West som ett kulturellt resmål. Kampanjen fungerade. Det har upprätthållits av turism och kultur sedan dess. Key West är också något av en festdestination, så du hittar ingen brist på ställen att gå på natten. Här är vår Key West-kulturguide.

Key West

Ernest Hemingways hem och museum

Ernest Hemingway är en av de stora amerikanska författarna. Han hade många andliga hem. En av dem var Key West. Han hade ett hem på ön och skrev några av sina mästerverk där. Han är den enda författaren som kan göra en roman om fiske läsbar.

Du hittar hans tidigare hem i hjärtat av Old Town Key West. Han tillbringade tio fruktbara år på fastigheten. Med tanke på hans strider senare i livet verkar det som om den fridfulla miljön i Key West var viktig för hans kreativa resultat. Över 40 katter bor på fastigheten och de flesta härstammar från Hemingways katter. Det är värt att gå med på en guidad tur för en inblick i Hemingways inverkan på Key Wests kulturhistoria.

Tennessee Williams Museum

En annan av Amerikas litterära jättar, Tennessee Williams, var en queer dramatiker som blev kär i Key West. Han tillbringade trettiofyra år på ön vid Duncan Street 1431. Det är bara några minuters promenad från fastigheten Hemingway. Det är två av Amerikas största kulturpersoner på samma gata!

Det sägs att Williams skrev Street Car Named Desire när han bodde på ett hotell på ön 1947. Key West skulle ha varit en mer välkomnande plats för en homosexuell författare i mindre liberala tider.

Närvaron av dessa två författare satte verkligen Key West och Florida Keys på kartan som kulturella destinationer. Var noga med att besöka Tennessee Williams Museum och se hans hem bevaras som det var när han bodde där.

Mel Fisher sjöfartsmuseum

Mel Fisher sjöfartsmuseum

Mel Fisher är en av de stora Key West-karaktärerna. Han var en tidigare kycklingbonde och en stor drömmare. Han skulle på skattejakt på fritiden och hans motto var "Idag är dagen." Dag efter dag, år efter år, var det inte. 1985 gjorde han äntligen sin stora upptäckt. Han hittade Nuestra Señora de Atocha, en spansk galjon som sjönk 1622. Det fanns 450 miljoner dollar skatt på fartyget.

Nuestra Señora de Atocha har hyllats som det dyraste skeppsbrottet som någonsin hittats. Hans motto visade sig vara mer än hoppfull. Vilken dag det måste ha varit när han äntligen upptäckte sin skatt.

Du kan se några av de föremål som han räddade från Nuestra Señora de Atocha på Mel Fisher Museum. Museet innehåller många fler fantastiska fynd från anmärkningsvärda skeppsvrak.

Gaypar som seglar i Key West

Floribisk mat

Amerika är ett land med invandrare. Florida har länge varit en smältdegel av olika kulturer. Floribisk mat kombinerar asiatiska och karibiska element. Maten tenderar att vara väldigt fräsch, hälsosam och lite kryddig. Skaldjursrätter är särskilt populära. Många restauranger i Key West serverar floribiska infusionsrätter. Var noga med att prova det eftersom det är väldigt smakfullt och mycket speciellt för Florida Keys.

Key West

Conch hus

Floribiska inflytandet kan också ses i Key Wests arkitektur. Conch Houses uppstod på 19-talet som ett resultat av Karibiens invandring. Conch-stilen ger ett distinkt bahamiskt inflytande med en floridiansk twist.

Key West-färgerna är havetinspirerade. De brukar vara varma och lekfulla. Förvänta sig citrongul, laxrosa och krämiga vita. Key West-arkitekturen är full av charm. Moderna stugor levereras ofta med veranda och galler. En del av överklagandet att stanna i Key West är att vakna upp omgivet av solljus och färg. Läs mer: En gayguide till Key West.

Gå med i Travel Gay Nyhetsbrev

Fler Gay Resenyheter, intervjuer och funktioner

De bästa turerna i Key West

Bläddra bland ett urval av turer i Key West från våra partner med gratis avbokning 24 timmar innan din turné börjar.

Smakämnen bästa upplevelserna in Key West för din resaFå din guide