Ta sig runt Singapore

Ta sig runt Singapore

Oavsett om du ska till Orchard Road för att shoppa eller titta förbi gayklubbarna på Tanjong Pagar, gör det välanslutna kollektivtrafiksystemet det enkelt att ta sig runt i Singapore.

MRT 

MRT är förmodligen det snabbaste och bekvämare sättet att ta sig runt i Singapore förutom taxi. Det ger bra tillgång till nästan alla delar av Singapore. Du kan välja att köpa vanliga engångsbiljetter, turistkort eller kort med lagrat värde (lokalt kända som ez-link-kort) från TransitLink Ticket Office som ligger vid stationerna. Tågvägskartan kan laddas ner från https://www.lta.gov.sg/content/ltaweb/en/public-transport/mrt-and-lrt-trains/train-system-map.html om du vill spara den i din telefon för enkel referens.

Taxi 

Taxibilar är lättillgängliga i de flesta delar av Singapore. Priserna debiteras enligt taxametern, och det inkluderar alla tillämpliga tilläggsavgifter, så om du stöter på en taxichaufför som ber om en fast avgift (vanligtvis ett orimligt belopp) till din önskade destination, lämna taxin och flagga för en annan. Om du inte kan ta en taxi, bära med dig massor av shoppingväskor eller resa i grupp kan du boka en taxi och resa med stil till önskad destination. Klicka här för en lista över taxibolag att boka med àhttps://www.lta.gov.sg/content/ltaweb/en/public-transport/taxis/getting-a-taxi.html

Bokningsavgifter tillkommer.

Busshållplats 

Singapore har ett omfattande bussnätverk och majoriteten av förarna kan engelska. Tack vare det varma och fuktiga vädret i Singapore är alla bussar luftkonditionerade så att du får njuta av en bekväm resa. Du kan antingen använda kontanter eller ez-link-kort för att betala din biljett. Priserna varierar från SGD $0.80 till SGD $3.50. Släpp det exakta beloppet i biljettrutan (ingen förändring kommer att ges) eller tryck på ditt ez-link-kort när du går ombord. Kom ihåg att trycka på ditt kort igen när du går av, annars kommer du att debiteras maxpriset för bussresan. Besök https://www.sbstransit.com.sg/ för busslinjerna i Singapore. 

Ytterligare information

Oavsett om du anländer till Singapore eller gör dig redo att åka hem, är Singapore Changi Airport lättillgänglig med många transportsätt tillgängliga till och från flygplatsen. Om du precis anlänt till Singapore och är osäker på hur du kommer till staden, gå till informationsdiskarna vid terminalerna eller besök https://www.changiairport.com/getting-around/to-and-from-the-airport;jsessionid=F1FE0971A301BB063D737387D5B8F3B1 för mer information. När din vistelse i Singapore är slut, om du vill resa med stil och komfort, ordna flygplatstransfer med hotellets concierge innan du checkar ut från hotellet, annars är det ett ekonomiskt alternativ att ta MRT till flygplatsen.

Gå med i Travel Gay Nyhetsbrev

Fler Gay Resenyheter, intervjuer och funktioner

De bästa turerna i Singapore

Bläddra bland ett urval av turer i Singapore från våra partners med gratis avbokning 24 timmar innan din turné startar.

Smakämnen bästa upplevelserna in Singapore för din resaFå din guide