Escape to Neverland, Koh Kood

Escape to Neverland, Koh Kood

Letar du efter den svårfångade tropiska ön där du verkligen kan koppla av och komma bort från allt? Koh Kood kan vara precis platsen.

Kood (eller "Kut" för lokalbefolkningen) är located på fjärran östra sidan av Thailändska viken, i Trat-provinsen nära de större, mer utvecklade Koh chang.

Liksom många andra thailändska öar har Kood en kustlinje med palmerade sandstränder och en tropisk regnskogsinredning med floder och vattenfall. Det som gör Kood så speciellt är att det har lyckats upprätthålla en känslig balans mellan tillgänglighet och lugn avlägsenhet.

Koh Kood 4Det finns precis tillräcklig utveckling för att göra ön tillgänglig, med ett bra urval av lågmälda orter (alla oberoende ägda och inga hotell i kedjan, förutom de ultraexklusiva Soneva Kiri). Orterna är väl spridda och utnyttjar de främsta vita sandstränderna på västkusten, och erbjuder boende i bungalow-stil. Orterna serverar utmärkta lokala måltider. Många har sin egen strandbar och direktbåtsförbindelser till fastlandet.

Gömställe

Kood är och känns avlägsen och nästan unikt outvecklad. Ingen storskalig utveckling, ingen "gågata", inga discobeats eller nattliv, bortom din egen resortbar. Detta är inte för alla, men om du letar efter en gömställd, är det här platsen.

Smakämnen Captain Hook Resort är endast tillgänglig med båt och levereras verkligen en vecka med lycklig avkoppling och några omhuldade minnen.

Anläggningen har rymliga minipoolvillor med fantastisk havsutsikt, undangömda nästan ur sikte bland stenar och träd. Fler villor gränsar till en vackert lugn mangrovekantad flodmynning.

Koh Kood 5Anläggningens stiliga båtsman finns till hands för att ta dig uppför floden och lägga till vid slutet av en lång strandpromenad. Detta ansluter till den enda asfalterade vägen på ön. Han tar också gästerna till ett fantastiskt vattenfall och sötvattenspool i mitten av ön. Han verkade glad över att visa upp sin skicklighet genom att dyka från den högsta punkten i det svala klara vattnet. Det här är vad drömmar är gjorda av, men det här var väldigt verkligt!

Personalen är verkligen charmig, till hands när det behövs och mycket medveten om att människor kommer hit för lugn och ro.

Det finns andra resorts på Koh Kood värt att överväga att göra den flykten till Neverland till verklighet. De flesta är relativt små och fulla under högsäsong (november till mars), så boka tidigt.

Här är våra bästa hotellval på Koh Kood.

Alternativt kan du klicka här för att söka efter alla hotell på Koh Kood.

Publicerad: oktober 2014

Uppdaterad: januari 2016

Gå med i Travel Gay Nyhetsbrev

De bästa turerna i Koh Chang

Bläddra bland ett urval av turer i Koh Chang från våra partners med gratis avbokning 24 timmar innan din turné startar.

Smakämnen bästa upplevelserna in Koh chang för din resaFå din guide

Mer Gay Koh Chang