Montreal

Upptäck Montreals Gay Village

Utforskar Montréals gayhjärta.

Montreal har en av de största homosexuella byarna i världen. Det handlar om en 15-minuters promenad från kullerstensgatorna i Gamla Montreal, den historiska delen av staden. Montreals homosexuella distrikt var en gång en fattig, oskärlig del av staden. Det livliga homosexuella nattlivet livade snarare upp saker och startade den oundvikliga gentrifikationsprocessen.

Gaybyn ligger precis i hjärtat av staden, som Londons Soho. Montreal är väldigt mycket en stadsdel, alla med sin egen karaktär. Många av Montreals bästa gayställen och evenemang finns inte ens i gaybyn. Med det sagt, många är det! Gaybyn är också ett bra ställe att bo på, och det är billigare än gamla Montreal.

Du vet att du är i gaybyn när du ser de färgglada bollarna ovanför. (Ta tankarna ut i rännstenen, det är konst!). Bollarna designades av Claude Comier - de har blivit den mest ikoniska symbolen för gaybyn. Du kommer också att se ett överflöd av regnbågsflaggor. Huvudgatan är Rue Sainte-Catherine.

Under sommarmånaderna blir byn mycket upptagen - liksom det historiska distriktet längs vägen. Detta är Kanadas frankofonhuvudstad, därför hittar du gott om uteplatser. Det är bara för fotgängare, så barerna och restaurangerna rinner direkt ut på gatan. Fransmännen definierade kafékulturen. Montreals gayby är en utmärkt plats för att titta på folk. Du hittar ingen brist på ögongodis.

Cabaret Mado

 

Cabaret Mado

 

En av de mest ikoniska gaybarerna i Montreal, Cabaret Mado är något av en institution. Du kan inte missa det - den grälla designen ovanför entrén är ganska distinkt: en dragqueen av papier-mache. Du kommer att se några av Montreals finaste dragtalanger här, från etablerade drottningar till nya akter. Förhandlingarna brukar äga rum på franska, men om det finns tillräckligt många turister i huset kan drottningarna byta till engelska.

Bar Le Cocktail Montreal

 

Bar Le Cocktail

 

Denna bar ligger i hjärtat av gaybyn. Happy hour äger rum mellan 5-8. Det är ett bra ställe att ta en drink tidigt på kvällen och prata. Allt eftersom natten fortskrider blir allt livligare och bullrigare. Du hittar drag queens, karaoke och DJ:s - festen pågår till de tidiga timmarna.

Klubbenhet

 

Klubbenhet

 

Den största homosexuella baren och klubben i Montreal, det är här du hamnar på en stor utekväll i gaybyn. Det är bäst att avsluta din natt här efter lite barhoppning. Om du dyker upp för sent kan det finnas köer. Dryckerna är inte för dyra här. Här hittar du några av de finaste exemplen från Quebecois-natten.

Le Saloon Montreal

 

Le Saloon

 

Du måste fixa den baksmälla, vad ska jag göra? Gå till Le Saloon och beställ en hamburgare. Du hittar andra baksmälla och hälsosamma alternativ också. Happy hour börjar kl 4 här, så du kommer att kunna ha ett välpassat hår på hunden.

Ultimate Montreal Afternoon Tour - engelska

 

Mat och dryck

 

Montreal är väletablerat som en stor kulinarisk destination. Kändiskocken Anthony Bourdain var ett fan av Montreals matscen, och han hjälpte till att uppmärksamma den bredare i sitt TV-program. Några av Bourdains bästa matställen i Montreal inkluderar Au Pied de Cochon för fina middagar, Wilensky's Light Lunch för något informellt och Joe Beef för kött och skaldjur. Om det är tillräckligt bra för Bourdain är det tillräckligt bra för dig.

Om du vill äta i själva gaybyn rekommenderar vi Le Red Tiger för vietnamesiska, Rotisserie St-Hubert för klassisk fransk informell matsal och Crux Comptoir om du känner dig väldigt frisk och organisk.

En av de bästa sakerna du kan göra i Montreal är att gå. Fransmännen uppfann begreppet flaneur på 19-talet. Flaneur utforskar den staden utan destination i åtanke, både dag och natt, och letar efter sensorisk stimulering. Montreal är ett utmärkt ställe att prova på promenad.

Gå med i Travel Gay Nyhetsbrev

Vad händer idag

Fler Gay Resenyheter, intervjuer och funktioner

De bästa turerna i Montreal

Bläddra bland ett urval av turer i Montreal från våra partner med gratis avbokning 24 timmar innan din turné börjar.

Smakämnen bästa upplevelserna in Montreal för din resaFå din guide