Utforska Balis Gay Bar Scene

Utforska Balis Gay Bar Scene

Balis gaybarer är en rolig miljö för att utforska gayscenen.

Med en vacker kustlinje, terrasserade risfält och vulkaniska landskap har Bali alltid varit en drömdestination för många. Och eftersom det är en mestadels hinduisk ö, är det också en öppen och accepterande plats för homosexuella resenärer.

Denna acceptans är aldrig mer uppenbar än i Seminyak där fyra gaybarer ligger intill varandra.

Bali bars redaktion 1Tänk på de fyra staplarna som syskon med Blanda väl är äldst följt av Bali Joe. Och som med de typiska yngre bröderna, Bottoms Up och Facebar ignoreras för det mesta.

Till en början började Mixwell och Bali Joe's båda som raka barer, men efter att Mixwell gjort bytet följde Bali Joe snart efter.

Som med de flesta syskon, gör den äldsta allt lite bättre, medan den näst äldsta försöker efterlikna sin storebror. Som ett resultat är konkurrens och rivalitet ständigt närvarande mellan de två staplarna.

Blanda väl

Mixwells inredning är mycket art déco, med silver och vita tapeter, ljuskronor och en elegant bardel. Den har ett bättre ljus- och ljudsystem än Bali Joes. Båda barerna har nattliga dragshower och go-go-dansare, men artisterna på Mixwell presterar bättre och killarna är hetare.

Bali bars redaktion 3

Bali Joe

Som sagt, Bali Joe's har namnigenkänning och är för många kunder lika bra som Mixwells. Allt handlar om en smaksak. Bali Joe har en mycket bättre scen än Mixwells, och utrymmet är bredare, så det rymmer fler människor.

Det är dock mörkare, med mestadels svarta väggar, men det har bekvämare sittplatser. Båda barerna har små ytor för dans vilket gör det lite svårt att kanalisera sin inre John Travolta.

Efter klockan 11 är de två barerna lika trånga, och när barerna ligger intill flyter publiken fram och tillbaka med lätthet, vanligtvis med sina drinkar (hur de håller kontroll över sina glasföremål är ett mysterium). Personalen på barerna är också mycket välkomnande, och efter bara ett par besök kommer de att hälsa återkommande kunder som långvariga kunder.

Bottoms Up

Bottoms Up försöker mycket hårt att locka kunder genom att använda flera anställda för att uppmuntra folk att komma in, men baren har svårt att konkurrera med sina äldre bröder. Facebar går det sämre med få eller inga kunder. DIX Club, inklämd mellan Mixwell och Bali Joe's, har redan stängt.

Bali bars redaktion 2Det är tydligt att detta område är mättat eftersom de andra två barerna kämpar för att hänga med. Det skulle vara fantastiskt om ytterligare barer öppnades i andra delar av Bali, som i det nyligen hippa Canggu eller till och med det överutvecklade och mycket raka Kuta-området.

Men för närvarande kan besökare på Bali njuta av synen och ljuden från dessa barer. De har alla en underbar blandning av gay, hetero, gamla, unga, vita och asiatiska kunder - vilket gör dem till en riktigt mångsidig och rolig avledning.

Läs mer: Saker att göra på Bali.

Gå med i Travel Gay Nyhetsbrev

Fler Gay Resenyheter, intervjuer och funktioner

De bästa turerna på Bali

Bläddra bland ett urval av turer på Bali från våra partner med gratis avbokning 24 timmar innan din turné börjar.

Smakämnen bästa upplevelserna in Bali för din resaFå din guide