Amsterdams centrum

En snabb resa till Amsterdam

Amsterdam: landet med ost, tulpaner och spännande kaféer. Vår redaktör Kieran Watkins ger dig topparna för en gayhelg i denna färgstarka stad.

Det är svårt att hitta någon som inte gillar Amsterdam, särskilt en homosexuell man.

Nederländska huvudstaden är internationellt erkänd för sin toleranta syn på HBT-samhället, som var det första landet i världen som legaliserade homosexuella äktenskap redan 2001. Platsen är fylld med pittoreska hus, livlig konst och livliga lokalbefolkningen; det skriker verkligen läger!

Här är min nedgång på sevärdheter och dofter du bör uppleva på en weekendresa i staden:

Fredag

Fantastiska anslutningar: Som de flesta helger, bör du anlända på fredag ​​eftermiddag för att ge dig gott om tid att njuta av allt som Amsterdam har att erbjuda. Amsterdam Schiphol är en stor internationell flygplats, väl ansluten till världen, och Amsterdams centralstation går också upp till många grannländer.

Avkopplande hotell: Undvik de livliga turistområdena och välj ett hotell nära Rembrandt-torget, som lyckligtvis råkar vara platsen för stadens främsta homosexuella distrikt. De Hampshire Hotel - Eden Amsterdam är vår favorit.

Amsterdam rött ljusområdeOrientaliska läckerheter: Ta en promenad mot rött ljusområde (undvik tjejerna i fönstren, såvida du inte gillar det) och äta på en av de många orientaliska restaurangerna i Chinatown. Vietnamesiskt eller thailändskt kök är populärt, men det finns mycket att välja mellan.

Historisk gay scen: Besök den legendariska Café 't Mandje efter din måltid. Detta var den allra första gay & lesbiska baren i Nederländerna, och stämningen är alltid animerad.

Välj din favoritbar: Slutligen tillbringa kvällen med att stryka mellan de olika gaybarerna på Rembrandt-torget. Om du är ung, slår husmusiken ut Utgång Apres Chique kryssar för alla dina rutor. För den mer mogna mannen, Amstel Fifty Four or Queers Amsterdam är fortfarande livliga men lockar en äldre publik.

lördag

Alla ombord: Amsterdam är känt för sina många kanaler och det är verkligen det enklaste sättet att se staden. (Om du inte vill hoppa på en cykel istället.) En kanaltur är därför den perfekta morgonaktiviteten. Hoppa av och på från nära Hard Rock Cafe och spendera en timme eller så på att se denna fantastiska stad från vattnet.

God lunch: När du har avslutat turnén, gå till Café Mänskligheten, ett mysigt kafé som serverar färska smörgåsar och snacks. Ägaren, en trevlig kille som heter Frank, har arbetat här i 25 år och har gott om tips för sightseeing och utforska om du behöver dem.

Holländsk specialitet: En resa till Amsterdam skulle inte vara komplett utan en ost- och vinprovningsturné, så gå till Reypenaer Proeflokaal tidigt på eftermiddagen där du kommer att prova 6 olika ostar tillsammans med olika viner; en verkligt äkta upplevelse.

Amsterdams kanalerEtt ögonblick av eftertanke: Låt magen lösa sig genom att besöka det närliggande Homomonument, ett minnesmärke för homosexuella män och lesbiska som har utsatts för förföljelse. Personalen i angränsande Pink Point kiosk kan berätta mer om det.

Butik eller bastu: För sen eftermiddag har du två alternativ; du kan gå till dammen, Amsterdams största torg och delta i lite lördagshopping, eller så kan du varva ner och ha kul i en av Amsterdams bästa gaybastur, Bastu Nieuwezijds. Naturligtvis kommer du att välja det här alternativet!

Skicka tvålen: Komplett med ångbad, finsk bastu och jacuzzi, varva ner och njut av atmosfären innan du tar en middag på trendiga anna på Warmoesstraat 111, en elegant restaurang som serverar utsökt europeisk mat.

Du kan antingen avsluta din natt på dansgolvet i Klubb NYX or RAPIDO, eller så kan du glida på din läderutrustning och hålla dig i skuggorna vid ÖRN Amsterdam or Klubbkyrkan.

Söndag

Ta det lugnt: Det är troligt att du kommer att känna dig lite bakom på söndagen, så överväga dina livsval i ett av Amsterdams många fantastiska museer.

Konstälskare: Ta spårvagnen till museumskvarteret och kolla in Van Gogh Gallery or Nationalmuseum museum~~POS=HEADCOMP, se till att stanna för att ta ett foto av det ikoniska Jag Amsterdam underteckna på din väg.

Taboo gay bar i AmsterdamHistoria buffs: Den rörliga Ann Franks hus eller det insiktsfulla Amsterdam Museum är ett måste För vissa museer är det värt att boka innan för att undvika långa köer, så undersök online innan du anländer.

Kafékultur: Gå tillbaka till stadens största centrum och sluta vid Den andra sidan café för en kaffe och en "rymdkaka". Den nederländska slappa regeln om att röka cannabis innebär att det är det perfekta tillfället att prova om du vill.

Sista minuten köper: Smakämnen Amsterdams blommamarknad ligger i närheten av kaféet, det perfekta stället att köpa presenter till familjen innan du tar farväl av den knäppa, excentriska staden som alla älskar.

Du kommer säkert att kämpa för att hata det! Kolla in våra Amsterdam-erbjudanden och en fullständig lista över gayställen genom vår stadssida.

Håller du med våra rekommendationer? Tweet oss din tanke @travelgayeuropa

Gå med i Travel Gay Nyhetsbrev

Vad händer idag

Fler Gay Resenyheter, intervjuer och funktioner

De bästa turerna i Amsterdam

Bläddra bland ett urval av turer i Amsterdam från våra partner med gratis avbokning 24 timmar innan din turné börjar.

Smakämnen bästa upplevelserna in amsterdam för din resaFå din guide